– Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση επαναπατρισμού των πελατών του Labirint

– Πάνω από 10.000 ήταν στην Ελλάδα

Μείωση των πωλήσεων για ταξίδια διακοπών της τάξης του 25% κατεγράφη στη ρωσική αγορά κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, μετά τις πτωχεύσεις των tour operators, τα προβλήματα με τις αεροπορικές εταιρείες και γενικά την όλη αναστάτωση που προκλήθηκε τις τελευταίες τρεις εβδομάδες εντός και εκτός Ρωσίας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ATOR (Σύνδεσμος tour operators Ρωσίας), στο τέλος του μήνα θα καταστεί δυνατή μία πιο λεπτομερής αποτίμηση της κατάστασης της έκτασης των επιπτώσεων στη ρωσική αγορά και στις πωλήσεις των tour operators για ταξίδια και πακέτα διακοπών στο εξωτερικό.

Εξάλλου, ο Turpromosch, ολοκλήρωσε την επιχείρηση επαναπατρισμού των χιλιάδων πελατών του Labirint. Συνολικά, σύμφωνα με στοιχεία του φορέα, μέσω πτήσεων που ορογανώθηκαν από την πλευρά του, επέστρεψαν πάνω από 20.100 πελάτες του Labirint, εκ των οποίων, 9.773 βρίσκονταν στην Ελλάδα. Άλλοι 500 Ρώσοι τουρίστες που έκαναν διακοπές σε ελληνικούς προορισμούς, είτε είχαν εισιτήριο επιστροφής, είτε αγόρασαν μόνοι τους άλλο ή εξυπηρετήθηκαν από τρίτες πλευρές.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Turpomosch, από την Τουρκία επαναπάτρισε 4.540 τουρίστες, από τη Βουλγαρία 1.512, από την Αίγυπτο 1.367 και από την Τυνησία 1.249.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η όλη επιχείρηση κόστισε περί τα 218 εκατ. ρούβλια (περίπου 4,5 εκατ. ευρώ) και το μέσο κόστος του εισιτηρίου για κάθε πελάτη του Labirint ήταν στα 208 ευρώ.

tourismlobby

 

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ