Αθλητικά

Η προκήρυξη του ανοιχτού τουρνουά μπάσκετ

Η Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου ανακοίνωσε την προκήρυξη για το ανοιχτό τουρνουά μπάσκετ, που θα ξεκινήσει στος
1.Η δήλωση συμμετοχής των ομάδων θα γίνει έως την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου και ώρα 11:30 στα γραφεία της Τοπικής Επιτροπής Μπάσκετ Δωδεκανήσου (δίπλα από το κλειστό γήπεδο του Βενετοκλείου) με λίστα ονομάτων (έως 25 αθλητές, μαζί με φωτοτυπίες ταυτοτήτων όλων των μελών του ρόστερ)
2.Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές (έτος γέννησης μέχρι 1990) και 2 αθλητές, γεννηθέντες το 1991 ή 1992.
3.Μαζί με τη δήλωση συμμετοχής κάθε ομάδα θα πρέπει να δώσει το ποσό των 120 ευρώ ως εγγύηση συμμετοχής, ποσό το οποίο θα αφαιρεθεί από τους δύο τελευταίους αγώνες της φάσης των ομίλων.
4.Κόστος συμμετοχής κάθε ομάδας θα είναι 60 ευρώ ανά αγώνα (ανεξαρτήτως αριθμού αθλητών, με μέγιστο αριθμό τα 12 άτομα) ,τα οποία θα καταβάλλονται πριν την έναρξη του αγώνα στη γραμματεία του αγώνα.
5.Με δεδομένο ότι οι ομάδες θα είναι 19 ή 20,θα χωριστούν σε 2 ομίλους των 10 με κλήρωση που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών στα γραφεία της Τοπικής Επιτροπής την Τρίτη 27 Οκτωβρίου και ώρα 11:30 καθώς και θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα του τουρνουά μέχρι τη λήξη του! Το πρόγραμμα των αγώνων θα ανακοινώνεται στα mail των εκπροσώπων των ομάδων κάθε Τρίτη!
6.Οι αγώνες θα γίνονται στο γήπεδο του Κολλεγίου κάθε Σάββατο (δύο αγώνες:18:30 κ´21:00) και κάθε Κυριακή (τρεiς αγώνες:16:00-18:30 κ´ 21:00).
7.Οι αγώνες θα γίνονται κάθε εβδομάδα: Το Σάββατο 31/10 η έναρξη του Α ομίλου και το Σάββατο 7/11 η έναρξη του Β ομίλου!
8.Αλλαγή ημέρας ή/και ώρας του αγώνα μπορεί να γίνει μετά από αίτημα της ομάδας στην ομαδική των εκπροσώπων του τουρνουά, τουλάχιστον 10 ημέρες πριν την προγραμματισμένη διεξαγωγή, και μετά από την σύμφωνη γνώμη της αντίπαλης ομάδας.
9.Τις ημέρες των Χριστουγέννων δε θα διεξαχθούν αγώνες στο χρονικό διάστημα 20/12…..8/1/2021.Το πρωτάθλημα θα επαναρχίσει το Σάββατο 9/1/2021.
10.Σκοπός της επιτροπής πρωταθλήματος είναι να τελειώσει το πρωτάθλημα την Κυριακή 14/3/2021(φάση ομίλων). Στη συνέχεια θα περάσουν από κάθε όμιλο οι 4 πρώτες ομάδες οι οποίες θα διασταυρωθούν στα προημιτελικά (Σάββατο κ´ Κυριακή 27-28/3/2021)ως εξής:
α)Α1-Β4
β)Α2-Β3
γ)Α3-Β2
δ)Α4-Β1
Οι νικητές των παραπάνω αγώνων θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή σε final four που θα διεξαχθεί στο κλειστό του Κολλεγίου στο χρονικό διάστημα 10-11/4/2021 ως εξής:
Σάββατο 10/4/2021:Νικητής α-Νικητής γ
Νικητής β-Νικητής δ
Κυριακή 11/4/2021:Μικρός τελικός
Μεγάλος τελικός
11.Η συμμετοχή του κάθε αθλητή στον αγώνα θα γίνεται με τη φωτοτυπία ταυτότητας (σφραγισμένη από την Τοπική Επιτροπή Δωδεκανήσου) και υποχρεωτικά με κάρτα υγείας αθλητή, σφραγισμένη αποκλειστικά από γιατρό καρδιολόγο, η οποία θα φέρει σφραγίδα και πάνω στη φωτογραφία και θα είναι συμπληρωμένα υποχρεωτικά όλα τα πεδία. Χωρίς την κάρτα υγείας δε θα επιτραπεί η συμμετοχή στον εκάστοτε αγώνα!
12.Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και όλοι οι αθλητές που μέχρι πέρσι αγωνίζονταν στα τοπικά πρωταθλήματα, αλλά τη φετινή χρονιά δε θα αγωνιστούν σε αυτά, επειδή αποσύρονται από την ενεργό δράση. Σε περίπτωση που ο αθλητής αυτός αγωνιστεί σε αγώνα του επίσημου τοπικού πρωταθλήματος-παράλληλα με την συμμετοχή του στο ανοικτό τουρνουά-η ομάδα του αυτομάτως θα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα και θα χάσει την αρχική προκαταβολή των 120 ευρώ.
13.Οι κανονισμοί των αγώνων είναι οι ίδιοι που ισχύουν και στα επίσημα τοπικά πρωταθλήματα μπάσκετ.
14.Σε κάθε αγώνα θα υπάρχουν 2 επίσημοι διαιτητές, 2 επίσημοι κριτές στη γραμματεία και υποχρεωτικά γιατρός αγώνα. Η αμοιβή τους ορίζεται ως εξής: κάθε διαιτητής 20 ευρώ, κάθε κριτής 15 ευρώ και ο γιατρός αγώνα 20 ευρώ.
15.Πριν την έναρξη του αγώνα θα δίνονται στις ομάδες μπάλες για ζέσταμα (Molten: Μέγεθος 7).Στις ομάδες, τους διαιτητές, τους κριτές και τον γιατρό δε θα δίνονται νερά-βάσει του νέου πρωτοκόλλου διεξαγωγής αγώνων. Οπότε, κάθε άτομο που θα βρίσκεται στο χώρο του γηπέδου θα πρέπει να φροντίζει να έχει νερό μαζί του! Για τη δική σας εξυπηρέτηση στο κλειστό του Κολλεγίου λειτουργεί αυτόματος πωλητής με όλα τα απαραίτητα προιόντα (νερά-ισοτονικά), αφού η λειτουργία των κυλικείων εν ώρα αγώνα απαγορεύεται! Απαγορεύεται, επίσης, ρητά και κατηγορηματικά η χρήση των αποδυτηρίων!
16.Οι ομάδες υποχρεούνται να έχουν αριθμημένες εμφανίσεις και αθλητικά παπούτσια μόνο για τον αγωνιστικό χώρο.
17.Ενστάσεις για την αντικανονική συμμετοχή αθλητών θα δέχεται η γραμματεία μόνο στο τέλος του αγώνα η οποία θα αναγράφεται στο φύλλο αγώνα και θα εξετάζεται εντός τριών ημερών από την επιτροπή.
18.Οι διαιτητές θα έχουν το δικαίωμα να κρατήσουν δελτίο αθλητή για αντικανονική συμμετοχή ή ακραία συμπεριφορά. Η ποινή που θα επιβληθεί στον συγκεκριμένο αθλητή θα αποφασίζεται και θα ανακοινώνεται από την επιτροπή του πρωταθλήματος εντός τριών ημερών. Την επιτροπή του πρωταθλήματος απαρτίζουν η ΤΕ ΕΟΚ Δωδεκανήσου-ο πρόεδρος των διαιτητών-η πρόεδρος των κριτών.
19.Οποιαδήποτε εσκεμμένη φθορά ή καταστροφή στο χώρο του γηπέδου και των αποδυτηρίων επιβαρύνουν τον αθλητή ή τον αρχηγό της κάθε ομάδας.
20.Όλοι όσοι εισέρχονται στο γήπεδο διεξαγωγής των αγώνων θα θερμομετρώνται! Αν κάποιος εμφανίσει θερμοκρασία σώματος μεγαλύτερη από το επιτρεπτό, δε θα εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο και θα απομακρύνεται από τους χώρους εντός και εκτός των εγκαταστάσεων.
21.Δικαίωμα εισόδου στο χώρο του γηπέδου έχουν 35 και μόνο άτομα σε κάθε αγώνα:
-Κάθε ομάδα:14 άτομα(12 παίκτες-προπονητής-βοηθός)
-2 διαιτητές
-2 κριτές
-1 γιατρός
-Ο φύλακας ή ο υπεύθυνος του γηπέδου
-1 εκπρόσωπος της ΤΕ ΕΟΚ Δωδεκανήσου
Οι αγώνες φυσικά θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών!
22.Στο γήπεδο του Κολλεγίου, που θα ακολουθεί δεύτερος ή τρίτος αγώνας την ίδια ημέρα ,πρώτα θα φεύγουν από το γήπεδο οι αποστολές των 2 ομάδων του πρώτου αγώνα και μετά θα εισέρχονται εντός των εγκαταστάσεων του εκπαιδευτηρίου οι 2 επόμενες ομάδες. Για το σκοπό αυτό όλοι θα σταθμεύουν τα αυτοκίνητα τους έξω από τις εγκαταστάσεις του σχολείου και δε θα επιτρέπεται σε κανένα αυτοκίνητο να εισέρχεται εντός αυτού. Στην είσοδο του εκπαιδευτηρίου θα γίνεται και η θερμομέτρηση όλων όσων εισέρχονται εντός αυτού!
23.Αναβολή αγώνα-επικαλούμενη κρούσμα κορωνοιού στην ομάδα-θα γίνεται μόνο με την προσκόμιση της ιατρικής βεβαίωσης του δημόσιου ή ιδιωτικού νοσοκομείου για τη θετικότητα του δείγματος!
24.Σε περίπτωση αποδεδειγμένου κρούσματος κορωνοιού έστω σε έναν αθλητή μιας ομάδας, ακόμα και λίγη ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, ο αγώνας θα αναβάλλεται, η ομάδα του αθλητή θα ξαναπαίξει μετά από 14 ημέρες και ο αθλητής-κρούσμα κορωνοιού-θα επιστρέφει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του μόνο με την προσκόμιση αρνητικού τεστ κορωνοιού από επίσημο δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα υγείας.
25.Τέλος,οι αρχηγοί των ομάδων θα πρέπει, πριν την έναρξη των αγώνων, να συμπληρώνουν και να παραδίδουν στον υπεύθυνο γηπέδου την ειδική λίστα εισόδου των μελών της ομάδας σε αγωνιστικό χώρο για τη διευκόλυνση τυχόν ιχνηλάτησης από τον ΕΟΔΥ.
26.Στο site athlitikiakadimia.gr θα δημιουργηθεί ενότητα με τίτλο «Ανοικτό τουρνουά μπάσκετ», όπου και θα πληροφορείστε τα πάντα σχετικά με τη διεξαγωγή του τουρνουά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου