Ένας Έλληνας βρίσκεται ανάμεσα στους νεκρούς από την επίθεση των Ταλιμπάν σε πολυτελές ξενοδοχείο της Καμπούλ το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης ανέρχονται συνολικά σε 18, εκ των οποίων οι 14 είναι ξένοι. Συγκεκριμένα, σε αυτούς περιλαμβάνονται εννιά Ουκρανοί, ένας Γερμανός, ένας Έλληνας και ένας Καζάκος, όπως μεταδίδει το bbc.com.  Δύο από τα θύματα δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί. Η αεροπορική εταιρεία Kam Air ανέφερε ότι μεταξύ των νεκρών είναι και ορισμένοι υπάλληλοί της ενώ άλλοι αγνοούνται. Τρεις από τους δράστες σκοτώθηκαν ενώ δέκα άνθρωποι, εκ των οποίων οι τέσσερις πολίτες, τραυματίστηκαν.

“Δεκατέσσερις αλλοδαποί και τέσσερις Αφγανοί σκοτώθηκαν” είπε νωρίτερα ο εκπρόσωπος Νατζίμπ Ντάνις μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Tolo, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης, που αφηγήθηκε στο BBC την εισβολή των ενόπλων στο ξενοδοχείο, είπε ότι ο ίδιος σώθηκε επειδή είπε στους δράστες ότι ήταν Αφγανός. “Πού είναι οι ξένοι;” φώναζαν οι δράστες.

Το υπουργείο Εσωτερικών παραδέχτηκε ότι η πρόσφατη απόφαση να ανατεθεί η ασφάλεια του ξενοδοχείου σε μια ιδιωτική εταιρεία αποδείχτηκε λάθος.

Ένας εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Βασίλ Κιρίλιτς, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μεταξύ των θυμάτων είναι και “πολλοί Ουκρανοί”. “Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν το πρωί της Δευτέρας” ανέφερε μια ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ