Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και ευγνωμοσύνης απονεμήθηκε στη μνήμη του εκλιπόντος Επίτιμου Προξένου της Αυστρίας στη Ρόδο Σάββα Παπαγεωργίου, το χρυσό παράσημο, για τις υπηρεσίες που προσέφερε προς τη Δημοκρατία της Αυστρίας.

Σε μία σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 18.00 σε αίθουσα του ξενοδοχείου Mediterranean, η πρέσβης της Αυστρίας Andrea IKIC–BOHM και ο κύριος Filip IKIC, παρέδωσε στην οικογένεια του εκλιπόντος χρυσό παράσημο.

Η επίσημη τελετή, ξεκίνησε με την προβολή ενός βίντεο-αφιερώματος στη μνήμη του εκλιπόντος Επίτιμου Προξένου της Αυστρίας στη Ρόδο Σάββα Παπαγεωργίου. Η παρακολούθησή του, προκάλεσε βαθιά συγκίνηση και θλίψη, ιδίως στα μέλη της οικογενείας του εκλιπόντος, όπως στη σύζυγό του Ισμήνη Παπαγεωργίου, στην κόρη του δικηγόρο Βάσια Παπαγεωργίου και στον εγγονό του Σάββα Παπαγεωργίου.

Ακολούθησε σύντομη μουσική περιπλάνηση με τη συντροφιά του μαέστρου Μιχάλη Καλαεντζή, ο οποίος απέδωσε τραγούδια όπως το «Αχ Ουρανέ» – Μάνος Χατζιδάκις.

Το λόγο έλαβε στη συνέχεια η πρέσβης της Αυστρίας Andrea IKIC–BOHM, η οποία ανέφερε πως αποτιμούμε φόρο τιμής στον Επίτιμο Πρόξενο της Αυστρίας στη Ρόδο Δρ. Σάββα Παπαγεωργίου, ο οποίος μας άφησε νωρίς. Η ίδια αφού αναφέρθηκε στις ομορφιές της Ρόδου, στη μοναδική της ιστορικότητα και στη συνεχή άφιξη Αυστριακών τουριστών στη Ρόδο, σημείωσε πως ο Σάββας Παπαγεωργίου, κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων του, κλήθηκε να επιλύσει επιτυχώς πολλές περίπλοκες υποθέσεις, κυρίως στον προξενικό και επικοινωνιακό τομέα.

«Άνθρωποι, όπως ο Δρ. Σάββας Παπαγεωργίου, εκτελούν το εν λόγω έργο σε εθελοντική δράση και χωρίς αμοιβή με απόλυτη ευσυνειδησία», σημείωσε η πρέσβης της Αυστρίας, ενώ τόνισε πως ο εκλιπών ήταν ικανός να διατηρήσει σε υψηλό επίπεδο τις σχέσεις της Αυστρίας και της Ελλάδας στην περιφέρεια των καθηκόντων του.

Στη μνήμη του Δρ. Σάββα Παπαγεωργίου, που απεβίωσε στις 16 Ιουλίου 2017, απροσδόκητα, με την Αυστρία να χάνει τον επίτιμο πρόξενό της, αλλά και έναν καλό φίλο, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή. Στη συνέχεια, αναγνώστηκε το πλήρες βιογραφικό του και ακολούθησε η επίσημη τελετή παράδοσης του χρυσού παρασήμου στη μνήμη του, στη σύζυγό του Ισμήνη Παπαγεωργίου.

Το χρυσό παράσημο του απονεμήθηκε με διάταγμα του Ομοσπονδιακού Προέδρου της Δημοκρατίας της Αυστρίας στις 20 Ιουνίου 2017 στη Βιέννη, για τις υπηρεσίες που προσέφερε στη Δημοκρατία της Αυστρίας. Διάταγμα το οποίο αναγνώστηκε και κατά τη διάρκεια της εδώ τελετής.

Για την απονομή του χρυσού παρασήμου αναγνώστηκε ακόμη η συγχαρητήρια επιστολή της τέως Ομοσπονδιακού Υπουργού για την Ευρώπη, την Ένταξη και τις Εξωτερικές Υποθέσεις, Ομοσπονδιακής Καγκελαρίου Sebastian Kurz.

Θερμές ευχαριστίες για την πρόσκληση απέστειλε και ο Γενικός Γραμματέας του Αυστριακού Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης Δρ. Michael Linhart.

Η ζωή μαζί του με έκανε καλύτερο άνθρωπο», ανέφερε προκαλώντας βαθιά συγκίνηση η σύζυγος του αείμνηστου Σάββα Παπαγεωργίου, Ισμήνη Παπαγεωργίου, σημειώνοντας πως ο Σάββας Παπαγεωργίου ήταν ένας έντιμος άνθρωπος, με κουλτούρα που προσέφερε τις υπηρεσίες του στο προξενείο της Αυστρίας.

Στην εκδήλωση, παρέστησαν – μεταξύ άλλων – ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ο πρώην νομάρχης Δωδεκανήσου Σάββας Καραγιάννης και ο νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου Βασίλης Περίδης.

Δείτε το βίντεο εδώ

Πηγή blackmonday.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ