Ειδήσεις

Στις «ελληνικές καλένδες» η διάσπαση των Δήμων

Στις περίφημες «ελληνικές καλένδες» οδηγήθηκε τελικά η «επαναστατική μεταρρύθμιση» με το «σπάσιμο» των μεγάλων νησιωτικών δήμων, που υποσχόταν στους νησιώτες «στεντορεία τη φωνή», μέχρι και πρότινος, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης, αν και διαπιστώθηκε ότι η τροπολογία θα περνούσε από τη Βουλή.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι η δήθεν διαφωνία του ΠΑΣΟΚ, δεν υπήρξε τίποτε άλλο παρά έμπνευση του υπουργού για την θεμελίωση ενός «ακαταμάχητου άλλοθι». Χθεσινές πληροφορίες, από έγκυρες πηγές, ανέφεραν συγκεκριμένα ότι απεσύρθη οριστικά από το επίμαχο νομοσχέδιο το άρθρο 26 που προέβλεπε τη διάσπαση και έτσι τα πράγματα παραμένουν, ως έχουν. Το κατεστημένο επέβαλε και πάλι τις απόψεις του, κόντρα στο θέλημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων των μεγάλων νησιωτικών δήμων.

Στο μεταξύ, όμως, προέκυψε ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα που ίσως φέρει τα «πάνω κάτω» προεκλογικά ή θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα μετεκλογικά.

Κορυφαίος παράγοντας συγκεκριμένα του Ελεγκτικού Συνεδρίου φέρεται να δήλωσε ότι η διάταξη περί σταυροδοσίας στις ευρωεκλογές είναι αντισυνταγματική, γιατί σύμφωνα με τον θεμελιώδη αυτό νόμο, δεν μπορεί να ισχύσει για τις εκλογές αυτές αλλά για τις επόμενες.

Αν πράγματι αυτό ισχύει, τότε θα δημιουργηθεί και μείζον πολιτικό ζήτημα, καθώς θα αποδειχθεί για μία ακόμα φορά ότι ζητήματα ύψιστης σημασίας, αντιμετωπίζονται στο «πόδι».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου