Ειδήσεις

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Πρέσβη της Ελλάδος στη Σμύρνη και μελών του Τουρκικού Επιμελητηρίου στον Δήμαρχο

Η συνεργασία και η σύσφιξη των σχέσεων της Ρόδου με Σμύρνη, Αττάλεια και Ντάλαμαν, στα απέναντι μικρασιατικά παράλια, επικράτησαν στη συνάντηση που είχαν σήμερα με το Δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο, ο πρέσβης της Ελλάδος στη Σμύρνη Θεόδωρος Τσακίρης και τα μέλη του Τουρκικού Επιμελητηρίου επιχειρηματίες κύριοι Mehmet Bastiyali, ο οποίος έχει ροδίτικη καταγωγή και Yucel Okutur, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού, επισημαίνοντας πως το τουριστικό ρεύμα από τις συγκεκριμένες περιοχές της Τουρκίας προς τη Ρόδο αναπτύσσεται δυναμικά τα τελευταία χρόνια, καθώς τα νησιά της Δωδεκανήσου βρίσκονται στην πρώτη θέση της προτίμησης των επισκεπτών από τη γείτονα χώρα.

Οι εκπρόσωποι του Τουρκικού Επιμελητηρίου, ζήτησαν τη συνδρομή του δημάρχου ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες έκδοσης βίζας για τους επισκέπτες από την Τουρκία και γενικότερα από τρίτες χώρες.

Ο δήμαρχος με τη σειρά του, υπογράμμισε ότι στις προθέσεις του εντάσσεται και η υλοποίηση κοινών δράσεων σε διάφορους τομείς καθώς και η υπογραφή συμφωνιών που θα πραγματοποιηθεί σε προγραμματισμένη επίσκεψη του στον Άγιο Νικόλαο των Μύρων στις 6 Δεκεμβρίου 2014, απαντώντας έτσι στην πρόσκληση που του απηύθυναν οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου της Τουρκίας να επισκεφθεί και τρεις πόλεις στην περιοχή του Ντάλαμαν στα απέναντι παράλια και να έχει συναντήσεις με τους αντίστοιχους δημάρχους, καθώς και με το δήμαρχο της Αττάλειας, ανοίγοντας νέους δρόμους τουριστικής συνεργασίας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Α.Τ.    20.10.2014 18:05

    Ο κ. Θ. Τσακίρης είναι ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ της Ελλάδας στη Σμύρνη. Ο ΠΡΕΣΒΥΣ της Ελλάδας βρίσκεται στην Άγκυρα και είναι ο κ. Κ. Λουκάκης (πηγή: Υπ. Εξ.).

    Α.Τ.

Σχολιασμός άρθρου