Ένα πρώτο καλωσόρισμα, δίνοντας παράλληλα πληροφορίες για τα λιμάνια-σταθμούς καθώς και για θέματα που αφορούν την οργάνωση της Aegean Regatta 2015, έδωσε ο συντονιστής όμιλος της διοργάνωσης, Ν.Ο. Σάμου.

Αρχικά, οι άνθρωποι του Ομίλου ευχαρίστησαν τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής που έδωσε λύσεις στα προβλήματα τα οποία προέκυψαν, τις περιφέρειες βορείου και νοτίου Αιγαίου για τη συνδρομή τους στην διοργάνωση, τους κατά τόπους δήμους και λιμενικά ταμεία, οι οποίοι παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν,  αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή τον αγώνα και έκαναν το καλύτερο δυνατό, τους χορηγούς του αγώνα για την συνδρομή τους και όλους τους συνδιοργανωτές για τη βοήθεια τους και τις λύσεις που προσέφεραν βασιζόμενοι στην μακροχρόνια εμπειρία τους.

Ειδικά ευχαρίστησαν τους κυβερνήτες και τα πληρώματα, που με την συμμετοχή τους υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες αποδεικνύουν πως ο αγώνας αυτός έχει παρόν και μέλλον, καθώς και τους εθελοντές που ανιδιοτελώς και πολλές φορές επωμιζόμενοι το κόστος μετακινήσεων επικοινωνιών κλπ, δουλεύουν πάρα πολλές ώρες προκειμένου ο αγώνας να γίνει πραγματικότητα.

Οι σταθμοί της φετινής Aegean Regatta θα είναι:

Βολισσός (Λιμνιά) Χίου

Ο ελλιμενισμός θα γίνει στο νέο καταφύγιο τουριστικών σκαφών στα Λιμνιά Βολισσού, χωρητικότητας 55 σκαφών, το οποίο και θα εγκαινιαστεί κατά τη διάρκεια της Aegean Regatta. Για τις μετακινήσεις από τη πόλη της Χίου θα υπάρχει λεωφορείο από το αεροδρόμιο/λιμάνι, με προορισμό τη Βολισσό. Το κόστος του εισιτηρίου είναι 10€.

Βαθύ Σάμου

Στο Βαθύ της Σάμου υπάρχουν έτοιμα 50 ρεμέτζα για πρυμνοδέτηση και αρκετός χώρος για πλαγιοδέτηση των υπολοίπων σκαφών, καθώς επίσης δέστρες και πίλαρ για υδροδότηση και ηλεκτροδότηση.

Πυθαγόρειο, Μαρίνα Πυθαγορείου

Στο Πυθαγόρειο, η μαρίνα Πυθαγορείου κάνει προσφορά τον ελλιμενισμό των σκαφών καθώς και όλες τις παροχές της . Για τις μετακινήσεις των πληρωμάτων τις ώρες αιχμής εκδρομικά πλοιάρια θα εκτελούν πλόες από τη Μαρίνα προς το Πυθαγόρειο και αντίστροφα. Η απόσταση της Μαρίνας από το Πυθαγόρειο είναι 500m.

Λειψοί

Στο λιμάνι των Λειψών ο ελλιμενισμός θα γίνει και στις δύο πλευρές του μόλου για τα σκάφη με μεγάλο βύθισμα. Σκάφη με μικρότερο βύθισμα μπορούν να δέσουν και στον έναντι μόλο. Ο Δήμος Λειψών θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για την τελετή λήξης.

Στα λιμάνια σταθμούς της Σάμου θα βρίσκεται το παράρτημα Σάμου της ελληνικής ομάδας διάσωσης  με ειδικό εξοπλισμό και εκπαίδευση για να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε έκτακτο γεγονός.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ