Τοπικές Ειδήσεις

Ακόμη μια νίκη στην Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων για τον Δήμο Ρόδου

Aκόμη μια νίκη και μάλιστα σε διάστημα λίγων ημερών, καταγράφεται στο ενεργητικό της δημοτικής αρχής του Δήμου Ρόδου, μετά από ακόμη μια αμφισβήτηση του σύννομου των ενεργειών της σε δημόσιους διαγωνισμούς και στην έκβαση αυτών, σε επίπεδο της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων.
Ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, ωστόσο, αντιμετωπίζει με δυσφορία τις νίκες αυτές αφού για την έκβασή τους απαιτείται να σπαταλάται πολύτιμος χρόνος και ενέργεια, που «κοστολογείται» αρνητικά στην εξυπηρέτηση του πολίτη, που είναι και ο αποδέκτης των αρνητικών συνεπειών των καθυστερήσεων, που υφίστανται.
Μπορεί, γενικώς, οι εταιρείες να ασκούν νόμιμο δικαίωμα αλλά αυτό που δεν γίνεται αντιληπτό είναι ότι οιαδήποτε αντιδικία με τον Δήμο Ρόδου είναι αντιδικία με τους δημότες που εξυπηρετεί και οιαδήποτε καθυστέρηση που υφίσταται, αν δεν υπάρχει ισχυρή βάση για την άσκηση του δικαιώματος της προσφυγής σε αρχές, προκαλεί δυσλειτουργίες στην δημοτική μηχανή.
Εν πάση περιπτώσει, με την υπ’ αριθμ. 755/2022 Απόφαση του 4ου Κλιμακίου της Ε.Α.ΔΗ.ΣΥ. απορρίφθηκε η προσφυγή της εταιρείας «ΝΕΟ ΡΟΔΟΓΑΛ Α.Ε.», κατά του «ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ» και κατά της υπ’αριθμ. 185/14-3-2022 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου με την οποία εγκρίθηκαν τα πρακτικά Ι, ΙΙ, ΙΙΙ του διαγωνισμού περί ελέγχου των δικαιολογητικών συμμετοχής-τεχνικών προσφορών, οικονομικών προσφορών και κατακύρωσης, κατά το σκέλος αυτής με το οποίο έγινε δεκτή η προσφορά του οικονομικού φορέα «ΒΑΠ ΚΟΥΓΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», ο οποίος ορίστηκε οριστικός ανάδοχος του διαγωνισμού.
Η εταιρεία «ΚΟΥΓΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» σύμφωνα με το κωδικοποιημένο καταστατικό της, προέρχεται από την τροποποίηση του καταστατικού με αρ. συμβολαίου 18.993/14-3-2012 συμβολαιογράφου, δυνάμει του οποίου νομίμως συστάθηκε η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΛΙΜΠΕΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ». Εγγραφα που προσκομίσθηκαν αφορώντα την ΛΙΜΠΕΡ ΑΕ, ουσιαστικά αφορούν στην εταιρεία ΚΟΥΓΙΟΣ Α.Ε. και η επιτροπή του διαγωνισμού, κρίθηκε ότι ορθώς την επέλεξε αφού η εταιρεία ΚΟΥΓΙΟΣ ΑΕ διαθέτει τα σχετικά έγγραφα για την πιστοποίηση καταλληλότητας γάλακτος, διαθέτει δε και νόμιμη άδεια λειτουργίας εγκατάστασης και παραγωγής γάλακτος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Συνεπώς, με βεβαιότητα προέκυψε ότι η υπ’ αριθ. 185/2022 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, του Δήμου Ρόδου, περί ορισμού οριστικού αναδόχου του διαγωνισμού, με αντικείμενο «Προμήθεια Γάλακτος για τις ανάγκες του εργατοτεχνικού προσωπικού του Δήμου Ρόδου έτους 2022», είναι ειδικώς αιτιολογημένη και σύμφωνη με τον, Ν.4412/2016, και τους όρους της οικείας διακήρυξης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου