Ειδήσεις

«Δωράκι» η παράταση θητείας των διοικήσεων στα νοσοκομεία

Για ρουσφετολογικές ρυθμίσεις σε σχέση με τη θητεία των διοικήσεων των νοσοκομείων καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) το υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα, την ημέρα προκήρυξης των εκλογών, στις 10 Ιουνίου, δημοσιεύθηκε υπουργική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη που παρατείνει τη θητεία 42 διοικητών και 7 αναπληρωτών διοικητών, η οποία λήγει εντός της προεκλογικής ή μετεκλογικής περιόδου.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, οι διοικητές των νοσοκομείων και οι αναπληρωτές τους θα πρέπει να επιλέγονται από το Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης με βάση το ν. 4369/2016. Περιγράφοντας τη διαδικασία, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι «η σύσταση του Μητρώου Στελεχών έπρεπε να γίνει από 13.7.2016 και ακόμη τίποτα. Η ανεξαρτητοποίηση της δημόσιας διοίκησης με την επιλογή στελεχών από το Μητρώο είναι δέσμευση της χώρας προς τους δανειστές. Η κυβέρνηση λίγο πριν από τις εκλογές θεσμοθέτησε τον νόμο 4600/2019 που δίνει τη δυνατότητα παράτασης των σημερινών διοικητών και αν. διοικητών νοσοκομείων και πέραν της 31/12/2018, αν και η επιλογή έγινε με κομματικά κριτήρια από επιτροπή του υπουργείου Υγείας. Ρουσφέτια για τους τοποθετημένους με κομματικά κριτήρια διοικητές και αν. διοικητές των νοσοκομείων με σκοπό την κατάληψη του κράτους όπως χαρακτηριστικά έχει πει πολλές φορές ο Πολάκης».

Την ημέρα προκήρυξης των εκλογών εκδόθηκε υπουργική απόφαση που παρατείνει τη θητεία των διοικήσεων. Οπως λέει η ΠΟΕΔΗΝ, «όταν λήγει η θητεία των διοικητών και δεν υπάρχει αναπληρωτής, η αναπλήρωση των καθηκόντων τους γίνεται από τον διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας. Ο Π. Πολάκης φρόντισε να εξασφαλίσει τους εκλεκτούς για λίγο καιρό ακόμα και τους δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσουν αποζημιώσεις σε περίπτωση απόλυσής τους από την επόμενη κυβέρνηση».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου