Τοπικές Ειδήσεις

Λιγότερα από 15 άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Ρόδου με κορωνοϊό

Λιγότερα από 15 άτομα νοσηλεύονταν μέχρι χθες το απόγευμα στο νοσοκομείο της Ρόδου με κορωνοϊό, αριθμός που χαρακτηρίζεται ικανοποιητικός για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί, δεδομένων των κρουσμάτων που ανακοινώνονται τις τελευταίες ημέρες και που έχουν αυξηθεί σημαντικά.
Η κατάσταση υγείας των νοσηλευομένων, σύμφωνα με τον διευθυντή ΕΣΥ στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας κ. Βασίλη Κινούς, δεν εμπνέει καμία ανησυχία και κανείς δεν είναι διασωληνωμένος. Ολοι νοσηλεύονται με σχετικά ήπια συμπτώματα και κανένα δεν χαρακτηρίζεται ως βαρύ περιστατικό, ούτε απαιτήθηκε η μεταφορά σε νοσοκομείο των Αθηνών.
Συνολικά πάντως έχει κριθεί απαραίτητη η μεταφορά ασθενών σε νοσοκομείο των Αθηνών, μόνον σε τρεις περιπτώσεις, από όλα τα περιστατικά που νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο της Ρόδου.
Κοινό τόπο πάντως ιατρών, νοσηλευτών εργαζομένων και διοίκησης αποτελεί η ανάγκη για ενίσχυση με ιατρούς της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και η πρόσληψη αναισθησιολόγων, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες.
Το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου μπορεί να φιλοξενήσει έως και 34 ασθενείς, καθώς η Α’ Παθολογική Κλινική έχει μετατραπεί σταδιακά σε κλινική Covid, ενώ η A’ και Β’ παθολογική κλινικές συγχωνεύθηκαν.
Ολο το προσωπικό του Νοσοκομείου Ρόδου, κάνει ανά 15 ημέρες τεστ κορωνοϊού, ενώ οι μονάδες που έχουν διαμορφωθεί ειδικά, διενεργούν καθημερινά, 100 τεστ.
Τα τεστ διενεργούνται: στις έγκυες γυναίκες, στα άτομα που έχουν ανάγκη προ-εγχειρητικού ελέγχου, σε όσους έρχονται σε επαφή με ανθρώπους που βγήκαν θετικοί στον κορωνοϊό καθώς και σε όσους έχουν συμπτώματα κορωνοϊού.
Να σημειωθεί ότι τα εξωτερικά ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, λειτουργούν κανονικά αλλά με αυστηρούς περιορισμούς στον αριθμό επισκέψεων και με απόλυτη τήρηση των προγραμματισμένων ραντεβού.
Μπορεί η χώρα να βρίσκεται σε lockdown από το προηγούμενο Σάββατο, όπως όμως επισημαίνουν οι ειδικοί, από την ερχόμενη εβδομάδα -την τρίτη κατά σειρά του lockdown- θα αρχίσουμε να βλέπουμε αποτελέσματα, με μείωση κρουσμάτων εάν τα μέτρα έχουν καθολική εφαρμογή. Στη συνέχεια θα είναι εφικτή η σταδιακή άρση των μέτρων. Θα παραμείνουν πάντως μέτρα προστασίας, όπως η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, οι αποστάσεις και άλλα.
Το κομβικό σημείο είναι να πέσουν τα ημερήσια κρούσματα κάτω από 500 ημερησίως για να αποφασισθεί χαλάρωση των μέτρων.
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι στις τρεις εβδομάδες που θα διαρκέσει το lockdown, τις πρώτες δύο δεν αναμένεται να καταγραφούν ουσιαστικές μειώσεις παρά μόνο ίσως κάποια συγκράτηση. Το αποτέλεσμα του lockdown, όπως τονίζουν, θα φανεί την τελευταία από τις τρεις εβδομάδες που θα είναι και καθοριστική για το αν τελικώς θα αποφασιστεί παράταση ή αν θα ξεκινήσει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου