Απέλπιδα προσπάθεια να πλήξουν την συνοχή μιας συμπαγούς δημοτικής παρατάξεως, που κατόρθωσε στον ένα χρόνο της θητείας της και να ορθοποδήσει και να παράσχει σημαντικό έργο και να σχεδιάσει, παρά τις απίστευτες δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει, καταβάλλουν κύκλοι της οπισθοδρόμησης, με αφορμή την υποτιθέμενη «καθυστέρηση» στον διορισμό των αντιδημάρχων από τον δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη.
Αναλαμβάνοντας την διοίκηση του Δήμου Ρόδου σε μια περίοδο παρατεταμένης (10μηνης)  καταστάσεως  έκτακτης ανάγκης, από τις φυσικές καταστροφές που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ως και την πανδημία του κορωνοϊού, η δημοτική αρχή δεν λύγισε.
Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να διαπιστώνει κανείς ότι σε μια περίοδο όπου κρίνεται το μέλλον της οικονομικής και φυσικής επιβίωσης όλων μας, λόγω της πανδημίας, ως και η Εθνική Ασφάλεια της Χώρας και κυρίως των νησιών, ορισμένοι «επενδύουν» στα ταπεινά ένστικτα και στις φιλοδοξίες μερίδας αιρετών για να προκαλέσουν εσωστρέφεια στην παράταξη Καμπουράκη, διαρρέοντας πληροφορίες περί «καρατομήσεων», «αντικαταστάσεων» κ.λ.π..
Είναι φυσικά το ίδιο δυσάρεστο να διαπιστώνει κανείς ότι ορισμένοι «τσιμπάνε» και μπαίνουν στην διαδικασία να ασχολούνται με τις… φήμες, ακόμα και να τις αναμοχλεύουν.
Η αρχή ότι κανένα αξίωμα δεν είναι ισόβιο και ότι πρέπει κάποιοι να αντιμετωπίζουν το τέλος με αξιοπρέπεια, παρά την ανθρώπινη πικρία τους, λέγοντας ένα ‘ευχαριστώ’ σ’ αυτούς που τους τίμησαν, είναι η μια πλευρά του νομίσματος, που δεν θα πρέπει να ξεχνά κανείς, να μην προτρέχει και να είναι έτοιμος για τα πάντα και για… τίποτε.
Αν μάλιστα η αρχή αυτή είναι και το «μότο» του Αντώνη Καμπουράκη, τότε καλώς πράττει, για να γνωρίζουν άπαντες ότι κρίνονται και ότι θα πρέπει να αποδεικνύουν πάντοτε και την πίστη τους στις αρχές της δημοτικής παράταξης και στον επικεφαλής, αλλά κυρίως στους ψηφοφόρους, που τους επέλεξαν για να εργαστούν για την υλοποίηση του προγράμματος της και όχι για να τους δουν να κάθονται σε καρέκλες.
Η δημοτική αρχή έχει την πολιτική βούληση και την αποφασιστικότητα, να βάλει τάξη και νοικοκυριό έχοντας νωπή ακόμη την έγκριση και την πολιτική νομιμοποίηση από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών στις δημοτικές εκλογές του 2019.
Το νησί της Ρόδου, όπως προαναφέρθηκε, βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τους τελευταίους 10 μήνες και πληροφορίες από το περιβάλλον του δημάρχου αναφέρουν, «κόντρα» στις «διαδόσεις», ότι η εκτίμησή του για την αποτελεσματικότητα για την λειτουργία των αντιδημάρχων δεν μπορεί να είναι παρά απολύτως θετική.
Οι αντιδήμαρχοι και ο επικεφαλής δήμαρχος δεν σχεδιάζουν το σχήμα της δημοτικής αρχής με βάση τις κρίσεις και τις προτιμήσεις του κάθε αιρετού.
Σε ένα ομαδικό αγώνα κρίνεται το σύνολο και όχι ο καθένας ξεχωριστά και έτσι ο δήμαρχος Ρόδου σκοπεύει να αξιοποιήσει τις ικανότητες του καθενός στη σημερινή χρονική συγκυρία για τους υπόλοιπους 6 ή 12 μήνες.
Ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θεωρεί ότι κάποιος απέτυχε…
«Οσο και ψηλά κι αν είναι ο πήχης, όσο και ψηλά κι αν είναι ο στόχος, όσο κι αν το “για μια Ρόδο που να λάμπει ξανά” είναι η αδιαπραγμάτευτη στόχευση μας, δεν μπορείς να πεις ότι κάτω από τις σημερινές συνθήκες ένας αντιδήμαρχος δεν πέτυχε ή δεν ήταν ικανός να πετύχει» δήλωσε στην «δημοκρατική» στενός συνεργάτης του δημάρχου προσθέτοντας ότι
«Θα ήταν πολύ άδικο να το πει, όπως ο ίδιος τόνισε, για οποιονδήποτε. Ολοι προσπαθούν, όλοι τρέχουν, όλοι καταβάλλουν προσπάθειες και μάλιστα κάτω από αντίξοες συνθήκες, σε ένα περιβάλλον πολιτών, που είναι ιδιαίτερα ηλεκτρισμένο και απίστευτα εκρηκτικό. Είναι εντελώς διαφορετικό να βλέπεις μια λακκούβα στον δρόμο επιστρέφοντας κατάκοπος από την δουλειά της ημέρας όπου έχεις εισπράξει και έχεις κάνει ταμείο και εντελώς διαφορετικό να την βρεις και να πέσεις και μέσα, όταν ψάχνεις για δουλειά άνεργος. Το ίδιο πραγματικό γεγονός, η λακκούβα, φαίνεται εντελώς διαφορετικό και αντιμετωπίζεται με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Στην παρούσα περίοδο ο δήμαρχος έχει καταστήσει σαφές ότι δεν έχει την δυνατότητα να κρίνει αν το έργο κάποιου αντιδήμαρχου όσο και ψηλά κι αν είναι οι προσδοκίες του, δεν είναι καλό. Δεν υπάρχουν: αντιδήμαρχος με κλήση στην καθαριότητα ή στα τεχνικά έργα ή σε κάποιο συγκεκριμένο τομέα. Είναι ένα ομαδικό άθλημα σε έναν μαραθώνιο δρόμο της ανάταξης της οικονομίας του νησιού» τόνισε ο συνεργάτης του δημάρχου προσθέτοντας ότι…
«οι σημερινές συνθήκες επιβάλλουν και επιτάσσουν σχεδιασμό ομάδας και όχι ατομικό. Εξάλλου ο δήμαρχος μέχρι σήμερα έχει δείξει ότι τα κριτήρια επιλογής του γίνονται με μακροπρόθεσμη στόχευση αφού υπολογίσει ποιες θα είναι οι μελλοντικές απαιτήσεις. Προχώρησε σε ανανέωση για τα σκουπίδια όταν ήξερε ότι η χρονιά πάει από το κακό στο χειρότερο και προχώρησε σε χρηματοδότηση του ΠΡΟΤΟΥΡ όταν αρχίζει να ανοίγει μια χαραμάδα αισιοδοξίας ότι μια διαφήμιση δεν θα πεταχτεί στον κάλαθο των άχρηστων» πρόσθεσε.
Το μήνυμα του δημάρχου όπως το μετέφερε στην «δημοκρατική» ο συνεργάτης του είναι ένα…
«Ειτε πρόκειται για Ρονάλντο είτε πρόκειται για Μέσι και οι δύο δεν παίζουν άθλημα ατομικό αλλά σε έναν αγώνα ομαδικό και συλλογικό».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ