Τοπικές Ειδήσεις

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το 7ο Μαθητικό Συνέδριο των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» διοργάνωσαν και πραγματοποίησαν το «7ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης και Τέχνης» την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 από τις 9:00 μέχρι τις 13:20. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά.

Στο συνέδριο αυτό συμμετείχαν όλοι οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου με εργασίες που οι ίδιοι είχαν εκπονήσει με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους.

Βασική επιδίωξη αυτού του Συνεδρίου ήταν να δημιουργήσει ένα περιβάλλον επιστημονικής συζήτησης, ανταλλαγής απόψεων, παρουσίασης εργασιών και ώσμωσης μεταξύ των συμμετεχόντων μαθητών. Ειδικότερα, το Συνέδριο επεδίωκε να προσομοιώσει ένα Επιστημονικό Συνέδριο δίνοντας βήμα σε μαθητές να παρουσιάσουν οι ίδιοι τα αποτελέσματα των ερευνών που έχουν υλοποιήσει στο πλαίσιο σχολικών δραστηριοτήτων, να ενθαρρύνει τους μαθητές στη συγγραφή μιας ολοκληρωμένης ερευνητικής εργασίας ακολουθώντας συγκεκριμένη μορφοποίηση και τηρώντας κανόνες εγκυρότητας, όπως η αναφορά στη βιβλιογραφία κατά τα πρότυπα μιας επιστημονικής εργασίας, καθώς επίσης και να ενθαρρύνει τη συμμετοχή μαθητών σε ερωτήσεις και συζητήσεις στο πλαίσιο του Συνεδρίου.

Χαιρετισμό στο Συνέδριο απεύθυναν ο κ. Κυριάκος Κυριακούλης, Γενικός Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», ο κ. Ευριπίδης Αναγνωστάκης, Διευθυντής του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», ο κ. Χρήστος Μπάρδος, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ως εκπρόσωπος Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου), ο κ. Θανάσης Βυρίνης, αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου (ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Ρόδου) και η κ. Θεοδώρα Τσιμπούρη, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Μουσικής.

Την οργάνωση του Συνεδρίου επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί Μαρία Μεντή (Φιλόλογος) και Αργύρης Γαμβρέλλης (Μαθηματικός).

Στο Συνέδριο παρουσιάστηκαν δέκα εργασίες (κατά γενική ομολογία υψηλής ποιότητας) με τους ακόλουθους τίτλους:

· Κάνε την ανακύκλωση τρόπο ζωής

· Οι αριθμοί στην ελληνική παράδοση

· Συγκλονιστικές αρχαιολογικές ανακαλύψεις και έρευνες

· Κλιματική αλλαγή

· The science of crime

· Online gaming – a waste of time or do teans learn useful skills?

· Η χρήση και η λειτουργία μηχανών στην αρχαιότητα

· Black lives matter: ένα κίνημα ενάντια στον φυλετικό ρατσισμό

· Logicomix: Το κόμικς στη λογοτεχνία και την αναζήτηση των θεμελίων των Μαθηματικών

· Η θεματολογία της Ελληνικής Trap: Μόδα, Kίνημα ή Τέχνη;

Το κλείσιμο των εργασιών του Συνεδρίου έκανε ο κ. Βλάσης Τσίννας, Διευθυντής Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Οργάνωσης & Διοίκησης των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Οι εργασίες που παρουσίασαν οι μαθητές στο Συνέδριο θα κατατεθούν και σε γραπτό κείμενο και ύστερα από κρίση θα περιληφθούν στα Πρακτικά του Συνεδρίου που θα εκδοθούν τον επόμενο μήνα σε ηλεκτρονική μορφή.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου