Ο υπουργός Οικονομικών έφτασε με το σακίδιο στην πλάτη και ζήτησε, αστειευόμενος, να μην τον ρωτήσουν την άποψή του για τον Ραχόι

Στο χαλαρό στυλ το οποίο χρησιμοποιεί επέστρεψε ο Γιάνης Βαρουφάκης στη συνέντευξή του με τον Ισπανό δημοσιογράφο Jordi Évole του καναλιού La Sexta.

 Στο βίντεο από τα παρασκήνια της συνέντευξης ο υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται με το σακίδιο στην πλάτη να μπαίνει στο κτήριο του ΥΠΟΙΚ και να χαιρετά τους υπαλλήλους.

Στη συνέχεια αφήνει το σακίδιο σε μια καρέκλα και προετοιμάζεται για τη συνέντευξη.

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ένας από τους συνεργάτες της εκπομπής τον προσεγγίζει και μιλώντας του στα αγγλικά τον ρωτάει «θέλετε να μάθετε για τις ερωτήσεις;» με τον Γιάνη Βαρουφάκη να απαντά «όχι, κάντε μου έκπληξη» και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα να συμπληρώνει «απλά μην με ρωτήσετε τη γνώμη μου για τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι.

Όπως γράφουν οι συνεργάτες της εκπομπής στη λεζάντα του βίντεο ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι «ένας υπουργός που έχει γίνει είδωλο σε όλη την Ευρώπη και ήρως στη χώρα του αντιμετωπίζοντας την “Τρόικα”».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βαρουφάκης αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας σε προηγούμενες συνεδριάσεις των ευρωπαϊκών οργάνων είχαν επικρίνει τη στάση της ισπανικής αντιπροσωπείας.

protothema.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ