Τοπικές Ειδήσεις

Τα αιτήματα της Ενωσης Συλλόγων Γονέων των μαθητών/τριών Ρόδου

Την Πέμπτη 15.10.2020 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων των μαθητών/τριών Ρόδου στην οποία εκπροσωπήθηκαν 16 σχολεία από όλο το νησί.

Τα προβλήματα που συζητήθηκαν είναι πάρα πολλά. Ελλιπής καθαριότητα στα σχολεία, κενά εκπαιδευτικών ακόμα και σε εκπαιδευτικούς γενικής παιδείας, στοιβαγμένα παιδιά σε ακατάλληλες αίθουσες , επικίνδυνα και χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας δρομολόγια λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές/τριες ιδιαίτερα στα χωριά του νησιού, παλιά και προβληματικά σχολικά κτίρια.

Καμία αρμόδια υπηρεσία, είτε του δήμου είτε της περιφέρειας είτε του υπουργείου δεν έχει απαντήσει και δεν έχει δώσει λύση σε κανένα από αυτά τα μεγάλα προβλήματα μέχρι στιγμής.

Η ανησυχία των γονέων είναι δικαιολογημένη. Δε συμβιβαζόμαστε και μετατρέπουμε την ανησυχία αυτή σε αγωνιστική δράση. Καλούμε όλους τους Συλλόγους Γονέων του νησιού στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23.10.2020 στις 13.30 μ.μ. στο κτίριο της Περιφέρειας Ρόδου (απέναντι από το Δημαρχείο), για να παραδώσουμε τα αιτήματα μας. Απαιτούμε από την περιφερειακή αρχή:

· Περισσότερα και συχνότερα δρομολόγια σχολικών λεωφορείων, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός και να τηρούνται στην πράξη οι οδηγίες του ΕΟΔΥ. Επίσης ζητάμε την πρόσληψη συνοδών.

· Να αυξηθεί ο προϋπολογισμός της περιφέρειας για την κατασκευή νέων σύγχρονων σχολείων στο νησί μας

Να είμαστε όλοι εκεί! Για ένα σύγχρονο σχολείο που θα καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών μας.

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ – ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ – ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ – ΕΝΙΑΙΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠ.Α.Λ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

Το Δ.Σ. 19/10/2020

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου