Ρεπορτάζ

Tρείς οι υποψήφιοι πρόεδροι στον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου

Στο τέλος του τρέχοντος μηνός εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων, ενόψει της ανακήρυξής τους, για την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου, την 28η Νοεμβρίου 2021, του πρώτου επιστημονικού συλλόγου του νησιού, του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου και ήδη υποβλήθηκαν 3 υποψηφιότητες για το αξίωμα του προέδρου.
Πρώτος υπέβαλε την υποψηφιότητα του ο δικηγόρος κ. Γεώργιος Μαυρομάτης, ακολούθησε ο σημερινός πρόεδρος κ. Βασίλης Περίδης και χθες ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο δικηγόρος κ. Χριστόδουλος Μαλλιαράκης.
Στις εκλογές συμμετέχουν, όπως έγραψε η «δημοκρατική», 484 δικηγόροι.
Στην ανακοίνωση του κ. Μαλλιαράκη αναφέρονται τα εξής:
«Αγαπητές και αγαπητοί Συνάδελφοι,
Με πολλή χαρά σάς ανακοινώνω προσωπικά ότι στις προσεχείς εκλογές του Συλλόγου μας θα συμμετέχω ως υποψήφιος Πρόεδρος.
Από το έτος 1997 έως και σήμερα βιοπορίζομαι – όπως οι περισσότεροι – αποκλειστικά και μόνο από τη δικηγορία, ασκώντας αυτό που λέμε “μάχιμη δικηγορία”, και έτσι γνωρίζω από πρώτο χέρι την καθημερινή επαγγελματική πραγματικότητα, αλλά και πώς αυτή μπορεί να βελτιωθεί. Η επαγγελματική και η προσωπική πορεία μου δείχνουν ότι είμαι διατεθειμένος να έρθω σε αντιπαράθεση με τα κακώς κείμενα και τις ξεπερασμένες νοοτροπίες.
Πιστεύω ότι στο Σύλλογό μας αξίζει μία διοίκηση συλλογική και συμμετοχική, που θα είναι ενεργός συμπαραστάτης και αρωγός όλων των Συναδέλφων. Μια διοίκηση, της οποίας οι πρωτοβουλίες και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται με διαφάνεια, θα γνωστοποιούνται θεσμικά στους συναδέλφους και θα υλοποιούνται άμεσα. Μια διοίκηση που θα φροντίζει για τη διαρκή επιστημονική κατάρτιση και γενικότερα για την επιμόρφωση όλων μας. Μια διοίκηση με μοναδικό σκοπό την ορθή, ανυποχώρητη και άρτια εκπροσώπηση, θωράκιση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων και συμφερόντων των δικηγόρων της Ρόδου. Μια διοίκηση με επίγνωση του θεσμικού ρόλου του Συλλόγου μας, ο οποίος δεν είναι μόνο ένα συνδικαλιστικό όργανο, αλλά οφείλει να επιδείξει εξωστρέφεια και να γίνει συμπαραστάτης της κοινωνίας.
Έχω πολλή όρεξη, διάθεση, χρόνο, όραμα και ανιδιοτελή κίνητρα για να προσφέρω. Αυτά τα 24 χρόνια πορεύτηκα – και φυσικά θα συνεχίσω να πορεύομαι – με ήθος, αξιοπρέπεια και υπευθυνότητα.
Ασχολούμαι ενεργά με τα καίρια ζητήματα που μας απασχολούν, όπως αυτό του Κτηματολογίου, και εκφράζω δυναμικά και εμπεριστατωμένα την άποψή μου καθώς πιστεύω ότι δικηγόρος σημαίνει Γνώση, Δύναμη, Δράση, Διεκδίκηση.
Με τις παραπάνω ειλικρινείς σκέψεις, διεκδικώ τη στήριξη και την ψήφο σας προκειμένου να υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις τα συμφέροντα του Συλλόγου μας και του κάθε μέλους του ξεχωριστά, με κίνητρο και όραμα τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας και την επανάκτηση του κύρους του λειτουργήματός μας.
Σε κάθε περίπτωση εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους, προέδρους και συμβούλους, καθώς στόχος και σκοπός είναι το συλλογικό συμφέρον και καλό.
Με εκτίμηση,
Χριστόδουλος Ν. Μαλιαράκης».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου