ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Περιφέρεια παρέδωσε στο ΕΚΑΒ Ρόδου σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό , αξίας 35.000,00 €

news room 1 λεπτό ανάγνωση
98
Μέγεθος γραμμάτων

Γιώρ­γος Χα­τζη­μάρ­κος: “Πα­ρα­δώ­σα­με σή­με­ρα το υλικό που μας ζη­τή­θη­κε και δε­σμευ­θή­κα­με να βρού­με. Εξο­πλι­σμός που ανα­βαθ­μί­ζει τις επι­χει­ρη­σια­κές δυ­να­τό­τη­τες του ΕΚΑΒ, που για όλους τους νη­σιώ­τες είναι η κρί­σι­μη διά­στα­ση του δη­μό­σιου συ­στή­μα­τος υγεί­ας”

Διαρ­κής προ­τε­ραιό­τη­τα για την Πε­ρι­φέ­ρεια Νο­τί­ου Αι­γαί­ου, πα­ρα­μέ­νει η ενί­σχυ­ση των δομών υγεί­ας στα νησιά ευ­θύ­νης της, για την αντι­με­τώ­πι­ση της παν­δη­μί­ας Covid-19.

Ια­τρι­κό εξο­πλι­σμό τε­λευ­ταί­ας τε­χνο­λο­γί­ας και υγειο­νο­μι­κό υλικό, αξίας 35.000,00 €, πα­ρέ­δω­σε σή­με­ρα το πρωί στο ΕΚΑΒ Ρόδου ο Πε­ρι­φε­ρειάρ­χης Νο­τί­ου Αι­γαί­ου, Γιώρ­γος Χα­τζη­μάρ­κος, συ­νο­δευό­με­νος από τον Χω­ρι­κό Αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χη Δω­δε­κα­νή­σου, Χρή­στο Ευ­στρα­τί­ου και την Αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χη Υγεί­ας, Χα­ρού­λα Γα­σι­ρά­νη.

Το υλικό πα­ρέ­λα­βαν ο Διοι­κη­τής του Γε­νι­κού Νο­σο­κο­μεί­ου Ρόδου, Γρη­γό­ρης Ρου­μά­νης και ο Διευ­θυ­ντής του ΕΚΑΒ και Εντε­ταλ­μέ­νος Δη­μο­τι­κός Σύμ­βου­λος Δήμου Ρόδου, Σάβ­βας Κα­ρα­τα­πά­νης.

Πρό­κει­ται για εξο­πλι­σμό που το ίδιο το ΕΚΑΒ ζή­τη­σε από την Πε­ρι­φέ­ρεια Νο­τί­ου Αι­γαί­ου και η οποία το εξα­σφά­λι­σε και το πα­ρέ­δω­σε, με στόχο την ανα­βάθ­μι­ση των επι­χει­ρη­σια­κών δυ­να­το­τή­των του ΕΚΑΒ και των δια­σω­στών του.

Το υλικό που πα­ρα­δό­θη­κε αφορά:

– 1 Μό­νι­τορ Απι­νι­δω­τή με δυ­να­τό­τη­τα Εξω­τε­ρι­κής βη­μα­το­δό­τη­σης (με όλες τις λει­τουρ­γί­ες και εξαρ­τή­μα­τα που πε­ρι­γρά­φο­νται στις τε­χνι­κές προ­δια­γρα­φές, για την πλήρη λει­τουρ­γία του, κα­τάλ­λη­λο για χρήση σε αε­ρο­δια­κο­μι­δές).

– 3 Εξω­τε­ρι­κούς αυ­τό­μα­τους απι­νι­δω­τές (κα­τάλ­λη­λους για λει­τουρ­γία σε ακραί­ες συν­θή­κες και σε κα­θη­με­ρι­νή βάση, από επαγ­γελ­μα­τί­ες δια­σώ­στες. Ο συ­γκε­κρι­μέ­νος τύπος απι­νι­δω­τή είναι ο πιο αν­θε­κτι­κός που έχει κα­τα­σκευα­στεί μέχρι σή­με­ρα και χάρη στην αξιο­πι­στία του και τα τε­χνο­λο­γι­κά χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά του επι­λέ­χθη­κε από τη NASA και έγινε ο πρώ­τος αυ­τό­μα­τος απι­νι­δω­τής στο διά­στη­μα).

– 3.000 γά­ντια νι­τρι­λί­ου

– 40 Φόρ­μες αδιά­βρο­χες ολό­σω­μες

– 24 λίτρα Υγρό Απο­λυ­μα­ντι­κό Κα­θα­ρι­σμού Επι­φα­νειών

– 12 λίτρα Αντι­ση­πτι­κό χε­ριών

Το προ­σε­χές διά­στη­μα πρό­κει­ται να γίνει η πα­ρά­δο­ση 2 Ανα­πνευ­στή­ρων Ενη­λί­κων, οι οποί­οι επί­σης έχουν ζη­τη­θεί από το ΕΚΑΒ και έχουν πα­ραγ­γελ­θεί από την Πε­ρι­φέ­ρεια και τους ανα­μέ­νει εντός των επο­μέ­νων ημε­ρών.

Η συ­νο­λι­κή αξία των μη­χα­νη­μά­των και υλι­κών, συ­μπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων και των ανα­πνευ­στή­ρων, ανέρ­χε­ται σε 55.000,00 €.

Ο Πε­ρι­φε­ρειάρ­χης, Γιώρ­γος Χα­τζη­μάρ­κος, δή­λω­σε σχε­τι­κά:

“Στο ΕΚΑΒ της Ρόδου βρε­θή­κα­με σή­με­ρα το πρωί για την πα­ρά­δο­ση ια­τρι­κού εξο­πλι­σμού και υλι­κών στους δια­σώ­στες που υπη­ρε­τούν σε αυτό.

Σύγ­χρο­να monitors, απι­νι­δω­τές και υγειο­νο­μι­κό υλικό που μας ζη­τή­θη­κε και δε­σμευ­θή­κα­με να βρού­με και να πα­ρα­δώ­σου­με. Εξο­πλι­σμός που ανα­βαθ­μί­ζει τις επι­χει­ρη­σια­κές δυ­να­τό­τη­τες του ΕΚΑΒ, που για όλους τους νη­σιώ­τες είναι η κρί­σι­μη διά­στα­ση του δη­μό­σιου συ­στή­μα­τος υγεί­ας.

Οι πε­ρι­κο­πές που ως Πε­ρι­φέ­ρεια έχου­με απο­φα­σί­σει σε έργα και δρά­σεις, για να βρού­με την ανα­γκαία για την υγειο­νο­μι­κή θω­ρά­κι­ση των νη­σιών μας χρη­μα­το­δό­τη­ση, πιά­νει τόπο. Κάθε μέρα.

Συ­νε­χί­ζου­με μπρο­στά με την δου­λειά μας”.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.