Τοπικές Ειδήσεις

Πώς θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές τις ημέρες του Πάσχα

Στον τρόπο λειτουργίας στον τομέα εμπορίου και στις λαϊκές της πόλης, αναφέρθηκε χτες, ο αντιδήμαρχος Εμπορίου, Εκκλησιαστικών θεμάτων, σχέσεων με την Εκκλησία, Θρησκευμάτων και Κοιμητηρίων κ. Αθανάσιος Στάμος.
Με δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους υπογράμμισε ότι ο τομέας του εμπορίου γενικότερα, λειτουργεί πολύ καλά παρά την πανδημία του κορωνοϊού και τις ειδικές συνθήκες, τηρώντας τα μέτρα που προβλέπει ο νόμος:
«Θεωρώ ότι τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά και δεν έχουν σημειωθεί προβλήματα μέχρι σήμερα. Το ίδιο θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες και φυσικά, κατά την διάρκεια των εορτών του Πάσχα. Βεβαίως, και η κίνηση στις λαϊκές είναι αρκετά μειωμένη λόγω του ότι ο κόσμος προσπαθεί να αποφεύγει το συνωστισμό. Η δημοτική αρχή Ρόδου προσπαθεί να έχει πάντα καλή συνεργασία με τους παραγωγούς και τους προέδρους των λαϊκών αγορών στην προσπάθειά μας να λειτουργούν όλα καλά».
Τα ωράρια λειτουργίας για τις λαϊκές, θα είναι τα ίδια και κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Aναζητείται προσωρινή εναλλακτική λύση για το Kοιμητήριο
Την ίδια ώρα, η δημοτική αρχή προσανατολίζεται να βρει μία προσωρινή εναλλακτική λύση για το Κοιμητήριο Ρόδου (Ταξιάρχης) όπου απαιτείται πλέον αποσυμφόρηση.
Ο κ. Στάμος, περιέγραψε την κατάσταση εκφράζοντας την απογοήτευσή του, για την έλλειψη συνεργασίας από τους συμπολίτες μας, αφού ενώ πρέπει να εφαρμοστεί ο κανονισμός για εκταφές, το συντριπτικά μεγάλο ποσοστό αρνείται να το δεχτεί αυτό.
«Τα κοιμητήρια γενικότερα στην Ρόδο, είναι μια θλιβερή κατάσταση. Καθημερινά υπάρχουν από πέντε έως και έξι κηδείες με συνέπεια να μην υπάρχει χώρος για περισσότερα μνήματα. Γίνονται συνεχώς εκταφές αλλά ο κόσμος αντιδρά έντονα. Η δημοτική αρχή προσανατολίζεται να βρει μία προσωρινή εναλλακτική λύση για το Κοιμητήριο Ρόδου κάνοντας μια επέκταση σε διπλανό χώρο (ιδιοκτησίας του Δήμου Ρόδου). Εμείς προσπαθούμε πάντα να βρούμε μια μέση λύση αλλά εκ των πραγμάτων βρισκόμαστε σε αδιέξοδο».
Η εναλλακτική λύση είναι να γίνει επέκταση του Κοιμητηρίου χρησιμοποιώντας το παλιό μαρμαρογλυφείο ή μια έκταση προς το Καλλιπάτειρα. Αυτό βέβαια αποτελεί μια περίπτωση η οποία είναι υπό διερεύνηση καθώς δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση ακόμη.
Να σημειωθεί τέλος, πως σε πάρα πολλά μνήματα τα οποία είναι εγκαταλελειμμένα και χρονολογούνται από την δεκαετία του 1960, έχουν γίνει οι εκταφές ενώ ο Κανονισμός για τις εκταφές είναι στα πέντε χρόνια.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου