Ειδήσεις

Τέρνς Κουίκ: Nα παρέμβει η Εισαγγελία και το Υπ.Παιδείας για το 7ο Δημοτικό Σχολείο της Κω

«ΕΧΕΙ ΣΤΕΡΕΨΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΒΑΡΕΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΩΝ ΣΕ ΚΤIΡΙΟ ΤΟΥ 1928»

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας, αλλά και του Υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου για την περίπτωση του 7ου Δημοτικού σχολείου της Κω, ζητά ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, μετά το τέλος της νέας τριήμερης επίσκεψής του στο νησί.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο Τέρενς Κουίκ είπε:
«Πληροφορήθηκα και από μητέρες των παιδιών, αλλά και από τον Δήμαρχο της Κω Γιώργο Κυρίτση, τα απίστευτα που συμβαίνουν στο 7ο Δημοτικό σχολείο της πρωτεύουσας του νησιού. Τα παιδιά να στεγάζονται σε ένα κτίριο του 1928, που δεν του είχε γίνει καμιά επισκευή, από τότε που τα Δωδεκάνησα ελευθερώθηκαν από τους Ιταλούς!!!

Επισκευές που έχουν ξεκινήσει (βαριές κι εκτεταμένες), αλλά που με την απλή λογική ενός γονιού είναι αδιανόητο να συνεχιστούν, με ένα πλήρες εργοτάξιο σε εξέλιξη και με τα παιδιά να κάνουν μάθημα! Ορθώς ο εργολάβος αρνείται να πάρει τέτοιο ρίσκο και διέκοψε τις εργασίες του, αλλά με τεράστια οικονομική ζημιά.
Αυτό που, αν τελικά συμβεί, δηλαδή εργοτάξιο και μαθήματα, εγκυμονεί κινδύνους για τις ζωές των παιδιών, σε ένα τόσο παλιό κτίριο, εξ’ ου και ζητώ την παρέμβαση της Εισαγγελίας, αφού έχει στερέψει η κοινή λογική.

Επίσης πληροφορούμαι, ότι υπάρχουν σχέδια, για τα παιδιά του 7ου Δημοτικού Σχολείου, να μεταφερθούν σε κτίριο ενός Γυμνασιακού Συγκροτήματος!

Και ερωτώ τον Υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο:
Είναι δυνατόν «πρωτάκια», μικρά παιδιά του Δημοτικού να συνυπάρχουν, να συναυλίζονται, σε ίδιους χώρους με παιδιά του Γυμνασίου; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη, για ένα ποδοπάτημα την ώρα των διαλειμμάτων; Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για την «γλωσσική εκπαίδευση» που θα «ασκούνται» τα εξάχρονα, οκτάχρονο παιδιά, από τα γνωστά «γαλλικά», που σίγουρα θα ακούνε από τα γυμνασιόπαιδα;
Αφήνω, τέλος τον πιο σοβαρό κίνδυνο που ελλοχεύει, τον κίνδυνο του «bullying», καθώς έχει γίνει παγκόσμια επιδημία η έκφραση βίας των μεγαλύτερων παιδιών στα μικρότερα.

Χωρίς να διαταραχτεί και η σχέση ηρεμίας που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των Συλλόγων «Γονέων και Κηδεμόνων» διαφορετικών σχολείων, απευθύνω, όχι ως Βουλευτής, αλλά ως πατέρας, την έκκληση να πρυτανεύσει για ένα χρόνο και μόνο (όσο θα κρατήσουν οι επισκευές στο 7ο Δ.ΣΧ.) κάθε προσπάθεια εξεύρεσης μιας λύσης, για όφελος των παιδιών, ανεξάρτητα με μικροταλαιπωρίες γονέων ή με επανασχεδιασμούς της Δημοτικής αρχής, η οποία – Δημοτική αρχή – οφείλει εγγράφως να διαβεβαιώσει – επειδή υπάρχει αυτή η δυσπιστία – ότι:
1)Η μετεγκατάσταση των παιδιών θα είναι ΜΟΝΟ για ένα σχολικό έτος.
2)Οι επισκευές στο κτίριο θα τελειώσουν στο προβλεπόμενο χρόνο, μέχρι τον Ιούνιο 2015.
3)Το κτίριο, σε καμία περίπτωση, όταν τελειώσουν οι επισκευές, ΔΕΝ θα αλλάξει χρήση.
4)Την επόμενη σχολική χρονιά (2015-16), τα παιδιά του 7ου Δημοτικού Σχολείου θα επιστρέψουν πίσω σε αυτό το κτιριακό συγκρότημα.

Τέλος, έχω ζητήσει από την τοπική Συντονιστική των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κω, να παραβρεθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα εξετάσει το θέμα και η Πολιτευτής μας Δωδεκανήσου Μαρία Αγγέλου να παρακολουθεί την εξέλιξη, ώστε – αν χρειαστεί – να φέρω το θέμα και στη Βουλή».

kostoday.com

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου