Τοπικές Ειδήσεις

Επικίνδυνη πυρκαγιά μεταξύ Κρητηνίας και Αμάρτου

Επικίνδυνη πυρκαγιά ξέσπασε  στις 12 το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Καμίνια μεταξύ Κρητηνίας και Αμάρτου. Η φωτιά εντοπίστηκε από κάτοικο της περιοχής που ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, και αμέσως σήμανε συναγερμός, καθώς υπήρχε κίνδυνος να απειληθεί μεγάλη δασική έκταση.
Στον τόπο του συμβάντος έσπευσε μεγάλη δύναμη της ΠΥΡ με τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δωδεκανήσου, Νικήτα Βενιό, ο οποίος συντόνιζε την επιχείρηση πυρόσβεσης, την οποία συνέδραμαν η Πολιτική Προστασία του Δήμου και της Περιφέρειας και πολλές εθελοντικές ομάδες και η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ. Χάρη στο συντονισμό όλων των δυνάμεων, η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο σε λιγότερο από δύο ώρες, παρόλο που είχε εξαπλωθεί σε τρία μέτωπα! «Επρόκειτο για ένα επικίνδυνο και δύσβατο σημείο, μία κατεξοχήν δασική έκταση. Η άμεση κινητοποίηση και ο περιορισμός του συμβάντος εν τη γενέσει ήταν ζωτικής σημασίας, καθώς θα μπορούσαν να πάρουν εντελώς διαφορετική τροπή τα πράγματα. Μεγάλη δύναμη της ΠΥΡ με την πολιτική προστασία του Δήμου, της Περιφέρειας και τις εθελοντικές ομάδες κατάφερε σύντομα να θέσει υπό μερικό έλεγχο το συμβάν και να αποτρέψει την εξάπλωση της φωτιάς. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους», δήλωσε ο κ. Βενιός. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το συμβάν οφείλεται σε αμέλεια. Όπως διαπιστώθηκε, η φωτιά ξεκίνησε από καύση απορριμμάτων κλαδέματος σε χωράφι δίπλα στο δάσος και συνελήφθη ο υπαίτιος σε βάρος του οποίου θα κινηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία. «Η φωτιά στην περιοχή της Αμάρτου στην Κρητηνία τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο χάρη στην άμεση κινητοποίηση και στον άψογο συντονισμό όλων των πυροσβεστικών δυνάμεων, της ΠΥΡ, της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειάς μας, του Δήμου Ρόδου, της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και των εθελοντικών ομάδων. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους, καθώς ένα ακόμη επικίνδυνο συμβάν αντιμετωπίστηκε γρήγορα και αποτελεσματικά», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Ευστρατίου, ο οποίος επόπτευε την επιχείρηση πυρόσβεσης. Οχήματα της ΠΥΡ θα παρέμεναν όλο το βράδυ στην περιοχή προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν αναζωπυρώσεις.
Σημειώνεται ότι δεν πρόκειται για τη μόνη πυρκαγιά από ανθρώπινη αμέλεια που σημειώθηκε το τελευταίο διάστημα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου