Ειδήσεις

Συζητήθηκε η λειτουργία ,χρηματοδότηση και στελέχωση της Μονάδας ΟΚΑΝΑ στην Κάλυμνο

Ευρεία συνάντηση για την ανάπτυξη Δικτύου Μονάδων Υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ σε όλη τη χώρα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Υγείας, υπό την υφυπουργό, Κατερίνα Παπακώστα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΑΝΑ Γεώργος Μαριδάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εξαρτήσεων του Υπουργείου Υγείας, Κώστας Σύρρος και η προϊσταμένη του Τμήματος Εξαρτησιογόνων Ουσιών του Υπουργείου, Σοφία Χατζηδήμου.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε η λειτουργία, η χρηματοδότηση και η στελέχωση της Μονάδας Απεξάρτησης του ΟΚΑΝΑ στην Κάλυμνο καθώς και σε άλλες 5 περιοχές , στη Δράμα, στην Καβάλα, στη Θράκη, στην Καστοριά και στη Μυτιλήνη.
Επίσης, συμμετείχε ο βουλευτής Τρικάλων, Μιχάλης Ταμήλος, για το θέμα της επαναλειτουργίας της Μονάδας Απεξάρτησης του ΟΚΑΝΑ Τρικάλων.

Για την λειτουργία της Μονάδας ΟΚΑΝΑ στην Κάλυμνο απαιτείται η συνέχιση και η ολοκλήρωση των εργασιών στο κτίριο που έχει διαμορφωθεί στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου, όπου θα στεγαστεί η Μονάδα και η πρόσληψη του προσωπικού.

Να σημειώσουμε ότι οι εργασίες στο κτίριο δεν ολοκληρώθηκαν λόγω διακοπής της χρηματοδότησης.

Για το προσωπικό που θα στελεχώσει τη Μονάδα ήδη έχουν γίνει όλες οι προκαταρκτικές διαδικασίες.

kalymnos-news.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου