«Πρόσω… ολοταχώς» για την εκμίσθωση και παραχώρηση προς εκμετάλλευση καταστημάτων που διαχειρίζεται, έβαλε η ΔΕΡΜ Α.Ε.
Μετά την ολοκλήρωση της παραχώρησης του ιστορικού τουριστικού συγκροτήματος που περιλαμβάνει τα ξενοδοχεία «ΕΛΑΦΟΣ», «ΕΛΑΦΙΝΑ» και το εστιατόριο «ΕΛΑΦΑΚΙ» καθώς και τον διαγωνισμό για την εκμίσθωση του αναψυκτηρίου στην πλατεία Χριστοφόρου Πατριάρχου Αλεξανδρείας, που βρίσκεται απέναντι από το Νεώριο, στο πλαίσιο της πολιτικής αξιοποίησης των ακινήτων που έχει στην διάθεσή της, η επιχείρηση του Δήμου Ρόδου, ετοιμάζεται για την προκήρυξη διαγωνισμού για το κατάστημα «Όασις», που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κοδριγκτώνος και Βενετοκλέων, προκειμένου να παραχωρηθεί η χρήση του, υπό τη μορφή της διαχείρισης.
Το κατάστημα παραμένει κλειστό εδώ και χρόνια, και θα λειτουργήσει ως εστιατόριο υπό μορφή παραχώρησης και όχι εκμίσθωσης. Η ΔΕΡΜ Α.Ε. θέλει να είναι έτοιμο για να λειτουργήσει την φετινή τουριστική σεζόν, ώστε να μπορέσει αφενός να αξιοποιηθεί και αφετέρου να έχει τα προσδοκώμενα έσοδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής» ο σχετικός διαγωνισμός αναμένεται να βγει στον αέρα τον επόμενο μήνα, ενώ θα ακολουθήσουν μέχρι τον Ιούνιο, η αξιοποίηση – εκμίσθωση (επίσης με την διαδικασία του διαγωνισμού) των δύο καταστημάτων (καφετέριες) υγειονομικού ενδιαφέροντος «Κλάσικο» και «Καλούα» στην Κρεμαστή.
Από όλα αυτά, βέβαια, ο Δήμος Ρόδου, προσδοκά να έχει έσοδα παράλληλα με την αξιοποίησή τους.

Το πάρκο του «Θέρμαι»
Να σημειωθεί ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα, αναμένεται να εξεταστεί η σχετική εισήγηση που παραδόθηκε από την τριμελή επιτροπή αχριτεκτόνων στην οποία ανέθεσε ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, το θέμα για την αξιοποίηση του πάρκου του «Θέρμαι». Θυμίζουμε ότι κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, στις αρχές Απριλίου, αποφασίστηκε ομοφώνως η παραχώρηση του πάρκου του «Θέρμαι» από την ΡΟΔΩΝ Α.Ε. στην ΔΕΡΜ Α.Ε.
Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδιάκο, ο πρόεδρος της ΔΕΡΜ Α.Ε. κ. Γιώργος Κακούλης με την αρμόδια επιτροπή, έχουν ετοιμάσει μια σχετική μελέτη για να μετατραπεί ο χώρος σε πολιτιστικό πάρκο: «Ζήτησα να μου φέρουν τρεις εναλλακτικές προτάσεις για να εξετάσουμε με ποιον τρόπο μπορεί να αξιοποιηθεί σύντομα το πάρκο για να προλάβουμε οποιαδήποτε δυσάρεστη εξέλιξη πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν (με καταλήψεις χώρου από ΡΟΜΑ κ.λπ.)» είχε δηλώσει στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος, επιμένοντας πως δεν υπάρχει περιθώριο για να μείνει το ζήτημα σε εκκρεμότητα.
«Εμείς, παραδώσαμε στον δήμαρχο εισήγηση από μία τριμελή επιτροπή αρχιτεκτόνων στην οποία συμμετέχω, και σύντομα θα έχουμε συνάντηση για να εξετάσουμε τις παραμέτρους και ό,τι άλλο χρειάζεται για να προχωρήσουμε» είπε ο κ. Κακούλης.
Να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο ακίνητο, υπάρχουν ακόμη πολλά πολεοδομικά αλλά και νομικά προβλήματα που κρίνονται σοβαρά με συνέπεια να μην μπορεί να αξιοποιηθεί ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Όπως τονίσθηκε, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να αξιοποιηθεί για πολιτιστικούς λόγους –σύμφωνα με την σχετική πρόταση του δημάρχου κ. Χατζηδιάκου.
Τα ονόματα των
Καραμάριου και
Χιωτάκη σε δρόμους
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός πως η Επιτροπή Ονοματοθεσίας του Δήμου Ρόδου, της οποίας προεδρεύει ο κ. Γιώργος Κακούλης, θα συνεδριάσει μέχρι το τέλος του μήνα, για να εξετάσει πρόταση, να δοθούν ονόματα επωνύμων συμπολιτών μας οι οποίοι απεβίωσαν.
Όπως δήλωσε στην «δ» ο κ. Κακούλης: «Στην επόμενη συνεδρίασή μας, θα εξετάσουμε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να δοθούν ονόματα σε δρόμους της πόλης μας, στους αποβιώσαντες Αναστάσιο Καραμάριο και Γιώργο Χιωτάκη, ενώ θα δοθεί η ονομασία του Βασίλη Τριανταφύλλα στον βρεφονητπιακό σταθμό Αφάντου, επειδή ήταν ο δωρητής του οικοπέδου».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ