Χαρ. Γιασιράνη: «Θα γίνει έλεγχος από ορκωτό λογιστή»

Σε νέο πλαίσιο θα τεθεί πλέον η  λειτουργία της αναπτυξιακής  εταιρείας  «Ενεργειακή ΑΕ» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Θέμα χρόνου όμως είναι  και η έναρξη ελέγχου από ορκωτό λογιστή για τις χρήσεις από το 2014 έως σήμερα.
Αυτό δήλωσε  χθες η αντιπρόεδρος της εταιρείας κ. Χαρούλα Γιασιράνη με αφορμή την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου υπό την προεδρία του  περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου.
Να σημειωθεί πως προχθές  πραγματοποιήθηκε  η πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου μετά την αλλαγή  προέδρου.
«Θα λειτουργεί σε νέο πλαίσιο πλέον η εταιρεία . Θα αλλάξουν πάρα πολλά όπως ανακοινώθηκε στη συνεδρίαση του νέου  διοικητικού συμβουλίου. Συζητήσαμε  για όλα αυτά που μπορούν να γίνουν. Το πεδίο δράσης της εταιρείας εκτείνεται και στους δύο νομούς. Για το λόγο αυτό δρομολογήσαμε  την υλοποίηση δράσεων και στις Κυκλάδες. Θέλουμε να υλοποιήσουμε  έργα που θα είναι  χρήσιμα  για τους πολίτες», δήλωσε η κ. Γιασιράνη.
Σχετικά με τις δράσεις που υλοποιήθηκαν με ευθύνη της εταιρείας «Ενεργειακή ΑΕ» με πόρους  του  ΕΣΠΑ, η κ. Χαρούλα  Γιασιράνη δήλωσε:
«Ολοκληρώνονται με επιτυχία  όλα τα έργα που είχαν χρηματοδοτηθεί  από το ΕΣΠΑ  την προγραμματική περίοδο 2007 -2013. Προσπαθούμε να δρομολογήσουμε την  υλοποίηση έργων από  τα νέα προγράμματα που ανακοινώθηκαν πριν λίγο καιρό. Είμαστε σε φάση σχεδιασμού την τρέχουσα περίοδο. Πρέπει να λάβουμε υπόψη και τις υποδείξεις από τη διαχειριστική αρχή και να υλοποιήσουμε δράσεις επωφελείς για τον τόπο και τους πολίτες».
Σε ερώτηση αν εγκαταστάθηκε  ορκωτός ελεγκτής στην εταιρεία για τη διενέργεια ελέγχου για τις χρήσεις από το 2014 έως το τρέχον έτος   η κ. Γιασιράνη δήλωσε:
«Είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσει έλεγχος από ορκωτό λογιστή. Αυτό έχει ήδη αποφασιστεί. Σε νέα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου θα καθοριστεί το πρόγραμμα των ελέγχων».
Η κ. Γιασιράνη αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας που υλοποιείται με ευθύνη της εταιρείας «Ενεργειακή ΑΕ.
«Εγκαταστάθηκε ήδη  ο εργολάβος  και θα αρχίσει να αντικαθιστά τα φωτιστικά με νέα συστήματα που θα συμβάλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας. Θέλουμε να συνεχίσουμε την υλοποίηση ανάλογων  έργων σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες. Υπάρχει τεράστιο πεδίο για την υλοποίηση αρκετών δράσεων», δήλωσε η κ. Γιασιράνη.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ