Τοπικές Ειδήσεις

Η Ελλάδα πρώτη προτίμηση των Αυστριακών για διακοπές – Στους δημοφιλείς προορισμούς Ρόδος και Κάρπαθος

Η Ελλάδα αποτελεί εδώ και χρόνια την πρώτη προτίμηση των Αυστριακών για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και τον πρώτο αεροπορικό προορισμό.

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Κρήτη, η Ρόδος, η Ζάκυνθος και η Σαντορίνη, αλλά και εναλλακτικοί προορισμοί που με απευθείας σύνδεση , όπως η Κάρπαθος, η Πάρος και η Νάξος. Το 2021 επισκέφθηκαν την Ελλάδα 421.000 Αυστριακοί τουρίστες από 160.000 το 2020 και 583.000 το 2019.

Ο Τουρισμός διαδραματίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην αυστριακή οικονομία και καθιστά τη χώρα ευαίσθητη σε εξωγενείς παράγοντες. Το 2021 ο τομέας των υπηρεσιών συμπιέσθηκε σημαντικά κατά τις περιόδους ισχύος των περιοριστικών μέτρων, ενώ κατά το διάστημα Αυγούστου-Σεπτεμβρίου κατεγράφησαν διανυκτερεύσεις ανώτερες της αντίστοιχης περιόδου υψηλών επιδόσεων του 2019. Πέρυσι, ο εισερχόμενος τουρισμός στην Αυστρία ανήλθε σε περίπου 12,7 εκατ. άτομα που πραγματοποίησαν σχεδόν 49,96 εκατ. διανυκτερεύσεις, τα 2/3 του συνόλου (σχεδόν 79,56 εκατ. διανυκτερεύσεις). Η πλειονότητα των επισκεπτών προέρχεται από τις Γερμανία, Ολλανδία, Ελβετία/Λιχτενστάιν, Τσεχία και Ιταλία.

Εξάλλου, οι διμερείς εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Αυστρίας διατηρούν σταθερή ανοδική πορεία με παρόμοια ποσοστά αυξήσεων εξαγωγών και εισαγωγών. Το 2021 η αξία των εξαγωγών της Ελλάδος προς την Αυστρία (κυριότερες κατηγορίες φάρμακα και αλουμίνιο) ανήλθε σε 407 εκατ. περίπου ευρώ και των εισαγωγών σε 670 εκατ. με ποσοστιαία ετήσια αύξηση έναντι του 2020 της τάξης του 15,5 και 16% αντίστοιχα. Η Αυστρία βρέθηκε στην 25η θέση μεταξύ των σημαντικότερων πελατών ελληνικών προϊόντων και την 21η μεταξύ των προμηθευτών, έναντι 23ης και 20ης το 2020, αντίστοιχα. Σημαντικός όγκος , μη μετρήσιμος, ελληνικών προϊόντων εισέρχεται στην Αυστρία μέσω της γειτονικής Γερμανίας.

Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στη Βιέννη.

Πηγή tornosnews.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου