ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μαραθώνιος Ρόδου: Αθλητές και αθλήτριες από 48 χώρες

Δημήτρης Στούμπης 2 λεπτά ανάγνωση
Μαραθώνιος Ρόδου

Αθλητές και αθλή­τριες από συνο­λικά 48 δια­φο­ρε­τι­κές χώρες έχουν δηλώσει, μέχρι στιγμής, συμ­με­τοχή στον 9ο Διεθνή Μαρα­θώ­νιο της Ρόδου, που θα διε­ξα­χθεί την Κυριακή 21 Απρι­λίου, με τη σχετική ανα­κοί­νωση που εκδό­θηκε προς ενη­μέ­ρωση να ανα­φέ­ρει τα εξής:

«Αθλητές και αθλή­τριες από συνο­λικά 48 χώρες των πέντε ηπείρων έχουν δηλώσει, έως σήμερα, συμ­με­τοχή στις αγω­νι­στι­κές εκδη­λώ­σεις του 9ου Διε­θνούς Μαρα­θω­νίου Ρόδου, που έχουν προ­γραμ­μα­τι­στεί την Κυριακή 21 Απρι­λίου 2024.

Οι περισ­σό­τε­ροι προ­έρ­χο­νται από την Ελλάδα, ενώ ακο­λου­θούν αθλητές από το Ηνωμένο Βασί­λειο, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και τη Γερ­μα­νία. Υπάρ­χουν συμ­με­το­χές και από τη Νότια Αφρική, την Αυστρα­λία, τις Φιλιπ­πί­νες, τον Καναδά, την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, την Κολομ­βία, τη Βενε­ζου­έλα, τη Βρα­ζι­λία και το Μεξικό.

Όλοι δηλώ­νουν ενθου­σια­σμέ­νοι, ειδικά αυτοί που θα τρέξουν για πρώτη φορά. Όσοι το έχουν κάνει τα προη­γού­μενα χρόνια, ανα­μέ­νουν πως και πως θα περάσει το δίμηνο που απο­μέ­νει για να βρεθούν και να τρέξουν ξανά στο ‘’νησί των Ιπποτών’’.

Οι χώρες που έχουν δηλώσει παρού­σες έως τώρα στο Μαρα­θώ­νιο Ρόδου 2024, είναι η εξής: Ελλάδα, Ηνωμένο Βασί­λειο, Γαλλία, ΗΠΑ, Γερ­μα­νία, Πολωνία, Τουρκία, Ιρλαν­δία, Ολλαν­δία, Νότια Αφρική, Βέλγιο, Εσθονία, Σουηδία, Αυστρα­λία, Φιν­λαν­δία, Ελβετία, Σλο­βα­κία, Ισραήλ, Ιταλία, Λιθουα­νία, Φιλιπ­πί­νες, Βρα­ζι­λία, Ουγ­γα­ρία, Ρου­μα­νία, Αυστρία, Καναδάς, Σερβία, Βουλ­γα­ρία, Δανία, Ισπανία, Κολομ­βία, Μακε­δο­νία, Νέα Ζηλαν­δία, Νορ­βη­γία, Ουαλία, Ρωσία, Αλβανία, Βενε­ζου­έλα, Ζιμπά­μπουε, Καζακ­στάν, Κίνα, Κροατία, Λετονία, Λίβανος, Λου­ξεμ­βούργο, Μεξικό, Πορ­το­γα­λία, Χονγκ Κονγκ.

Οι εγγρα­φές για τον 9ο Μαρα­θώ­νιο της Ρόδου συνε­χί­ζο­νται για τα αγω­νί­σματα του Μαρα­θω­νίου, του Ημι­μα­ρα­θω­νίου, των 5 και των 10χλμ, στην ηλε­κτρο­νική σελίδα του αγώνα https://www.rhodesmarathon.gr/ και είναι ευκαι­ρία για τους ενδια­φε­ρό­με­νους να επω­φε­λη­θούν από προ­νο­μια­κές τιμές σε εισι­τή­ρια και διαμονή.

Συν­διορ­γα­νω­τές του αγώνα είναι, η Αστική Μη Κερ­δο­σκο­πική Εται­ρεία Μαρα­θώ­νιος Ρόδου, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδε­κα­νή­σου, η Περι­φέ­ρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου. Επίσης, ο αγώνας υπο­στη­ρί­ζε­ται από το Επι­με­λη­τή­ριο Δωδε­κα­νή­σου, την Ένωση Ξενο­δό­χων Ρόδου και το Μουσείο Νεο­ελ­λη­νι­κής Τέχνης Δήμου Ρόδου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ. Διε­ξά­γε­ται με την πιστο­ποί­ηση του ΣΕΓΑΣ και της Διε­θνούς Ομο­σπον­δίας Μαρα­θω­νίων Δρόμων AIMS, σε μια εξαι­ρε­τική παρα­θα­λάσ­σια δια­δρομή που ‘’διατρέχει’’ τα σημα­ντι­κό­τερα αξιο­θέ­ατα της Ρόδου».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.