Ειδήσεις

Συνέρχεται σήμερα η παράταξη Κουσουρνά

«Θα ανακοινώσω τις αποφάσεις μου για τη συμμετοχή μου ή μη στις εκλογές της αυτοδιοίκησης όταν ενημερωθώ για τη στάση που θα τηρήσει ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς».

Αυτό δήλωσε χθες ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Νίκος Τσουκαλάς με αφορμή τα σχόλια που γίνονται για τη συμμετοχή του ή μη στις εκλογές.
Κομβικής σημασίας, όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών είναι η σημερινή συνεδρίαση της παρατάξεως του κ. Στάθη Κουσουρνά όπου κυρίαρχο θέμα αναμένεται να είναι οι εκλογές.
«Αύριο θα συγκεντρωθούν τα μέλη της παρατάξεώς μας μετά από πρόσκληση που έχει γίνει από το δήμαρχο Ρόδου. Οι αποφάσεις θα ληφθούν από τον κ. Στάθη Κουσουρνά. Θα πρέπει εκείνος να ξεκαθαρίσει τι θα πράξει και μετά να αποφασίσουμε και εμείς», δήλωσε χθες ο κ. Τσουκαλάς.

Σε ερώτηση αν θα είναι υποψήφιος στην περίπτωση που ο κ. Στάθης Κουσουρνάς δεν αποσυρθεί και κρίνει πως θα πρέπει να δώσει ξανά τη μάχη για το Δήμο Ρόδου, ο κ. Τσουκαλάς δήλωσε:

«Σας ανέφερα πως περιμένουμε να ακούσουμε τις ανακοινώσεις του κ. Στάθη Κουσουρνά. Επίσημα δεν έχω πει ούτε ναι ούτε όχι. Έρχονται στο φως κάποια δημοσιεύματα αλλά εγώ θέλω να ακούσω πρώτα το δήμαρχο γιατί σέβομαι τις απόψεις του. Αν προβεί σε ανακοινώσεις θα υπάρξουν εξελίξεις την επόμενη εβδομάδα με την έννοια ότι και εμείς θα μπορέσουμε να λάβουμε τις αποφάσεις μας».
Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών αναφέρθηκε και στην διαδικασία κάλυψης των οφειλών προς τρίτους από τα κονδύλια που έχει στείλει το υπουργείο Εσωτερικών.

Τόνισε πως με εγκύκλιο που κοινοποιήθηκε στο Δήμο Ρόδου πριν λίγο καιρό δόθηκε η εντολή να καλυφθούν οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες το έτος 2013.
«Έχουμε λάβει εγκύκλιο από το υπουργείο Εσωτερικών με την οποία μας δίνεται η εντολή να καλύψουμε και τις οφειλές προς τρίτους που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες το έτος 2013», δήλωσε ο κ. Νίκος Τσουκαλάς και πρόσθεσε πως η διαδικασία θα συνεχιστεί μέχρι να απορροφηθούν όλα τα χρήματα που έχουν σταλεί στο Δήμο Ρόδου.

Σε ερώτηση για τον λογαριασμό overdraft ο κ. Τσουκαλάς δήλωσε πως το θέμα έχει τακτοποιηθεί αλλά οι διαδικασίες για την καταβολή των χρημάτων θα ολοκληρωθούν τον επόμενο μήνα.
«Έχει εγκριθεί στην Οικονομική Επιτροπή η πρόταση που έχει γίνει από την τράπεζα που θέλει να τελειώσουν όλες οι διαδικασίες μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Εξηγήσαμε στη διοίκηση της Alpha Bank ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει», δήλωσε ο κ. Τσουκαλάς.
Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών δήλωσε πως το θέμα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου.

«Θα τρέξουμε μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου το θέμα του προσυμβατικού ελέγχου προκειμένου να ετοιμάσουμε το ένταλμα και να γίνει η πληρωμή. Θα πρέπει να δεχθούν πως η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στο τέλος Μαρτίου», δήλωσε ο κ. Νίκος Τσουκαλάς.
Σε ερώτηση για την οικονομική κατάσταση του Δήμου ο κ. Τσουκαλάς επανέλαβε πως καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που παρουσιάστηκαν.

«Οικονομικά περάσαμε μια δύσκολη περίοδο. Σας αναφέρω πως άμεσα θα καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα σε 3.000 δικαιούχους. Οι μισθοδοσίες από τη στιγμή που αποδεσμεύθηκε ο λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα καταβάλλονται κανονικά στο προσωπικό μας. Σήμερα πληρώσαμε τα χρήματα που οφείλαμε στις εταιρείες με τις οποίες συνεργαζόμαστε για την αποκομιδή των απορριμμάτων», δήλωσε ο κ. Νίκος Τσουκαλάς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου