Αθλητικά

Στις 2 Μαρτίου ο ημιμαραθώνιος

Κανονικά θα διεξαχθεί και φέτος ο 7ος ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου που διοργανώνει ο Αθλητικός Σύλλογος «Φλόγα» Ρόδου στη μνήμη του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου. Θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου στη διαδρομή Σορωνή – Απόλλωνα. Συνδιοργανωτές είναι ο δήμος Ρόδου, ο αθλητικός σύλλογος Απόλλων Απολλώνων και ο πολιτιστικός του χωριού «Νέοι Ορίζοντες». Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10π.μ. μπροστά από το πρώην δημαρχείο του δήμου Καμείρου και οι αθλητές που θα συμμετάσχουν, θα περάσουν από τον Άγιο Σουλά, την Διμυλιά, την Ελεούσα, τα Πλατάνια και θα τερματίσουν στην πλατεία των Απολλώνων. Οι απονομές θα γίνουν στην κοινοτική αίθουσα του χωριού. Θα υπάρχουν πέντε στάσεις ανεφοδιασμού με νερά στο 6ο, 9ο , 12ο , 15ο και 18ο χιλιόμετρο και ενδείξεις ανά χιλιόμετρο, ενώ στον τερματισμό θα υπάρχει μικρός μπουφές με νερά , χυμούς, καφέ, τσάι, φρούτα και διάφορα σνακ.
Μπορούν να συμμετάσχουν όσοι αθλητές – αθλήτριες επιθυμούν να τρέξουν στον αγώνα, με δική τους ευθύνη για την προσωπική τους υγεία, ανεξάρτητα αν ανήκουν σε σωματείο ή όχι.
Υπάρχει τυπική συμμετοχή για τους συμμετέχοντες της αξίας των πέντε ευρώ.
Οι συμμετοχές θα γίνονται όλη την τελευταία εβδομάδα πριν τον αγώνα έως και μια ώρα πριν την έναρξη.
Θα ισχύσουν όλες οι κατηγορίες ηλικιών, σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ: 18-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65-69, 70+ για τους άντρες. Για τις γυναίκες οι κατηγορίες θα είναι οι ίδιες με μια όμως περισσότερη . Οι πρώτοι αθλητές – αθλήτριες σε κάθε κατηγορία θα κερδίσουν κύπελλο, οι τρεις πρώτοι σε κάθε κατηγορία θα κερδίσουν χρυσό, ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο ανάλογα με την κατάταξη τους ενώ όλοι θα πάρουν δίπλωμα κατάταξης – συμμετοχής. Ο πρώτος αθλητής της γενικής κατάταξης θα κερδίσει μια διανυκτέρευση για δυο άτομα στο ξενοδοχείο Έλαφος στον προφήτη Ηλία, προσφορά του ξενοδοχείου που είναι χορηγός των αγώνων.
Στον αγώνα θα βοηθήσουν οι Εθελοντές Σαμαρείτες στην ιατρική περίθαλψη, το αστυνομικό τμήμα Σαλάκου στην διευκόλυνση της διαδρομής, ο δήμος της Ρόδου με την προσφορά του λεωφορείου για την επιστροφή των αθλητών στη Σορωνή. Τα νερά θα είναι προσφορά της ΒΑΠ Π. ΚΟΥΓΙΟΣ ενώ θα υπάρχουν κριτές από τον σύνδεσμο κριτών στίβου Δωδεκάνησου που συμμετέχουν κάθε χρόνο αφιλοκερδώς γιατί ο Τσαμπίκος Χατζηνικολάου υπήρξε μέλος του συνδέσμου και μάλιστα συμμετείχε στο δ.σ..
Για οποιαδήποτε ερώτηση η απορία μπορείτε να επικοινωνείτε στο 6972817577 με τον Σάββα Χατζηνικολάου, πρόεδρο της Φλόγας Ρόδου και υπεύθυνο του αγώνα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου