Ειδήσεις

Δεν θα καταθέσει ένσταση το ΚΚΕ

«Δεν θα καταθέσουμε ένσταση κατά του κύρους των δημοτικών εκλογών ακόμη και αν εκτιμούμε πως θα βγούμε κερδισμένοι από τη διαδικασία. Πολλά ακούγονται για το θέμα αυτό. Είναι θέμα ερμηνείας του εκλογικού νόμου. Ίσως οδηγηθούμε σε νέες εκλογικές διαδικασίες το Σεπτέμβριο».

Αυτό δήλωσε χθες σε συνέντευξη τύπου ο γραμματέας της ΝΕ του ΚΚΕ κ. Τάκης Πότσος με αφορμή την κατάθεση ενστάσεων κατά του κύρους των δημοτικών εκλογών. «Αναμενόμενο ήταν να κατατεθούν ενστάσεις. Οι εκλογές έγιναν με συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο που καθόρισε τα πάντα. Θα κατατεθούν ενστάσεις και από άλλες παρατάξεις», δήλωσε ο κ. Τάκης Πότσος.

Ο κ. Τάκης Πότσος αναφέρθηκε και στις ιδιωτικοποιήσεις.«Ήδη παραχωρήθηκε το αεροδρόμιο των Μαριτσών, βρίσκεται σε εξέλιξη η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου «Διαγόρας», ακολουθούν Μαρίνα και λιμάνι της Ρόδου, το GOLF Αφάντου. Οι συνεχείς παραχωρήσεις στο ΤΑΙΠΕΔ χρυσοφόρων παραλιακών εκτάσεων (περιοχή Τσαμπίκας, Σφουγγαριών, Αγάθης, Καλάθου, λιμανάκι της Λάρδου, παραλία Ασκληπειού, έπετε το πρασινήσι), περιοχών natura (Προφήτης Ηλίας), αρχαιολογικών χώρων, δασικών εκτάσεων κλπ παίρνουν διαστάσεις ολοκληρωτικής επέλασης των επιχειρηματικών συμφερόντων. Προγραμματίζονται και δεύτερα και τρίτα πακέτα που θα περιλαμβάνουν ακίνητα στην νότια Ρόδο, το Πρασονήσι, τις υπόλοιπες περιοχές Natura, τα ακίνητα του ΤΑΠΑ στην Μεσαιωνική Πόλη, και άλλους αρχαιολογικούς χώρους, περιοχές φυσικού κάλλους.

Έχουν δρομολογηθεί τα σχέδια για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, του νερού, της επεξεργασίας των σκουπιδιών και ότι άλλο μπορεί να αποτελέσει κερδοφόρα για το κεφάλαιο δραστηριότητα», δήλωσε ο κ. Πότσος και πρόσθεσε πως το ΚΚΕ θα οργανώσει ημερίδα για τις ιδιωτικοποιήσεις που θα έχει τίτλο «ανάπτυξη για ποιον;».

«Οι επενδυτικές δραστηριότητες των επιχειρηματικών ομίλων θα γίνουν με την αξιοποίηση όλου του νομοθετικού πλαίσιου καταβαράθρωσης των εργασιακών δικαιωμάτων, που έχει ήδη προωθηθεί, με τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες που σχεδιάζονται (ΕΟΖ) με κάθε πρόσφορο γι΄αυτούς μέσο», δήλωσε ο κ. Πότσος που άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση που τηρεί στο θέμα αυτό. Κάλεσε τους εργαζόμενους κάνουν αγώνα για να αποτραπούν οι ιδιωτικοποιήσεις.
Ο γραμματέας της ΝΕ αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία.
Για την εμπλοκή που προκλήθηκε στην κατασκευή του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο, ο κ. Πότσος δήλωσε:

«Έχουμε πλήρη εικόνα του τι γίνεται. Υπάρχουν κάποιοι που επιδιώκουν να μην γίνει το εργοστάσιο στη Νότια Ρόδο και άλλοι που μαζεύουν υπογραφές για να κατασκευαστεί το έργο. Δεν είμαστε αρνητικοί στο έργο. Τι θα γίνει όμως με αυτούς που έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς;», δήλωσε ο κ. Πότσος.

Σε ερώτηση για το θέμα των τσιγγάνων ο κ. Πότσος δήλωσε πως δεν λειτουργούν με κακό τρόπο όλοι οι Ρομ.
«Υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν σωστά. Αυτοί που έχουν την εξουσία στα χέρια τους έχουν βούληση να δώσουν λύσεις; Η γκετοποίηση των τσιγγάνων δεν θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου