Πρωτοβουλία για την ανάδειξη της σημασίας του τουρισμού στην ευρωπαϊκή οικονομία και την απασχόληση, ώστε ο τουρισμός να τυγχάνει της ανάλογης προσοχής από την ΕΕ στη λήψη αποφάσεων ανέλαβαν οι ιδιωτικοί φορείς του χώρου στην Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία.

Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα σε έκτακτη Συνέντευξη Τύπου του ΣΕΤΕ και των τουριστικών οργανισμών των εν λόγω χωρών (UN World Tourism Organization, Federturismo Confindustria – Italian Association of Travel and Tourism Industry, Confederação Do Turismo Português και STEK/ACTE), σχετικά με την έναρξη των εργασιών για τη δημιουργία της Πρωτοβουλίας Ιδιωτικών Τουριστικών Φορέων Νοτίου Ευρώπης, που διεξήχθη στο πλαίσιο του συνεδρίου του Συνδέσμου. Οι πρόεδροι και τα ηγετικά στελέχη των οργανισμών αυτών, υπέγραψαν σχετικό μνημόνιο συνεργασίας.

Για την προώθηση των θέσεών τους, οι 5 φορείς δημιουργούν Working Group, το οποίο θα παρουσιάσει τις προτάσεις τον Ιανουάριο σε συνάντηση στη Μαδρίτη.

Τα πρώτα θέματα στα οποία η πρωτοβουλία των 5 φορέων θα εστιάσει το ενδιαφέρον της είναι:

Οικονομία διαμοιρασμού
Φορολογία
Κοινή τουριστική προώθηση του Νότου
Θέματα έκδοσης βίζας-

Ανταγωνιστικότητα των προορισμών μέσα στο διεθνές ΄περιβάλλον.

Η πρωτοβουλία, όπως αναφέρθηκε, δεν περιορίζεται στις χώρες του Νότου και μπορούν να ενταχθούν ανάλογοι ΣΕΤΕ και από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

tornosnews.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ