«Τη Δευτέρα στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία. Γιατί αν δεν υπάρξει, τα πράγματα θα είναι δραματικά για την Ελλάδα. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή», αναφέρει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Real News» η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η κ. Κεφαλογιάννη τάσσεται υπέρ της εθνικής συνεννόησης και τονίζει ότι «η χώρα δεν αντέχει νέους διχασμούς». «Η Ελλάδα θα πρέπει να προσέξει πολύ», να μην μπει σε διαδικασίες κοινωνικών εντάσεων,προσθέτει και σημειώνει: «Έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά τις διαχωριστικές γραμμές. Χρειάζεται σύνεση και μέτρο από όλους».

Παράλληλα, επιτίθεται στην κυβέρνηση για τον τρόπο διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και την κατηγορεί ότι «κάνει το παν για να συγκρουστεί και δυναμιτίζει κάθε προσπάθεια για εξεύρεση λύσης, ενώ αφήνει επιδεικτικά το χρόνο να κυλάει».

Αναφερόμενη στην πρόσφατη συνάντηση Αλέξη Τσίπρα και Ντόρας Μπακογιάννη, αφήνει αιχμές για τη βουλευτή της ΝΔ, λέγοντας ότι «αν ο κάθε βουλευτής ενεργούσε αυτόνομα, τότε δεν θα είμαστε κόμμα, θα ήμασταν άθροισμα συνιστωσών ή άθροισμα μονάδων».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος θα πρέπει να προειδοποιεί ακόμη και για ενδεχόμενο Grexit, η πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι «είναι καθήκον και υποχρέωση του να προειδοποιεί». «Ξέρετε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία ο κεντρικός τραπεζίτης να είναι άφωνος ή να ζητά άδεια για να πει τη γνώμη του;» αναρωτιέται.

imerisia.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ