Αθλητικά

Η γιορτή λήξης των θερινών τμημάτων του Ν.Ο.Ρ.

Παρουσία του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, του εκπροσώπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  Εντεταλμένου  Αθλητισμού, κ. Νικολής Νικόλαος και του εκπροσώπου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου Υποπλοιάρχου Λ.Σ. κ. Ρογδάκη Ιωάννη και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε και φέτος η ετήσια γιορτή της λήξης των θερινών τμημάτων εκμάθησης ναυταθλημάτων στην πολυμορφική εγκατάσταση του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου.

Ο πρόεδρος του Ν.Ο.Ρ Δημήτρης Χριστοδούλου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην λειτουργία του Ομίλου, στα προβλήματα που τον απασχολούν, όπως επίσης και στην προσπάθεια που κάνει το Δ.Σ  και τα ενεργά μέλη του για την αντιμετώπισή τους. Ο κ. Χριστοδούλου ανέφερε σε ορισμένα σημεία της ομιλίας του τα εξής:
«Ο Ναυτικός όμιλος Ρόδου είναι ένα αθλητικό σωματείο που από την επίσημη ίδρυση του μαζί με την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου το 1947, γαλούχησε τους περισσότερους κατοίκους της πόλης της Ρόδου με την αγάπη της θάλασσας, το ήθος και την άμιλλα, συμβάλλοντας έτσι στην καταξίωση τους ως δημιουργικά μέλη της κοινωνίας. Ο Ν.Ο. Ρόδου καλλιεργεί 5 Ολυμπιακά αθλήματα: Ιστιοπλοΐας, Κανόε-Καγιάκ, Κολύμβησης, Κωπηλασίας & Υδατοσφαίριση. Ουσιαστικά εδώ κτυπάει η καρδιά της Ναυταθλητικής συνείδησης ολόκληρου του Νησιού μας. Ενός Νησιού που από την αρχαιότητα έως σήμερα πιστεύει στον αθλητισμό, ελπίζει στον αθλητισμό, βρίσκει στον αθλητισμό τον ακριβή συνδυασμό πνεύματος και συγκίνησης.
Ο απόηχος της οικονομικής κρίσης  που πλήττει την Ελληνική κοινωνία έχει επιφέρει  δραστικές περικοπές στο κοινωνικό κράτος και κατ’ επέκταση στον αθλητισμό με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμιά επιχορήγηση από την Γ.Γ.Α., άρνηση  της  κάλυψης των εξόδων από τις Ομοσπονδίες και  αδυναμία του Ναυτικού Ομίλου να ανταπεξέλθει στο δυσβάσταχτο κόστος  για το βασικό στοιχείο λειτουργίας  του κολυμβητηρίου που είναι το νερό.
Η διοίκηση του Ν.Ο.Ρ. ανταποκρινόμενη στη καταστατική της  υποχρέωση για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες αλλά και στη κοινωνική της ευθύνη να δώσει υγιή διέξοδο στη νεολαία του νησιού μας, προφυλάσσοντάς την από τον καταιγισμό των προκλήσεων, έχει επιλέξει εξειδικευμένο προσωπικό  τόσο για τις εκμαθήσεις όσο και στα αγωνιστικά τμήματα αλλά και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών απαραίτητη προϋπόθεση για την ευαίσθητη ηλικία τους. Ο Ναυτικός Όμιλος Ρόδου  πέρα από την ανάπτυξη αθλητικών δραστηριοτήτων που πολλές φορές μας έχουν κάνει   υπερήφανους είναι και ένας φορέας που προσφέρει κοινωνικές υπηρεσίες στα μέλη του αλλά και στους πολίτες του νησιού της Ρόδου.
Το κυρίαρχο στοιχείο που υπαγόρευσε την κατεύθυνση που ακολούθησε το διοικητικό συμβούλιο είναι οι κλιμακούμενες κοινωνικές ανάγκες. Η οικονομική κρίση, η οποία συνεχίζει να πλήττει την ελληνική κοινωνία αλλά και τη διεθνή κοινότητα συνολικά, φαινόμενα όπως οι δραστικές περικοπές στο κοινωνικό κράτος, σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και άλλα, πιο ανησυχητικά, όπως η εντεινόμενη βία, και ο καταιγισμός των προκλήσεων στη νεολαία που μας αναγκάζει να δράσουμε και να αντιδράσουμε και να μην εγκαταλείψουμε  τις ευγενικές αθλητικές μας φιλοδοξίες.

Σε αυτή τη ¨Σχέση ευθύνης¨ με την κοινωνία ο ΝΟΡ επεκτείνει και ενισχύει τον κοινωνικό του ρόλο μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στη διατήρηση και προστασία του κοινωνικού ιστού κατέστη σαφές ότι ήταν επιτακτική ανάγκη να γίνει μείωση της μηνιαίας συνδρομής των εκπαιδευόμενων παιδιών.
Καταλήξαμε σε μείωση περίπου 30%. Τα έξοδα όμως για τη λειτουργία όχι μόνο δεν μειώθηκαν αλλά αυξήθηκαν. Ηλεκτρικό, νερό, χημικά για το νερό του κολυμβητηρίου και καύσιμα αυξήθηκαν. Το ισοδύναμο μέτρο για αντιστάθμισμα της μείωσης  30% των εσόδων μας δεν μπορούσε να είναι άλλο από την εθελοντική εργασία των μελών του Δ.Σ. αλλά και των ενεργών μελών του Ομίλου μας. Όλοι δέχτηκαν με ευχαρίστηση να κάνουν αυτό που κάνουν όλοι οι άνθρωποι που επιλέγουν να ασχοληθούν με τη διοίκηση ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων. Δηλαδή, το αυτονόητο με την ανάγκη να αναληφθούν δράσεις που στην ουσία τους, μαρτυρούν τη φροντίδα για τον συνάνθρωπο και που έχουν τη δυναμική να συμπαρασύρουν μιμητές.
Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Τα παιδιά που παρακολουθούν  τα καλοκαιρινά τμήματα των εκμαθήσεων ξεπέρασαν  τα 700 από τα οποία τα 500 στο άθλημα της κολύμβησης. Η κολύμβηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για όλα τα άλλα αθλήματα που καλλιεργεί ο ΝΟΡ. Στόχος μας είναι η λειτουργία του ως ενεργού κοινωνικού εταίρου και η συμβολή του σε δράσεις συνεργατικές και κοινωνικές που σκοπεύουν στην αντιμετώπιση κοινωνικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων. Με τον τρόπο αυτό  θα δώσουμε την ευκαιρία στα νεαρά ηλικιακά παιδιά, (αγόρια και κορίτσια)   να συμμετάσχουν σε ναυταθλητικές δραστηριότητες   με στόχο  μεταξύ άλλων τη πρόσβαση στον πολιτισμό και τον αθλητισμό σε  όλες τις κοινωνικές ομάδες και τη δυνατότητα συμμετοχής όλων και τη συνεργασία για την προαγωγή της πολιτιστικής δράσης στη Ρόδο μας. Στις προτεραιότητες είναι ακόμη τα αθλητικά σωματεία  να προσεγγίσουν  και να αξιοποιήσουν  τη νεολαία, στους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, τις εθελοντικές ομάδες αλλά και κάθε μονάδα που θέλει ως εθελοντής να προσφέρει στο πλαίσιο των δράσεων μας”.
Ο  Δήμαρχος  Ρόδου κ. Αντώνης  Καμπουράκης κατά την είσοδό του έτυχε θερμής υποδοχής από τους παρευρισκόμενους. Ο πρόεδρος του Ν.Ο.Ρ.  τον προσφώνησε και τον συνεχάρη για την εκλογή του ως εξής.
«Σας εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την εκλογή σας ως Δήμαρχος Ρόδου. Σας εύχομαι κάθε πρόοδο και κάθε ευημερία στο σημαντικό έργο που αναλάβατε  για το δήμο μας. Έχοντας πλήρη επίγνωση των προβλημάτων της Ρόδου  και πολλές προσδοκίες στήριξής της, όπως και ο ίδιος δηλώνετε, είμαι βέβαιος ότι η συμβολή σας και το αμέριστο ενδιαφέρον σας θα ωφελήσουν πολλαπλά το δήμο ΡΟΔΟΥ, δίνοντας ευκαιρίες ανάπτυξης και προόδου.
Με τη βεβαιότητα ότι θα προάγετε τα συμφέροντα του δήμου μας, και με την πίστη ότι θα αποκαταστήσετε τις μέχρι σήμερα αδικίες, εύχομαι μια παραγωγική, επιτυχημένη και γόνιμη θητεία.
Ο Ναυτικός Όμιλος Ρόδου και εγώ προσωπικά είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε εποικοδομητική συνεργασία που στοχεύει στη δυναμική διεκδίκηση όσων αξίζουν  στο δήμο Ρόδου και στους πολίτες του».
Ο κ. Καμπουράκης συνεχάρη τους ανθρώπους του σωματείου για το έργο τους και υποσχέθηκε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν να επαναφέρει τις εγκαταστάσεις του ΝΟΡ
στην μορφή που αρμόζει και που επιτάσσει η πολιτιστική μας κληρονομιά.
Τόνισε ιδιαίτερα τη προσφορά των διοικούντων στο Ναυτικό Όμιλο Ρόδου που είναι μια ανιδιοτελής δράση, ως έμπρακτη απόδειξη της κοινωνικής ευαισθησίας που δείχνουν για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, πολύ δε περισσότερο όταν οι τελικοί αποδέκτες είναι παιδιά.
Επίσης χαιρετισμό απεύθυνε και ο κ. Νίκος Νικολής εκ μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, απαντώντας και στον πρόεδρο του Ομίλου που τον ευχαρίστησε για την βοήθεια που παρείχε η ΠΝΑΙ την περασμένη τετραετία. Η βοήθεια της Περιφέρειας Υπήρξε καθοριστική στην συμμετοχή των αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου στα Πανελλήνια και Περιφερειακά Πρωταθλήματα, αναλαμβάνοντας τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής- διατροφής των αθλητών και των προπονητών. Ο κ. Νικολής υποσχέθηκε ότι πάντα θα είναι στο πλευρό του ΝΟΡ όπως κάνει και στα υπόλοιπα αθλητικά σωματεία της Περιφέρειας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου