Μια διαφορετική από τις συνηθισμένες παρουσιάσεις βιβλίων πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της πόλης.
Ώρα 8.00 το βράδυ και οι Τρεις Μύλοι της Ρόδου γέμισαν ζωή. Κόσμος συγκεντρώθηκε ώστε να παρακολουθήσει την παρουσίαση του 10ου βιβλίου της Αναστασίας Κορινθίου με τίτλο «Ποτέ μην λες για πάντα» από τον εκδοτικό οίκο «Ανεμος». Μια καθόλου τυχαία τοποθεσία, η οποία επιλέχθηκε για να βάλει τους θεατές να περπατήσουν και να βρεθούν στο ίδιο σημείο που περπάτησαν και οι πρωταγωνιστές του βιβλίου, στο σημείο ακριβώς του εξωφύλλου του βιβλίου, όπως βλέπετε και από τη φωτογραφία.
Μετά την επιτυχία που σημειώθηκε στην έκθεση βιβλίου στο Πασαλιμάνι της Αθήνας και η Ρόδος αγκάλιασε το νέο μυθιστόρημα της Αναστασίας Κορινθίου. Την όμορφη βραδιά άνοιξε η Leida ταξιδεύοντας τους παρευρισκόμενους υπό τους ήχους του βιολιού της σε αγαπημένες μελωδίες. Το λόγο πήρε η Αναστασία Κορινθίου που προλόγισε με χαρά τους καταξιωμένους Γρηγόρη Βαλτινό και την Διονυσία Σταματελάτου, οι οποίοι δραματοποίησαν κομμάτια του βιβλίου αποδίδοντας τα στο κοινό, που παρακολουθούσε με πολύ καλή διάθεση και ενδιαφέρον.
Στη διαφορετικότητα αυτής της παρουσίασης σε εξωτερική τοποθεσία και δη στους Τρεις Μύλους, καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε η συνδρομή του αρμόδιου Σέργιου Αϊβάζη, ώστε να παραχωρηθεί ο χώρος και να στηθούν όσα χρειάζονταν για τη βραδιά, τον οποίο και ευχαρίστησε ενώπιον όλων θερμά η κ. Κορινθίου.
Μετά και την ομιλία του Γιάννη Φιλιππίδη συγγραφέα του εκδοτικού οίκου «Ανεμος» τον λόγο πήραν οι επίσημοι της βραδιάς που θέλησαν να πουν δυο λόγια για τη συγγραφέα. Ο Γιάννης Φλεβάρης, έκανε λόγο για μία συγκινητική βραδιά και εξέφρασε τη στήριξή του, στα βήματα της Αναστασίας, ενώ ο Χρήστος Μπάρδος σε φιλικό κλίμα την παρότρυνε να συνεχίσει να γράφει δείχνοντας «συνοδοιπόρος» στα ταξίδια της. Μπορεί να μην έκαναν δηλώσεις, αλλά από νωρίς στο σημείο παρευρίσκοντο ο πρώην περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης, η πρ. αντιπεριφερειάρχης Λίτσα Φτακλάκη, ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Περιφέρειας Πάνος Βενέρης, ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Γιώργος Πόκκιας, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Σάββας Διακοσταματίου, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Σέργιος Αϊβάζης, ενώ πολλοί ήταν οι φίλοι της, που δήλωσαν «παρών».
Από τις πλέον συγκινητικές στιγμές ήταν όταν η κόρη της και εκκολαπτόμενη δημοσιογράφος μίλησε για τη μαμά, φίλη της και συγγραφέα Αναστασία Κορινθίου, κάνοντας τον κ. Βαλτινό να συγκινηθεί και να πει ότι στο θέατρο ισχύει ένας κανόνας: «μην παίζεις ποτέ με σκυλιά και παιδιά», παραδεχόμενος ότι αυτό έπαθε σήμερα κι ο ίδιος, σκουπίζοντας τα μάτια του.
Η βραδιά έκλεισε με τη συγγραφέα να υπογράφει τα βιβλία των παρευρισκόμενων με ξεχωριστές αφιερώσεις στον καθένα.

Φωτορεπορτάζ:

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ