Ρεπορτάζ

Δεκτή εν μέρει η αίτηση του Δήμου Ρόδου για την ανάκληση της προσωρινής διαταγής της «Ηχος και Φως ΑΕ»

Με την υπ’ αρίθμ. Ν19/19-4-2021 απόφαση του Η’ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Πειραιώς έγινε εν μέρει δεκτή η αίτηση του Δήμου Ρόδου (Απόφαση προσωρινής δικαστικής προστασίας Δ.Ο.) κατά της ανώνυμης εταιρείας παραχώρησης «Ηχος και Φως ΑΕ» για την ακύρωση της προσωρινής διαταγής 457/1-2-2021 που χορήγησε ερήμην του, η Πρόεδρος του ίδιου τμήματος.
Πιο συγκεκριμένα με απόφαση, που εξέδωσε το Διοικητικό Εφετείο Πειραιώς έγινε δεκτό το αίτημα της εταιρείας ειδικού σκοπού «Ηχος και Φως ΑΕ» για την έκδοση προσωρινής διαταγής για την αναστολή 5 αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής με τις οποίες της επιβάλλονται κυρώσεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «δημοκρατικής» το δικαστήριο με την απόφαση του έκανε δεκτό το αίτημα του Δήμου Ρόδου για την μη αναστολή αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής με τις οποίες:
-Εγκρίθηκε η αποστολή φακέλου της συμβάσεως σε κάθε αρμόδια ελεγκτική αρχή ώστε να διερευνηθεί η οικονομική ζημία την οποία έχει υποστεί ο Δήμος της Ρόδου.
-Απορρίφθηκε το αίτημά της για χορήγηση 4ης παράτασης για την ολοκλήρωση του έργου στον ανθόκηπο της πλατείας Ρίμινι.
-Αποφασίστηκε η ακύρωση ως παράνομων των 3 προηγούμενων αποφάσεων του Δήμου Ρόδου που εγκρίθηκαν αιτήματά της για παράταση των εργασιών.
Από την άλλη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναστέλλονται οι αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής με τις οποίες:
-Αποφασίστηκε η καταγγελία τηςσυμβάσεως και η κατάπτωση εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης.
-Η είσπραξη οφειλών που υπολογίστηκαν στο ποσό των € 660.656,87, πλέον προσαυξήσεων ποσού € 35.000.
Ο Δήμος Ρόδου είχε επισημάνει, μεταξύ άλλων, ότι είναι απαράδεκτη η χορήγηση προσωρινής διαταγής αναστολής εκτέλεσης της υπ’ αριθ. 47Ε/2021 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, καθόσον η συγκεκριμένη προσβαλλόμενη πράξη στερείται εκτελεστότητας.
Αποφασίστηκε ειδικότερα η αποστολή του πλήρους φακέλου της επίμαχης σύμβασης παραχώρησης υπηρεσιών σε κάθε αρμόδια ελεγκτική αρχή προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο οικονομικής ζημίας του Δήμου από την εκτέλεση της σύμβασης.
Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη απόφαση είναι μια διοικητική πράξη αμιγώς διαβιβαστικού χαρακτήρα, η οποία δεν παράγει καμία απολύτως έννομη συνέπεια.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου