Τοπικές Ειδήσεις

Η Ρόδος έδωσε το μήνυμα: Γιώργος Χατζημάρκος!!! (VIDEO)

Πολύς κόσμος στην κεντρική ομιλία του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, έσπευσε να δώσει, σήμερα το δυναμικό παρών στο ξενοδοχείο «Ρόδος Παλάς».

Στην εκδήλωση που πραγματοποιείται μόνον 6 ημέρες πριν από την κάλπη, παρόντες ήταν ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. κ. Μάνος Κόνσολας, οι πρώην βουλευτές κ.κ. Βασίλης Υψηλάντης και Μίκα Ιατρίδη, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Γιάννης Πάππου, όλοι οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με την παράταξη «Μπροστά το Νότιο Αιγαίου», πολλοί υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με την παράταξη του κ. Αντώνη Καμπουράκη, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου κ. Παύλος Μπακίρης, ο κ. Γιάννης Παρασκευάς, ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου κ. Ανδρέας Μαρίνος, η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ. από την Κω κα Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, στελέχη της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου και των κατά τόπους ΔΗΜΤΟ κ.ά.

Αν και πολύ δύσκολη ημέρα και ώρα ο κόσμος επέλεξε να συμμετέχει και να γεμίσει ασφυκτικά την μεγάλη συνεδριακή αίθουσα «Δελφοί» του ξενοδοχείου από πολύ νωρίς ενώ υπήρξε και πολύς κόσμος έξω, στους διαδρόμους επειδή δεν είχε χώρο για να μείνει να παρακολουθήσει την ομιλία.

Στην ομιλία του, ο κ. Χατζημάρκος –που σημειωτέον ήταν χωρίς κείμενο- επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Οι εκλογές αυτές διεξάγονται σε ένα άνευ προηγουμένου τοξικό κλίμα. Μας πολεμούν χωρίς επιχειρήματα. Φαίνεται ότι ενοχλήσαμε πολλούς…» όπως ανέφερε.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε επιγραμματικά στο έργο που έχει γίνει για «να βγει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από την αφάνεια και από την δύσκολη θέση» μιλώντας για το επίτευγμα με την εξασφάλιση χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Επιπλέον, μίλησε για τους επιμέρους τομείς που ήταν εκτός αρμοδιότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου όπως π.χ. η Υγεία, λέγοντας πως «κάναμε τις παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν για να βοηθήσουμε τους νησιώτες από την πρώτη στιγμή» δεσμευόμενος ότι θα προχωρήσει και στην επόμενη θητεία του στην χρηματοδότηση υποδομών Υγείας.

«Είναι αυτή η περιφερειακή αρχή που θα χρηματοδοτήσει και έχει διασφαλίσει τους πόρους για την μοριοδότηση των γιατρών να έρθουν να υπηρετήσουν στα νησιά μας».

Μίλησε ακόμη για την Παιδεία που ενώ η ΠΝΑΙ δεν είχε αρμοδιότητα, προσπάθησε να εξασφαλίσει πόρους για έργα σε συνεργασία με τους κατά τόπους δήμους. «Έχουμε πάνω από 100 σχολεία σε κατοικημένα νησιά που βρίσκονται σε στάδιο μελέτης. Δέσμευσή μας είναι ο διπλασιασμός του προϋπολογισμού για το ειδικό πρόγραμμα για τα σχολεία» όπως είπε.

Στο ίδιο μήκος κύματος, μίλησε και για τον Αθλητισμό, για τις παρεμβάσεις που έγιναν σε αθλητικές εγκαταστάσεις που είναι σε εξέλιξη και επικεντρώθηκε στην αύξηση του προϋπολογισμού με στόχο τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.

«Η τουριστική σεζόν της Ρόδου, ξεκινάει πλέον νωρίς με τις μεγάλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις που σχεδιάζουμε νωρίτερα, αφού δεν είναι τυχαία όλα αυτά και δεν είναι τυχαίος ο προγραμματισμός που γίνεται» όπως είπε.

Ακολούθως, μίλησε για τον Πολιτισμό: «Αγαπάμε αυτό που κάνουμε και δεν θέτουμε όρια σε αυτό που κάνουμε. Εμείς αγαπάμε την ευθύνη» είπε.

Ο κ. Χατζημάρκος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Τουρισμό αλλά και στην σύνδεσή του με τον Πρωτογενή Τομέα με σημείο αιχμής την Γαστρονομία με την ταμπέλα της «εξωστρέφειας».

«Η Γαστρονομία μας ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, μαζί με τα προϊόντα των νησιών μας και τους παραγωγούς μας, για πρώτη φορά. Ευτυχώς για εμάς κρινόμαστε. Και οι κριτές μας δεν είναι μόνο οι ‘στημένοι’ αντίπαλοί μας. Είναι εκεί που το Νότιο Αιγαίο κερδίζει το ένα βραβείο πίσω από το άλλο».

Μίλησε επίσης για τον Τουρισμό μας που κινείται σε πολύ καλούς ρυθμούς και κυρίως σε μια τόσο δύσκολη περιοχή που ενώ χτυπήθηκε τόσο βαριά από μεταναστευτικό και άλλα προβλήματα, συνεχίζει να κάνει ρεκόρ. «Η επιμήκυνση της περιόδου έχει ήδη επιτευχθεί. Κι αυτό δίνει πολλά στους συμπολίτες μας» όπως είπε.

Ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος αναφέρθηκε επίσης και σε άλλους τομείς όπως η κοινωνική πολιτική, οι υποδομές κ.λπ.

Ακολούθησε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου με τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους που το πλαισιώνουν.

Θα ακολουθήσει αναλυτικό ρεπορτάζ στην μεθαυριανή έκδοση της «δημοκρατικής».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου