Τοπικές Ειδήσεις

Eνταση στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Στο παρά πέντε αποφεύχθηκαν σοβαρά επεισόδια και συγκρούσεις κατά τη διάρκεια της χτεσινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ρόδου, μεταξύ μελών του Εργατικού Κέντρου Ρόδου και μελών του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης την οποία προκήρυξε η Ομοσπονδία Επισιτισμού – Τουρισμού και συμμετείχαν όλες οι δυνάμεις του ΕΚΡ.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο Ρόδου, όπου «παρατάχθηκαν» μέλη του ΠΑΜΕ απέναντι στα μέλη της διοίκησης του ΕΚΡ και άλλων εργαζομένων ενώ συμμετείχε και ο γραμματέας Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων ΓΣΕΕ, κ. Δημήτρης Καραγεωργόπουλος.
Η ένταση ξεκίνησε όταν επιχείρησε να μιλήσει ο κ. Καραγεωργόπουλος και αργότερα, ο πρόεδρος του ΕΚΡ κ. Παναγιώτης Εγγλέζος οι οποίοι δέχτηκαν σφοδρή επίθεση από τα μέλη του ΠΑΜΕ και του Σωματείου Αμίλια Μάρε, που φώναζαν συνθήματα –τόσο κατά του γ.γ. της ΓΣΕΕ όσο και κατά της διοίκησης του ΕΚΡ.
Ο κ. Εγγλέζος μάλιστα, τους κάλεσε να πάρουν τον λόγο ωστόσο αρνήθηκαν. Η ένταση συνεχίστηκε σε πολύ υψηλούς τόνους, μέχρι που ολοκληρώθηκαν οι -σύντομες- ομιλίες.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με κύρια αιτήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων, την επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων και την κατάργηση των απολύσεων με νόμο, την επιδότηση όλων των εργαζομένων στα ξενοδοχεία μέχρι να ανοίξουν και την κάλυψη των ενσήμων από τον Ιούνιο ως τον Οκτώβριο όσων ήταν σε μονομερή αναστολή σύμβασης, καθώς και την τήρηση της τοπικής κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Να σημειωθεί ότι παρέστη αρκετός κόσμος παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες χωρίς ωστόσο να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις με αποτέλεσμα να προκληθεί συνωστισμός μπροστά από το ΕΚΡ –έστω κι αν όλοι οι συμμετέχοντες, φορούσαν μάσκες προστασίας.


Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΕΓΓΛΕΖΟΣ
Σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ. Παναγιώτης Εγγλέζος, τόνισε τα εξής:
«Μαζί μας είναι και ο κ. Δημήτρης Καραγεωργόπουλος κάτι που φανερώνει την στήριξη, τόσο προς το Σωματείο όσο και προς το ΕΚΡ, της ΓΣΕΕ.
Η κινητοποίηση είχε στόχο να αναδείξει τα προβλήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Εμείς, είμαστε συνδικαλιστές και βασικός πυλώνας μας είναι η Δημοκρατία και η ενότητα. Ενώ η πρόταση ήταν να γίνει κινητοποίηση από κοινού με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ -κάτι που μας χαροποίησε ιδιαίτερα- ώστε να δείξουμε ότι μπορούμε να προχωρήσουμε ενωμένοι, σημειώθηκαν κάποια γεγονότα τα οποία όχι μόνον αμαυρώνουν τον συνδικαλισμό αλλά επιβεβαιώνουν γι ακόμη μια φορά την ιδεολογία αυτού του κομματικού χώρου.
Είναι ένας χώρος που το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι να κολλήσουν ένσημα οι συνδικαλιστές της πρώτης γραμμής για να τα παρουσιάσουν στον Περισσό και να πάρουν τα εύσημα.
Ευτυχώς, οι εργαζόμενοι της περιοχής μας, αναγνωρίζουν τους αγώνες, του ΕΚΡ και του Σωματείου, γι αυτό στάθηκαν δίπλα μας και στηρίζουν τις προσπάθειές μας. Εμείς, κρινόμαστε μόνον από τους εργαζόμενους. Δεν κρινόμαστε από κανένα πολιτικό χώρο, ούτε κόμμα. Οι συνάδελφοί μας, ήταν και είναι εδώ υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματά τους. Το ΕΚΡ είναι το σπίτι των εργαζομένων και αυτό θα παραμείνει όσο κι αν κάποιους, τους στενοχωρεί». Ο κ. Εγγλέζος έδωσε ραντεβού για τις 4 Μαΐου (για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς) τονίζοντας πως θα ξεκινήσει ένας αγώνας για να υπερασπιστούν τα κεκτημένα 135 ετών: «Η δική μας απάντηση θα είναι στους δρόμους ώστε να καταλάβουν οι κυβερνώντες, ότι δεν αστειευόμαστε» ανέφερε.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
Από την πλευρά του, ο γραμματέας Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων ΓΣΕΕ υπογράμμισε τα εξής: «Βρίσκομαι στη Ρόδο προς υποστήριξη και του προέδρου Π. Εγγλέζου που μαζί με όλο το στελεχιακό δυναμικό του Εργατικού Κέντρου, έχει βρεθεί στο πλευρό όλων των εργαζομένων και ανέργων. Εμείς ως εργαζόμενοι δεν αποδεχόμαστε να είμαστε τα θύματα της πανδημίας.
Οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό συνιστούν ένα άρτια εξειδικευμένο προσωπικό και πρέπει να εξασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες εργασίας γι’ αυτούς. Η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας θα πρέπει να κηρυχτεί υποχρεωτική. Αυτή η κινητοποίηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία σε όλη τη χώρα, δίνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση. Δεν μπορούν οι εργαζόμενοι, λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου να υπογράψουν συμβόλαια με μισθούς πείνας. Τώρα απαιτείται να είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά και όλοι μαζί να δώσουμε τον αγώνα που θα στείλει ένα μεγάλο μήνυμα».

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ
ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ
Μιλώντας τέλος, ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου κ. Θανάσης Σταμούλης περιέγραψε την συνεννόηση που προηγήθηκε με το ΠΑΜΕ, τονίζοντας πως είχε λάβει σχετική υπόσχεση ότι δεν θα υπήρχαν προβλήματα.
«Γι’ άλλη μια φορά, μια μικρή μερίδα ατόμων προσπάθησε να αμαυρώσει την κινητοποίησή μας. Αυτή όμως θα είναι και η τελευταία. Όλες οι υγιείς δυνάμεις του συνδικαλισμού είναι πάντα ευπρόσδεκτες. Οι άλλοι που προσπαθούν να αμαυρώσουν τους αγώνες μας, δεν θα έρθουν ξανά» ανέφερε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου