Την Τρίτη 17 Απριλίου ο Ροδιακός λαός παρακολούθησε όλο έκπληξη και γεμάτος απορία, την απονομή του «Κλειδιού της πόλης» από τον Δήμαρχο Ροδίων κ. Φώτιο Χατζηδιάκο προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα κατά την τελετή λήξης του 13ου  Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου που διεξήχθη στην πόλη μας.

Έχουν περάσει πάνω από 3 χρόνια όταν τον Ιανουάριο του 2015 από το Ροδίνι, ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημερινός Πρωθυπουργός, προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο των νησιωτών μας, υποσχέθηκε ότι θα παραμείνουν οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α. στα νησιά μας.

Τα δραματικά για την οικονομία γεγονότα που ακολούθησαν το καλοκαίρι του 2015 είναι γνωστά τοις πάσι, με αποκορύφωμα το νόμο για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του Φ.Π.Α. στα νησιά μας.

Να θυμίσουμε πως πέρασε ενάμισης χρόνος από τις εξαγγελίες στη Νίσυρο για την παραγωγική ανασυγκρότηση των νησιών. Δεν είδαμε να πραγματοποιείται τίποτα ουσιώδες έκτοτε, αντίθετα καρατόμησε τις τοπικές οικονομίες και προξένησε τεράστια πλήγματα στον τουρισμό, με το τέλος διανυκτέρευσης και γενικότερα την υπερφορολόγηση σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους και στο σύνολο του ιδιωτικού τομέα.

Κύριος υπεύθυνος για την δραματική φτωχοποίηση των νησιών είναι προσωπικά ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας και κατ’ επέκταση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παρ’ όλα αυτά κρίθηκε από τον Δήμαρχο Ροδίων άξιος τιμητικής διάκρισης!

Αλήθεια ο Δήμαρχος Ροδίων θεωρεί ότι η βούληση των δημοτών του ήταν να τιμήσει με το «Κλειδί της πόλεως» τον υπαίτιο της καταστροφικής πολιτικής που υπέστησαν τα νησιά μας;

Αντιλαμβάνεται ότι η απονομή τιμητικής διάκρισης στον κ. Τσίπρα ισοδυναμεί με επιβράβευση της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α.;

Μήπως με την παραπάνω ανεκδιήγητη και αψυχολόγητη του ενέργεια, ο Δήμαρχος Ροδίων κλείνει το μάτι στην σημερινή κυβέρνηση και ζητάει την στήριξη της στις επερχόμενες εκλογές;

Για εμάς, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το νησί μας καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους, προκειμένου να μοιράσει ανέξοδες υποσχέσεις για πολλοστή φορά!

Το μπρούτζινο λουκέτο της πόλης έπρεπε να του δωρίσετε κ. Δήμαρχε, ως σύμβολο της καταστροφικής πολιτικής του!

 Οι Πρόεδροι των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων Νήσου Ρόδου

Νέας Δημοκρατίας

Ρόδου: Ηλίας Τσέρκης

Ιαλυσού – Πεταλούδων- Καμείρου – Αταβύρου: Γεώργιος Πάγκαλης

Καλλιθέας-Αφάντου-Αρχαγγέλου:  Χρήστος Πελλός

Λίνδου – Νότιας Ρόδου:  Τσαμπίκος Καραγιάννης

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ