Ανενόχλητοι συνεχίζουν τις… «παρεμβάσεις» τους οι αναρχικοί του Ρουβίκωνα, οι οποίοι πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας εισβολή στο ισόγειο του Συμβουλίου Επικρατείας (ΣτΕ).

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου, πέταξαν μαύρη μπογιά και τρικάκια και στη συνέχεια αποχώρησαν. Μάλιστα, εκτός του Ρουβίκωνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε σε ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου, στην επίθεση κατά του ΣτΕ συμμετείχαν και μέλη από την αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας και την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης. 

Τα άτομα που εισήλθαν στο χώρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου υπολογίζονται στα 70.

Την ώρα της εισβολής στο δικαστήριο γινόταν διάσκεψη για το γνωστό νόμο Κατρούγκαλου και υπήρχαν στους πάνω ορόφους υπάλληλοι και Σύμβουλοι Επικρατείας.

“Ευτυχώς υπήρξε ψυχραιμία, παρ’ όλο που μας ανακοινώθηκε ότι μια πολυμελής ομάδα ήρθε και έκανε ζημιές. Εμείς συνεδριάζαμε πάνω και προς στιγμήν είχαμε τον φόβο μήπως σπάσουν και τα πάνω τζάμια”, ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ, Γιώργος Παπαγεωργίου, λίγα λεπτά μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Πηγή newpost.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ