Ειδήσεις

Ζητείται η επιχορήγηση του ΠΡΟΤΟΥΡ με 200.000 ευρώ

Την έγκριση της επιχορήγησης του ΠΡΟΤΟΥΡ με το ποσό των 200.000 ευρώ προκειμένου να καλυφθούν οικονομικές του υποχρεώσεις, να ενοικιαστούν εκθεσιακοί χώροι στο εξωτερικό για την προβολή του νησιού και να αποκτηθεί το απαραίτητο διαφημιστικό υλικό ζητά από το δημοτικό συμβούλιο, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μανώλης Καμπουρόπουλος.

Το αίτημα για τη χρηματοδότηση του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού κατέθεσαν στον κ. Καμπουρόπουλο ο πρόεδρος του ΠΡΟΤΟΥΡ και δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς και ο πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής κ. Α. Καμπουράκης.

«Το αίτημα κατατίθεται στον αντιδήμαρχο Τουρισμού Ρόδου με την παράκληση να το εισηγηθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο προς έγκριση, ούτως ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες προς το Ελεγκτικό Συνέδριο για την τελική εκταμίευση, δεδομένου ότι ευρισκόμεθα σε περίοδο που ο Οργανισμός πρέπει να προχωρήσει στην προμήθεια διαφημιστικού υλικού, στην ενοικίαση εκθεσιακών χώρων και στην εξόφληση οικονομικών του υποχρεώσεων», επισημαίνεται στην επιστολή που εστάλη στον κ. Μ. Καμπουρόπουλο, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και στους δημοτικούς συμβούλους.

“Για αντικειμενικούς λόγους που σχετίζονται με τον υπερβολικό φόρτο εργασίας των στελεχών που πλαισιώνουν τη Διεύθυνση ως προς τη λειτουργία των Γραφείων Πληροφοριών της, όσο και ως προς τις αυξημένες υποχρεώσεις που αφορούν τις ενέργειες προβολής και προώθησης στο εσωτερικό του νησιού, το εν λόγω Τμήμα δεν είναι σε θέση να οργανώσει τουριστικές εκθέσεις προβολής και προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Ρόδου καθώς και μίας σειράς άλλων δράσεων που σχετίζονται με την προβολή του νησιού” επισημαίνει μεταξύ άλλων στην εισήγησή του ο κ. Μ. Καμπουρόπουλος για να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να επιχορηθεί ο ΠΡΟΤΟΥΡ.
Στην εισήγησή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αναφέρει αναλυτικά τα ακόλουθα:

ΘΕΜΑ: Επιχορήγηση ΠΡΟΤΟΥΡ οπό τον Δήμο Ρόδου
Με βάση το άρθρο 94 εδάφιο 4 παρ.30 του Ν. 3852/2010 που ορίζει την επιχορήγηση φορέων που αναπτύσσουν πολιτιστικού χαρακτήρα δραστηριότητες στη χωρική αρμοδιότητα του δήμου, καθώς και όσων συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή του, (Ο Δήμος Ρόδου έχει ανακηρυχτεί ως τουριστικός Δήμος σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 899/76 (ΦΕΚ 329/1976 τεύχος Α), έτσι όπως συμπληρώθηκε με τις διατάξεις του Π.Δ. 664/77 – ΦΕΚ 222/77 τεύχος Α) υποβάλλουμε αίτημα επιχορήγησης του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού.

Τα τελευταία χρόνια ο ΠΡΟ.ΤΟΥΡ. ενεργεί την τουριστική προβολή της Ρόδου στις μεγάλες τουριστικές εκθέσεις στη λοιπή Ελλάδα και το εξωτερικό, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην τουριστική ανάπτυξη.

Εξάλλου, όπως είναι γνωστό, η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου και ειδικότερα το Τμήμα Προβολής, Προώθησης και Πληροφόρησης, ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Οκτώβριο του 2011 με τη δημοσίευση του καινούριου Ο.Ε.Υ. του Δήμου Ρόδου. Για αντικειμενικούς λόγους που σχετίζονται με τον υπερβολικό φόρτο εργασίας των στελεχών που πλαισιώνουν τη Διεύθυνση ως προς τη λειτουργία των Γραφείων Πληροφοριών της όσο και ως προς τις αυξημένες υποχρεώσεις που αφορούν τις ενέργειες προβολής και προώθησης στο εσωτερικό του νησιού, το εν λόγω Τμήμα δεν είναι σε θέση να οργανώσει τουριστικές εκθέσεις προβολής και προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Ρόδου καθώς και μίας σειράς άλλων δράσεων που σχετίζονται με την προβολή του νησιού.

Η διάθεση του κατωτέρου ποσού θα γίνει από τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό του Δήμου Ρόδου με κωδικό ΚΑ 00-6735.0001.

Μετά τα ανωτέρω, ζητείται από το Σώμα να εγκρίνει:
Την επιχορήγηση του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού (ΠΡΟΤΟΥΡ) με 200.000
ευρώ για την υλοποίηση του ομόφωνα εγκεκριμένου προγράμματος δράσης από το διοικητικό
συμβούλιο του ΠΡΟΤΟΥΡ, το οποίο επισυνάπτεται στην παρούσα στο συνημμένο έγγραφο του
Οργανισμού με αρ. Πρωτ. 17699/14-2-2014.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου