Ειδήσεις

Η φτώχεια στην Ελλάδα και Ιρλανδία πλούτος για τη Γερμανία

Ο ατομικός πλούτος σε Ιρλανδία και Ελλάδα κατέγραψε μείωση σε επίπεδα ρεκόρ στην Ευρωζώνη, στη διάρκεια της κρίσης. Την ίδια χρονική περίοδο, ο κατά κεφαλήν πλούτος σε Ολλανδία και Γερμανία αυξήθηκε σημαντικά

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο Reuters, όπου παρουσιάζονται οικονομικά στοιχεία της ΕΚΤ για τη χρονική περίοδο από το 2009 μέχρι το 2013, η Ιρλανδία έχασε πάνω από 18.000 ευρώ ανά άτομο, οι Έλληνες σχεδόν 17.000 ευρώ και οι Ισπανοί περίπου 13.000 ευρώ, εξαιτίας της κατάρρευσης της αγοράς ακινήτων.

Αντιθέτως, στην Ολλανδία και στη Γερμανία ο κατά κεφαλήν πλούτος αυξήθηκε κατά σχεδόν 33.000 ευρώ και 19.000 ευρώ αντίστοιχα, στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Τα στοιχεία έρχονται να επιβεβαιώσουν τις τεράστιες κοινωνικές αντιθέσεις στις χώρες της Ευρωζώνης. Παράλληλα, η ΕΚΤ φαίνεται να αναγνωρίζει το οικονομικό χάσμα μεταξύ κέντρου και περιφέρειας στη ζώνη του ευρώ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου