Ειδήσεις

Πρωτόκολλο ΟΓΑ- Υπ.Πολιτισμού για υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού

Την παραπέρα ανάπτυξη των προγραμμάτων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΕΛΓΑ) αποφάσισαν την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014 με Πρωτόκολλο Συνεργασίας που υπέγραψαν ο Διοικητής του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), κ. Ξενοφών Βεργίνης, και η Υπουργός Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη.

Στόχος της συνεργασίας αυτής, σύμφωνα με όσα ανακοίνωση ο ΟΓΑ μετά την υπογραφή του εν λόγω Πρωτοκόλλου, είναι η υλοποίηση των προγραμμάτων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) του ΟΓΑ, που αφορούν στον τουριστικό τομέα.

Υπενθυμίζεται πως συνολικά 473.000 δικαιούχοι θα επωφεληθούν των προνομίων του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού του ΟΓΑ φέτος.

Μετά την συνάντηση της Διοίκησης του ΟΓΑ με το Υπουργείο Τουρισμού, που διεξήχθη πρόεκυψαν οι συνεργασίες στους ακόλουθους τομείς:

1. Συνεργασία στην ανάπτυξη του Ιαματικού Τουρισμού και Χειμερινού
Τουρισμού

2. Συνεργασία στην ενημέρωση των νέων-αγροτών-ασφαλισμένων του ΟΓΑ για τη διεξαγωγή επιμορφωτικών σεμιναρίων

3. Παροχή τεχνογνωσίας για την οργάνωση και εξέλιξη των παροχών του ΟΓΑ

4. Συνεργασία με στόχο την κινητοποίηση των τοπικών κοινωνιών και των δικαιούχων του ΟΓΑ

5. Ανταλλαγή πληροφοριών και λοιπών στοιχείων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού

6. Προώθηση και προβολή των προγραμμάτων του ΟΓΑ μέσα από την ιστοσελίδα του ΕΟΤ (gnto.gov.gr)

7. Συνεργασία με τον ΕΟΤ για την ανάδειξη, προβολή και προώθηση των προγραμμάτων της Αγροτικής Εστία μέσω διαφημιστικού υλικού

Ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Ξενοφών Βεργίνης χαρακτήρισε την υπογραφή του Πρωτόκολλου Συνεργασίας ως «μια σημαντική ημέρα για τον ΟΓΑ και το Υπουργείο Τουρισμού, τονίζοντας με έμφαση ότι οι κοινές αυτές δράσεις στόχο έχουν την αύξηση της τουριστικής ζήτησης καθώς και την καλύτερη υλοποίηση του Κοινωνικού Προγράμματος του Κοινωνικού Τουρισμού της Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) του ΟΓΑ, προκειμένου οι δικαιούχοι να απολαμβάνουν αυτά που πρέπει και δικαιούνται».

Από την πλευρά της η Υπουργός Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι: «Επιδίωξη του Yπουργείου είναι η ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η τόνωση του ξενοδοχειακού τομέα καθώς και η ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού».

Επίσης, ο κ. Ξενοφών Βεργίνης, αφού ευχαρίστησε την Υπουργό Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι: «προχωρήσαμε στην αναμόρφωση των παροχών της Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) το 2014, εφαρμόζοντας σημαντικές τομές στη σύσταση, εφαρμογή και υλοποίηση των προγραμμάτων. Τα Προγράμματα της αγροτικής Εστίας ενισχύθηκαν με: Πρόγραμμα Ιαματικού Τουρισμού, Πρόγραμμα Παροχής Χρηματικών Βοηθημάτων και Βραβείων σε Πολύτεκνες Μητέρες, Πρόγραμμα Παροχής Τροφείων για Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Πρόγραμμα Επιμορφωτικών Σεμιναρίων για Νέους Αγρότες, Πρόγραμμα Διάθεσης Δωρεάν Βιβλίων με περιεχόμενο που συνδέεται με τις επαγγελματικές δραστηριότητες των δικαιούχων αγροτών».

Ειδικότερα, ο κ. Βεργίνης ανέφερε ότι εφέτος «καθιερώσαμε την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής των επιχειρήσεων, επιμηκύναμε την τουριστική περίοδο με την αύξηση διάρκειας των Προγραμμάτων και την προσαύξηση της επιδότησης σε περιόδους μη αιχμής, εξόφληση της πληρωμή των συνεργαζόμενων παρόχων σε τακτά χρονικά διαστήματα (εντός τριμήνου από της υποβολής παραστατικών τριμήνου που έχει προηγηθεί), επέκταση του εκδρομικού προγράμματος με προορισμούς στα χιονοδρομικά κέντρα».

capital.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου