Αθλητικά

Υγρός Στίβος Ρόδου: Καλή παρουσία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Ο Υγρός Στίβος Ρόδου συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης που έγινε στο ΟΑΚΑ, εκδίδοντας την ακόλουθη ανακοίνωση προς ενημέρωση:
«Για μια ολόκληρη εβδομάδα, η καρδιά του Υγρού Στίβου Ρόδου χτυπούσε στο ΟΑΚΑ με το Στέλιος Βεϊσάκη, τη Ροδούλα Καραβόλια και την Κατερίνα Σαρή να κολυμπούν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ηλικιών που διεξήχθη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, με πρωτόκολλα υγείας… να επιβάλλουν τους όρους διεξαγωγής των αγώνων με 2700 κολυμβητές και κολυμβήτριες να πετυχαίνουν θαυμάσιες επιδόσεις.
Ο 16χρονος κολυμβητής του Υ.Σ.Ρ. Στέλιος Βεϊσάκης έχοντας από τον Οκτώβρη προκριθεί παρουσιάστηκε αρκετά επηρεασμένος από τα μέτρα και τη συνεχή απαίτηση για μάσκα μέχρι και τον βατήρα εκκίνησης και την μια μόνο κούρσα ανά αγώνισμα. Δεν υπήρχαν τελικοί, μεγάλη αναμονή ανάμεσα σε προθέρμανση και αγώνες λόγω της συμμετοχής όλων των κολυμβητών ακόμα και χωρίς όρια με ανούσιες και ατέλειωτες σειρές πολύ αργών συμμετοχών που δεν ανήκαν σε Πρωτάθλημα, δεν βελτίωσε αρκετά τις επιδόσεις του σε 50, 100, 200 ύπτιο κλείνοντας με την 11η θέση στα 200 κάτι που είναι μακράν των προσδοκιών και της παρουσίας του όλη τη χρονιά, τον άφησε ανικανοποίητο για μια πολύ δύσκολη περίοδο και τον… θυμώνει για απαίτηση της επόμενης σεζόν σε μια αθλητική κανονικότητα με αγώνες προκριματικούς και τελικούς όταν διακυβεύονται τόσα πολλά .
Η 14χρονη Ροδούλα Καραβόλια, βελτίωσε θεαματικά τους χρόνους της στα 50 και 100μ. πεταλούδας με 4 δευτερόλεπτα κατέβασμα του χρόνου της, αλλά στα 200 παρουσίασε την δεδομένη πλέον κούραση της παρακολούθησης των ατέλειωτων σειρών και με ισχνή βελτίωση 1 δευτερολέπτου της ήδη πολύ καλής της επίδοσης. Κολύμπησε πολύ απελευθερωμένα στα 50 και 100, δείχνοντας τι έπεται σε μια παρουσία σε Πρωτάθλημα με κανονικότητα και έχει την 11η θέση να επιδεικνύει σε μια εμφάνιση με την τεράστια θέλησή της για διάκριση, στην επόμενη χρονιά να ευελπιστεί να πετύχει το πλασάρισμα που της αξίζει.
Η 13χρονη Κατερίνα Σαρή τα έκανε όλα τέλεια σε όλα τα αγωνίσματα που κολύμπησε! Όλα εκτός από μετάλλιο…
Ξεκίνησε με τα 400μ. μικτή ατομική όπου με τέλειο κολύμπι κατέβασε το χρόνο της 10 δευτερόλεπτα ανεβάζοντάς την στην 6η θέση της κατάταξης, την επόμενη μέρα κολύμπησε για πρώτη φορά στα 1500μ. ελεύθερα και με απαράμιλλο πείσμα και καταπληκτική επίδοση, τερμάτισε στην 5η θέση. Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι προπονητές της περίμεναν πολύ καλύτερη επίδοση από τη μικρή κολυμβήτρια και στα 200μ. πεταλούδα που είναι το κατ’ εξοχήν της αγώνισμα αλλά… η κόπωση των αργών σειρών είχε άλλα σχέδια και με βελτίωση μόλις 1 δευτερολέπτου τερμάτισε μόλις 4η στο Πρωτάθλημα με πικρή γεύση, ότι έχασε το ή και τα μετάλλια από την ιδιομορφία των συνθηκών και όχι από έλλειψη ποιότητας εκ μέρους της, με την επόμενη χρονιά να γίνεται σταθμός όπου θα παρουσιάσει τις πραγματικές της δυνατότητες.
Και οι τρις κολυμβητές του Υγρού Στίβου Ρόδου έχουν επανέλθει στις προπονήσεις έχοντας αποκομίσει συγχαρητήρια από πολλούς προπονητές και αντιπάλους συνεχίζοντας το πρόγραμμά τους που οδηγεί στη διάκριση και στις πολυπόθητες… διακοπές».

dav
dav

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου