Τοπικές Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής

Ολοκληρώθηκαν για φέτος τα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής που προωθεί το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της Δ/νσης Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού μας. Τα τελευταία χρόνια δίδεται ολοένα και μεγαλύτερη έμφαση στην αγωγή των μαθητών σε θέματα οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής (πάρκο Α.Παπανδρέου στον Άγιο Φραγκίσκο).

Στόχος των δράσεων αυτών είναι η ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας σε θέματα οδικής ασφάλειας και η καλλιέργεια οδικής συνείδησης από μικρή ηλικία, προκειμένου τα παιδιά να αναπτύξουν σωστή συμπεριφορά ως προς τη χρήση του οδικού δικτύου και να μάθουν να λειτουργούν υπεύθυνα μέσα στο πλαίσιο των κανόνων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Το πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής, κατά το έτος 2018, παρακολούθησαν 340 μαθητές από  δημοτικά σχολεία του νησιού της Ρόδου.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Προσχολικής Αγωγής κ.Ιωάννης Κορωναίος και η Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου, ευχαριστούν θερμά τους εκπαιδευτικούς που συνόδεψαν τα παιδιά και τους διευθυντές των σχολείων για τη συνεργασία τους και εύχονται σε όλους Χρόνια Πολλά και Καλές Γιορτές.

.

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου