Τοπικές Ειδήσεις

Μίκα Ιατρίδη: «Υλοποιείται η δομή Σπίτι του Παιδιού στη Ρόδο» – Συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη

Τη σαφή βούληση του Υπουργείου Δικαιοσύνης να υλοποιηθεί η δομή «Σπίτι του Παιδιού» στη Ρόδο, εξέφρασε στη Μίκα Ιατρίδη ο αρμόδιος Υπουργός Γιώργος Φλωρίδης, στη συνάντησή τους στην Αθήνα.

 

Η βουλευτής Δωδεκανήσου είχε θέσει το θέμα αυτό στην ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης πριν λίγους μήνες, ζητώντας, στο πλαίσιο του Ν. 4478/2017 για τη θεσμοθέτηση δομής των Αυτοτελών Γραφείων Προστασίας Ανηλίκων Θυμάτων – «Σπίτι του Παιδιού», να δημιουργηθεί αντίστοιχη δομή και στη Ρόδο.

 

Με τη συγκεκριμένη δομή, δημιουργείται ειδικά διαμορφωμένος χώρος στις Υπηρεσίες Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής, φιλικός προς τα παιδιά, όπου προβλέπεται η βιντεοσκόπηση των καταθέσεων των ανήλικων θυμάτων, τα οποία μιλούν μια μόνο φορά για μια περίπου ώρα, σε έναν ειδικά εκπαιδευμένο δικανικό ψυχολόγο. Με τον τρόπο αυτό αποκλείεται η επαναληψιμότητα των διαδικασιών και η εμπλοκή δεκάδων επαγγελματιών δίχως εκπαίδευση, ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος επανατραυματισμού και αυξάνουν οι αξιόπιστες και έγκυρες καταθέσεις.

 

Ύστερα από την εξέλιξη αυτή, η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., δήλωσε τα εξής:

 

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για την εξέλιξη αυτή και την πρόθεση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη δομή στη Ρόδο, γιατί ήταν ένα θέμα που το είχα θέσει πριν λίγους μήνες στην ηγεσία του Υπουργείου και όλο αυτό το διάστημα παρακολουθούσα την εξέλιξή του.

 

Προχωράμε, γιατί η προστασία των παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη αποτελεί βασική μας προτεραιότητα, γιατί τα παιδιά μας είναι το μέλλον μας!»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου