Αθλητικά

Γιώργος Μπαντής: «Σκεφτείτε τους ποδοσφαιριστές που έχουν να παίξουν μήνες»

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών συμμετείχε στην ημερίδα που διοργάνωσε ο ΠΣΑΤ το μεσημέρι της Παρασκευής με θέμα «Ο Ελληνικός αθλητισμός την εποχή της πανδημίας».
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γιώργος Μπαντής, στάθηκε στο γεγονός πως δεν πρέπει να υφίσταται διαχωρισμός μεταξύ των ποδοσφαιριστών, ότι η μη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων της Super League 2 και της Football League έχει σοβαρότατες οικονομικές και αγωνιστικές επιπτώσεις για τους ποδοσφαιριστές και στάθηκε στο γεγονός πως τα πρωταθλήματα δεν αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία.
Αναλυτικά ορισμένες από τις τοποθετήσεις του:
-«Δεν θα πω ότι αισθανόμαστε τυχεροί επειδή η Super League 2 πήρε πρόσφατα άδεια για προπονήσεις. Αυτό έγινε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, γιατί η Super League 2 από την αρχή απέδειξε ότι θα τηρήσει αντίστοιχο υγειονομικό πρωτόκολλο με την Super League 1. Δεν μπορώ να καταλάβω και δεν θέλω να πιστέψω πως θα συνεχίσει να υπάρχει καθυστέρηση και για την Football League. Είναι μία επαγγελματική κατηγορία όπου βιοπορίζονται πολλοί αθλητές. Οι δύο αυτές κατηγορίες έχουν να παίξουν αγώνα περίπου εννέα μήνες».
-«Η δική μας αθλητική ζωή είναι πολύ μικρή και τα δημιουργικά χρόνια ακόμα μικρότερα. Σκεφτείτε τους ποδοσφαιριστές αυτούς που έχουν να παίξουν εννέα, δέκα μήνες. Διακινδυνεύεται η καριέρα τους, το μέλλον τους στο άθλημα. Είναι πολύ δύσκολο να το διαχειριστείς και ψυχολογικά και σωματικά. Κάθε μέρα που περνά δεν μπορεί να αναπληρωθεί στο μέλλον».
-«Η Εθνική Ομάδα Γυναικών αγωνίστηκε σε επίσημο παιχνίδι μη κάνοντας προπονήσεις για 23 ημέρες, κάτι που προκάλεσε δυσάρεστες εντυπώσεις σε όλο τον κόσμο».
-«Πρέπει να ανοίξει ο αθλητισμός, είναι απαραίτητο. Έχουμε την πειθαρχία και σε καμία των περιπτώσεων δεν θα αποτελέσουμε δημόσιο κίνδυνο. Δεν θα πρέπει να γκρεμιστούν όλα τα χρόνια που θυσιάσαμε ως αθλητές για να γίνουμε αυτό που έχουμε ονειρευτεί από παιδιά με πάρα πολύ κόπο. Είναι άδικο αυτό που συμβαίνει για όλους τους αθλητές. Σε καμία περίπτωση δεν θα διαχωρίσω επαγγελματία από ερασιτέχνη. Πρέπει πολύ σύντομα όπως ήδη συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη και πάντα αυστηρά τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο, να εφαρμοστεί και να επανέλθουμε όλοι στην φυσιολογική μας ζωή».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου