Αθλητικά

Παρουσίαση του 2ου Διεθνούς Μαραθωνίου

Στο φιλόξενο ξενοδοχείο «ΜEDITERRANEAN» πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η παρουσίαση του 2ου Διεθνούς Μαραθωνίου που θα γίνει στις 26 Απριλίου 2015, με διοργανώτρια την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου να είναι υπεύθυνη στο τεχνικό κομμάτι του αγώνα.
Στο Μαραθώνιο εμπλέκονται οργανωτικά ο Δήμος Ρόδου και ο ΔΟΠΑΡ, ενώ
είναι πλέον αναγνωρισμένος από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Κλασικού Αθλητισμού (IAAF) και την Διεθνή Ένωση Μαραθωνίων (AIMS).
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μαριέττα Παπαβασιλείου-πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, η Αντιδήμαρχος Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ Σέργιος Αϊβάζης, ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου Βασίλης Ζήκας, το μέλος του Δ.Σ. του κεντρικού ΣΕΓΑΣ Μιχάλης Παυλούς-πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής και ο Γιώργος Μιχαλάκης, τεχνικός σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου-τεχνικός διευθυντής του Μαραθωνίου.

Οι επίσημοι χορηγοί του Μαραθωνίου Ρόδου 2015

Η εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas και το τοπικό της κατάστημα στηρίζει δυναμικά τον Μαραθώνιο της Ρόδου για 2η συνεχή χρονιά ως ο επίσημος χορηγός του αγώνα. Η υποστήριξη της Adidas, της εταιρείας αθλητικών ειδών που συστηματικά υποστηρίζει τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα της χώρας μας, όπως ο Μαραθώνιος της Αθήνας, αποδεικνύει την δυναμική και τις προοπτικές του Μαραθωνίου μας. Πολύτιμη και ουσιαστική είναι η υποστήριξη του τοπικού καταστήματος Adidas που με ενθουσιασμό στηρίζει την διοργάνωση από την πρώτη στιγμή και ευχαριστούμε θερμά για αυτό.
Η wind φέτος είναι ο νέος μας μεγάλος χορηγός στων αγώνα των 5 χιλιομέτρων. Με μήνυμα «Ένας Αγώνας Για Όλους, σε όλη την Ελλάδα» η WIND έχει συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη και τη στήριξη του δρομικού κινήματος σε όλη τη χώρα. Εκτός από τις 2 κορυφαίες διοργανώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο και τον Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», η WIND συνδέει το όνομά της με το RUN GREECE, το spetses mini marathon και φέτος με τον Μαραθώνιο της Ρόδου.
H Blue star Ferries, η εταιρεία η οποία άλλαξε τα δεδομένα στο θαλάσσιο ταξίδι στον ευρύτερο χώρο του Αιγαίου, είναι ο επίσημος ακτοπλοϊκός μεταφορέας του Μαραθωνίου Ρόδου παρέχοντας σημαντικές εκπτώσεις της τάξεως 50% & 30% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Ρόδο, διευκολύνοντας έτσι σημαντικά όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ρόδο για μα συμμετάσχουν στον Μαραθώνιο.
Η Aegean airlines, η αεροπορική εταιρεία που στηρίζοντας σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις τοπικών και εθνικών φορέων, δίνει φτερά στην φωτεινή πλευρά της Ελλάδας, είναι ο επίσημος αερομεταφορέας μας. H Aegean airlines στηρίζει τον Μαραθώνιο της Ρόδου, παρέχοντας ειδικές τιμές στα ομαδικά εισιτήρια συλλόγων που επιθυμούν αν συμμετάσχουν στους αγώνες αλλά και δωρεάν εισιτήρια για δημοσιογράφους και επώνυμους αθλητές.\
Η στήριξη των καταξιωμένων αυτών εταιρειών στον Μαραθώνιο της Ρόδου, αποτελεί μεγάλη τιμή και αναγνώριση και τους ευχαριστούμε θερμά για αυτό. Ελπίζουμε ότι το παράδειγμα τους θα ακολουθήσουν και οι τοπικές μας εταιρείες οι οποίες όπως και πέρσι θα στηρίξουν την μεγάλη αυτή προσπάθεια όλων μας να βάλουμε την Ρόδο στον χάρτη των μεγάλων διεθνών αθλητικών γεγονότων.

Ευχαριστίες της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου Ρόδου
στους εθελοντές, Εθελοντικά Σωματεία, Οργανώσεις & Φορείς

Η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου εκφράζει τις θέρμες ευχαριστίες της σε όλους του εθελοντές του περσινού 1ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου, χωρίς την συμβολή των οποίων δεν θα ήταν δυνατή η εύρυθμη και πετυχημένη διοργάνωσή του Μαραθωνίου. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η κα Μαριέττα Παπαβασιλείου Βακιάνη, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και συντονίστρια της διοργάνωσης « Ο 1ος Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για όλους τους εμπλεκομένους φορείς: Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τις υπηρεσίες της, σύσσωμος ο Δήμος Ρόδου: ο σημερινός Δήμαρχος Φ. Χατζηδιάκος και ο πρώην Δήμαρχος κ. Στ. Κουσουρνάς, ο αντιδήμαρχος Διοικητικού και πρώην Προέδρος του ΔΟΠΑΡ κος Σ. Διακοσταματίου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ Τ. Χατζηιωάννου, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Μ. Χατζηλαζάρου, ο ΔΟΠΑΡ με Προέδρο τον κ. Σ. Αϊβάζη, το τμήμα Αθλητισμού με Προέδρο τον κο Σ. Καλαθενό, οι Τεχνικές Υπηρεσίες με διευθυντή τον κο Κολιάδη και η Διεύθυνση Τουρισμού με διευθύντρια την κα Β. Σέρβου, ο ΣΕΓΑΣ καθώς επίσης και η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, ο ΠΡΟΤΟΥΡ και βέβαια η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Περιφερειάρχης κος Γ. Χατζημάρκος, στήριξαν με μεγάλη θέρμη την διοργάνωση του Μαραθωνίου Ρόδου και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό.

Ξεχωριστή αναφορά θα ήθελα να κάνω στον κο Μ. Παυλούς τον εκπρόσωπο της Δωδεκανήσου στο Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ του καθώς και στον κο Τάκη Μιχαηλίδη, του Οργανισμού Αγώνων Νήσων (Island Games) για την τεχνογνωσία και την πολύτιμη βοήθεια τους στην διοργάνωση. Επίσης την Ελένη Αδαμάκη και την Πόπη Φραντζή, για την οργανωτική υποστήριξη και την Δώρα Αναστασιάδη και την Έφη Ζηκούλη, για την συμβολή τους στην προβολή του αγώνα.

Αυτοί όμως που έκαναν την διαφορά ήταν οι εθελοντές. Οι Εθελοντικές Οργανώνεις και οι δεκάδες μεμονωμένοι εθελοντές που πίστεψαν στην προσπάθεια αυτή δίνοντας την ψυχή τους και πέτυχαμε έτσι όλοι μαζί αυτό το όμορφο αποτέλεσμα. Σε όλους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο και ένα τεράστιο ευχαριστώ.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τα παιδιά και τους υπευθύνους της ΑΟ Κολοσσός με την μασκότ τους, τους αθλητές του ΑΟ Καλλιπάτειρα και ΓΑΣ Ιαλυσού που έδωσαν με την συμμετοχή τους, μια χαρούμενη νεανική νότα στον αγώνα των 5χιλ καθώς και τον γυμναστή κο Στέργο Κουπάδη για την προθέρμανση των δρομέων!

Η φιλαρμονική του Δήμου Ρόδου και των Καλυθιών, ο Dj Τασος Γιασιράνης και η ομάδα του, η Σχολή χορού Μαρί Γκίκα και το παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα Τζέλου έδωσαν ένα κλίμα γιορτής στον τερματισμό.

Θερμές ευχαριστίες επίσης στην κα Πηγή Δεβετζή την Ολυμπιονίκη μας, που με μεγάλη χαρά και κέφι παρουσίασε την γιορτή του τερματισμού και τις απονομές μαζί με το δημοσιογράφο Βαγγέλη Μπραουδάκη, αλλά και όλους τους φωτογράφους που εθελοντικά κάλυψαν φωτογραφικά τον Μαραθώνιο, με εξαιρετικό αποτέλεσμα! Θερμές ευχαριστίες επίσης σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ, αθλητικού αλλά και γενικού περιεχομένου για την μεγάλη στήριξη και την προβολή του Μαραθωνίου σε όλο αυτό το διάστημα της διοργάνωσής.»

Αναλυτικά οι φορείς και οι εθελοντικές οργανώσεις που στήριξαν την διεξαγωγή του Μαραθώνιο την Κυριακή 12/10 με το δυναμικό και τους επικεφαλής τους είναι οι εξής:

• Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΡΟΔΟΥ με επικεφαλής τον κο Γιώργο Στέργου και 30 άτομα
• Το ΕΚΑΒ-νοσοκομείο Ρόδου και τους γιατρούς κ.κ. Νίκο Άντερσεν , Δημήτρης Νομικάριο, Μανώλη Κουντούρη και την κλινική EUROMEDICA
• Η ΕΟΠΚ, με 15 μηχανές και προσωπικό με αρχηγό τον κο Μαντικό Ντίνο
• Οι ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ/ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ : με ομάδα 23 Σαμαρειτών και αρχηγό τον κο Κωσταντίνο Τζάνο
• Οι ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΡΟΔΟΥ, με παρουσία σε όλους τους σταθμούς και Προέδρο τον κο Μανώλη Κώστα
• Το ΣΩΜΑ ΕΛΛ. ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΠΝΑΙ, με υπεύθυνο τον κο Παπουρδάνος Θάνος και 65 άτομα
• Το ΣΩΜΑ ΕΛΛ ΟΔΗΓΩΝ ΡΟΔΟΥ, με 7 άτομα και την έφορο την κα Διακοεμμανουήλ
• Η ΕΥΘΥΤΑ: Ελένη Καρύδη 7 άτομα
• Το ΡΟΤΑΡΑΚΤ CLUB : Παυλίνα Τριανταφύλλου και 4 άτομα
• Το Rodos Cycling, με Προέδρο τον κο Ζωής Δρίβας και 10 άτομα
• Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΡΙΤΩΝ ΣΕΓΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, με Προέδρο τον κο Νικήτα Ριζόπουλο και10 κριτές

• Τοπικές κοινότητες και οι πολιτιστικοί και αθλητικοί τους σύλλογοι: Μαντρικό-Ατταβύρου, Καλαβάρδα-Καμείρου, Φάνες-Καμείρου, Σορωνή-Καμείρου, Παραδείσι-Πεταλούδων Κρεμαστής-Πεταλούδων, Ιαλυσού.
• Καθώς και όλους τους συλλόγους αθλητικούς και πολιτιστικούς και όλους τους τοπικούς χορηγούς που μας έδωσαν την δυνατότητα να είμαστε σήμερα εδώ και να μιλάμε για αυτόν τον αγώνα .

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΡΟΔΟΥ 2015

Νιώθω μια ιδιαίτερη συγκίνηση που βρίσκομαι σήμερα εδώ και μιλώ για τον Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου. Ξεκινήσαμε με δειλά και γεμάτα προβληματισμό βήματα μόλις λίγους μήνες πριν, αλλά με ένα βλέμμα γεμάτο αισιοδοξία, για να έχουμε μπροστά μας άλλον έναν μεγάλο αγώνα να αντιμετωπίσουμε.
Η διοργάνωση του δεύτερου Διεθνή Μαραθωνίου «Δρόμοι προς την Ρόδο» είναι γεγονός και αυτήν την φορά μας βρίσκει ακόμα πιο προετοιμασμένους! Το στοίχημα της εδραίωσης φαίνεται κοντά και είναι πιο ορατό από ποτέ. Τώρα έχει έρθει η στιγμή που πρέπει αυτό το στοίχημα να βάλουν μαζί μας και όλοι οι πολίτες του νησιού. Να γίνουν μέρος αυτής της διοργάνωσης, ως δρομείς, ως εθελοντές, ως υποστηρικτές. Να νιώσουμε όλοι μαζί το πόσο σημαντικό έργο προσφοράς είναι αυτό το δρομικό γεγονός στην Ρόδο, μια γιορτή που μόνο χαρά και συγκίνηση μπορεί να προσφέρει.
Ο Μαραθώνιος της Ρόδου έχει πλέον την επίσημη έγκριση της ομοσπονδίας του ΣΕΓΑΣ καθώς και της AIMS & IAAF που διασφαλίζουν την εγκυρότητα και την διεθνή αναγνώριση του αγώνα. Έχει όμως και βασικούς χορηγούς και υποστηρικτές που μας τιμούν με την συμμετοχή τους.
Η εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas, επίσημος χορηγός και του Μαραθωνίου της Αθήνας μαζί με το τοπικό της κατάστημα, στηρίζει δυναμικά τον Μαραθώνιο της Ρόδου για 2η συνεχή χρονιά ως ο επίσημος χορηγός μας , επιβεβαιώνοντας έτσι την δυναμική και τις προοπτικές του Μαραθωνίου μας .
Η wind φέτος είναι ο νέος μας μεγάλος χορηγός στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων. Η WIND έχει συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του δρομικού κινήματος σε όλη τη χώρα, στηρίζοντας μεγάλους αγώνες όπως τον Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης και φέτος τον Μαραθώνιο της Ρόδου.
H Blue star Ferries, η εταιρεία η οποία άλλαξε τα δεδομένα στο θαλάσσιο ταξίδι στον ευρύτερο χώρο του Αιγαίου, είναι ο επίσημος ακτοπλοϊκός μεταφορέας του Μαραθωνίου Ρόδου.
Η Aegean airlines, που στηρίζοντας σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις τοπικών και εθνικών φορέων, δίνει φτερά στην φωτεινή πλευρά της Ελλάδας, είναι ο επίσημος αερομεταφορέας μας.
Τους ευχαριστούμε θερμά και πιστεύουμε ότι θα αποτελέσουν το παράδειγμα και για τις δικές μας τοπικές επιχειρήσεις, να στηρίξουν την μεγάλη αυτή προσπάθεια όλων μας.
Θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά όλους τους συνεργάτες μας για το έργο που έχουν επιτελέσει, για την όρεξη να προσφέρουν και να κάνουμε τον Μαραθώνιο της Ρόδου σημείο αναφοράς για όλους τους δρομείς του κόσμου.
Δεν θα ήθελα να σας κουράσω αναφέροντας αναλυτικά όλα τα πρόσωπα, τους φορείς και τις εθελοντικές οργανώσεις που σύσσωμοι στήριξαν την μεγάλη αυτή προσπάθεια της διοργάνωσης του 1ου Μαραθωνίου Ρόδου, θα τους δείτε αναλυτικά στο σχετικό Δελτίο Τύπου. Θα ήθελα μόνο να επισημάνω ότι φέτος η υποστήριξη είναι πιο μεγάλη, νέα πρόσωπα συμπληρώνουν την ομάδα μας και άλλοι φορείς όπως η Αντιπεριφέρεια Αθλητισμού με τον Αντιπεριφερειάρχη κο Γιάννη Μαργαρίτη, στηρίζουν την φετινή διοργάνωση, ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν επίσημα η Οργανωτική και η Εκτελεστική επιτροπή.
Ιδιαίτερα όμως, θέλω να αναφερθώ στην πολύτιμη συμβολή δύο ανθρώπων που είδαν τις δυνατότητες της Ρόδου και έφεραν τον οραματισμό και τον επαγγελματισμό τους για να γίνει πραγματικότητα το πρώτο μας βήμα: τον George Zarras και τον Wayne Kurtz, που αν και βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα από την Ελλάδα, η καρδιά τους χτυπάει εδώ.
Με την ευχή να γιγαντωθεί αυτή η προσπάθεια και να προσελκύσει χρόνο με τον χρόνο όλο και περισσότερους δρομείς, και γιατί όχι, να γίνει και η διαδρομή μας ελκυστική για ρέκορνταμ, θα σας ευχαριστήσω που είσαστε σήμερα εδώ και συμβάλλετε και εσείς με τον δικό σας τρόπο σε αυτό το εγχείρημα.

ΜΑΡΙΕΤΑ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ –ΒΑΚΙΑΝΗ
Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νοτίου Αιγαίου
Προέδρος Οργανωτικής Επιτροπής Μαραθωνίου Ρόδου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου