Ταξιδιωτική σύσταση βάσει της οποίας οι βρετανοί τουρίστες που κατευθύνονται αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα κρίνεται σκόπιμο να έχουν μαζί τους μετρητά σε ευρώ ή πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες για να εξασφαλίσουν ότι θα μπορούν να πραγματοποιούν συναλλαγές ακόμα και σε περίπτωση εξελίξεων στην οικονομία της χώρας, περιέχει ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, ειδικά για την Ελλάδα, η Ένωση Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων ΑΒΤΑ, με αφορμή τα σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο της Βρετανίας.

Εκτός από τους εναλλακτικούς αυτούς τρόπους πραγματοποίησης συναλλαγών, η ΑΒΤΑ προτείνει στους βρετανούς τουρίστες να αποκτήσουν ταξιδιωτική ασφάλιση αμέσως μετά την κράτηση, ώστε να τους παρέχει την απαιτούμενη ασφάλεια, σε περίπτωση που χρειαστεί να ακυρώσουν τις διακοπές τους.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει, τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ παραμένουν απλώς σενάρια και μια ενδεχόμενη επιστροφή της χώρας στη δραχμή δεν θα επηρεάσει τις συναλλαγές των τουριστών σε ευρώ αυτό το καλοκαίρι.

“Δεν υπάρχει λόγος για αλλαγή προορισμού”

Όπως επισημαίνει, τέλος, «δεν προβλέπουμε ότι οι τουρ οπερέιτορ θα αναγκαστούν να αλλάξουν τις κρατήσεις των πελατών τους σε διαφορετικό προορισμό. Επι του παρόντος, δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι οι τουρίστες θα συναντήσουν προβλήματα [στην Ελλάδα], ωστόσο, όπως συμβαίνει με κάθε προορισμό, θα συνεχίσουμε να ελέγχουμε την κατάσταση και να συνεργαζόμαστε με τα μέλη μας σχετικά με τις εξελίξεις στη χώρα. Πρόκειται για μια μη συνηθισμένη κατάσταση, όμως η βιομηχανία είναι έμπειρη στο χειρισμό ασυνήθιστων καταστάσεων».

tornos.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ