Πολιτιστικά

Πραγματοποιήθηκε «Συνάντηση γνωριμίας με τη ζωή και το έργο της Ζωρζ Σαρή»

Στην φιλόξενη αίθουσα του ΔΚΣΜΡ-ΔΟΠΑΡ πραγματοποιήθηκε Το Σάββατο 18 Μαρτίου η “Συνάντηση γνωριμίας με την Ζώρζ Σαρή”. Εισηγήτρια της συνάντησης η Δρ. Χρύσα Κουράκη, Εκπαιδευτικός Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Δ/νσης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, η οποία έχει εκπονήσει την διδακτορική της διατριβή με θέμα “Οι λογοτεχνικοί χαρακτήρες στο πεζογραφικό έργο της Ζωρζ Σαρή 1969-1995”. Η συνάντηση απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων προκειμένου να γνωρίσουν καλύτερα την αγαπημένη και πολυβραβευμένη συγγραφέα Ζωρζ Σαρή, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την γέννησή της, ώστε να (ξανά) γνωρίσουμε το σπουδαίο έργο της που επηρέασε το λογοτεχνικό τοπίο και την παιδική – νεανική λογοτεχνία όσο λίγοι.

Στη συνάντηση έγινε παρουσίαση της ζωής της Ζωρζ Σαρή, γεγονότα της οποίας εμπνέουν την συγγραφέα και αποτυπώνονται στα βιβλία της. Φωτογραφίες, αποσπάσματα των βιβλίων της, πρόσωπα της ζωής της και των ηρώων των βιβλίων της πλαισίωσαν την παρουσίαση, ενώ ακολούθησε και συζήτηση όπου φωτίστηκαν πτυχές της ζωής και της προσωπικότητάς της.

 

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του πολύπλευρου εκπαιδευτικού προγράμματος ΒΙΒΛΙΟΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ, που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με τις Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που γιορτάζεται στις 2 Απριλίου.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ΒΙΒΛΙΟΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ :

ΔΚΣΜΡ-ΔΟΠΑΡ τηλ: 22410-32510, 32520

e-mail: writerscenterrhodes@gmail.com

Ειρήνη Συμιακού

Μαρία Σπανού

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου