Ειδήσεις

Ιδιοκτήτης γραφείου τελετών στην Κάλυμνο δικάζεται για ναρκωτικά και «μαφιόζικη» έκρηξη!

Δύο υποθέσεις με κατηγορούμενο έναν ιδιοκτήτη γραφείου τελετών, που ευθύνεται για εκρήξεις στο νησί της Καλύμνου, θα απασχολήσουν την προσεχή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου.
Στην πρώτη υπόθεση του δευτεροβάθμιου Λαϊκού Δικαστηρίου ο κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία της κακουργηματικής κατοχής και διάθεσης ναρκωτικών ουσιών.
Εχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα. Εχει κριθεί αθώος κατά πλειοψηφία του αδικήματος της έκρηξης από πρόθεση, από την οποία μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και σε άνθρωπο.
Στην Κάλυμνο, στην ενορία Ευαγγελίστριας, στις 24 Οκτωβρίου 2003 και περί ώρα 2:30 πρωινή σημειώθηκε έκρηξη σε φορτηγό αυτοκίνητο κλειστού τύπου (κλούβα), ιδιοκτησίας του Π. Β., ο οποίος διατηρεί ανταγωνιστικό γραφείο τελετών.
Το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο σε υπαίθριο χώρο, ο οποίος χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης στην ενορία Ευαγγελίστριας Καλύμνου. Κατά την προανάκριση προσήλθε και κατέθεσε εργάτης στο άνοιγμα τάφων, που απασχολούν και οι δύο ιδιοκτήτες των γραφείων τελετών.
Κατέθεσε μεταξύ άλλων ότι το μήνα Σεπτέμβριο του 2003, ο κατηγορούμενος του πρότεινε να του δώσει ένα σακουλάκι με χασίς και αυτός να το βάλει μέσα σε ένα φέρετρο απ’ αυτά που είχε στο γραφείο του, ο ανταγωνιστής του. Μόλις θα γινόταν αυτό, ένας θείος του κατηγορούμενου θα τηλεφωνούσε στην αστυνομία από την Αθήνα για να μη φαίνεται ότι το τηλεφώνημα έγινε από την Κάλυμνο, για να αναφέρει ότι ο ανταγωνιστής του κατέχει ναρκωτικά.
Ο νεκροθάφτης αντέδρασε και ο κατηγορούμενος του είπε να μη μιλήσει σε κανένα και να τον ειδοποιήσει μόλις ο ανταγωνιστής του παραλάβει φέρετρα.
Ο νεκροθάφτης στη συνέχεια ειδοποίησε τον μηνυτή για όσα του είπε ο κατηγορούμενος και του ζήτησε να ενημερώσει αυτός το Α.Τ. Καλύμνου για να μη βρεθεί ο ίδιος μπλεγμένος.
Στις αρχές Οκτωβρίου 2003 ο κατηγορούμενος τηλεφώνησε στον νεκροθάφτη, για να τον πληρώσει για μία κηδεία, στην οποία ο τελευταίος είχε εργαστεί.
Ο κατηγορούμενος του είπε να συναντηθούν στις 21:00 η ώρα στο λιμάνι, απέναντι από το δημοτικό φάρο. Οταν συναντήθηκαν εκεί, ο κατηγορούμενος είπε στο νεκροθάφτη να πάει στο δημοτικό φάρο και να αναλάβει κάτω από μία πέτρα μία νάιλον σακούλα που είχε βάλει εκεί. Στη συνέχεια του αποκάλυψε ότι πρόκειται για ναρκωτικά. Ο νεκροθάφτης πήρε το σακουλάκι από το σημείο που του υπέδειξε ο κατηγορούμενος, το έκρυψε στο σπίτι του και τηλεφώνησε στον μηνυτή, λέγοντάς του να τον φέρει σε επαφή με τον διοικητή του Α.Τ. Καλύμνου για να το παραδώσει.
Αφού πέρασαν μερικές ημέρες και δεν είχε απάντηση από τον μηνυτή ο νεκροθάφτης αναχώρησε για την Αθήνα για να επισκεφθεί οφθαλμίατρο. Μετά από τρεις ημέρες παραμονής στην Αθήνα θα επέστρεφε στην Κάλυμνο.
Την 25-10-2003, όταν ο νεκροθάφτης έφτασε στην Κάλυμνο κατέθεσε στο Α.Τ. και παρέδωσε στους αστυνομικούς το σακουλάκι, το οποίο περιείχε έξι λευκούς φακέλους ευχετηρίων, μέσα στους οποίους υπήρχε ποσότητα κάνναβης βάρους 6 γραμμαρίων.
-Στη δεύτερη υπόθεση ο ίδιος κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα και σε χρηματική ποινή 3.000 ευρώ.
Φέρεται να ενεπλάκη σε υπόθεση μαφιόζικης έκρηξης στην οικία ενός κατοίκου του νησιού. Αθώος κρίθηκε στην ίδια υπόθεση ο Γ. Σ..
Ο κατηγορούμενος σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου προξένησε την 23-11-2005 και περί ώρα 23.00′ έκρηξη με τη χρήση άγνωστης εκρηκτικής ύλης, πιθανώς αυτοσχέδιο δυναμίτη, στο δάπεδο του μπαλκονιού και συγκεκριμένα στο κάτω αριστερό άκρο δευτερεύουσας πόρτας εισόδου της πρόσοψης της κατοικίας του μηνυτή Θ. Κ., στην Ενορία Αναστάσεως Καλύμνου. Αποτέλεσμα της έκρηξης ήταν να προκληθούν υλικές ζημιές 600 ευρώ περίπου.
Συγκεκριμένα, από την έκρηξη δημιουργήθηκε ένας κρατήρας στο δάπεδο, διαμέτρου 0,20 μέτρων και βάθους 3 εκατοστών περίπου, αποκολλήθηκε ο παραστάτης της δευτερεύουσας πόρτας εισόδου της ως άνω οικίας, έσπασαν τα τζάμια του φεγγίτη και διασκορπίστηκαν στον εσωτερικό και τον εξωτερικό χώρο, η πόρτα άνοιξε προς το εσωτερικό της οικίας περίπου 15 εκατοστά, τα τζάμια του παραθύρου μεταξύ της κύριας και της δευτερεύουσας πόρτας εισόδου έσπασαν και διασκορπίστηκαν στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο, έσπασαν τα αντικείμενα που υπήρχαν στο χώρο του μπαλκονιού και συγκεκριμένα ένα πλαστικό τραπέζι, τρεις καρέκλες, σφουγγαρίστρα, φαράσι, σκούπα και απλώστρα ρούχων και τέλος έσπασε το τζάμι φεγγίτη πόρτας του διπλανού συνεχόμενου κτηρίου ιδιοκτησίας Ε. Κ..
Τέλος, από την έκρηξη προέκυψε κίνδυνος για αόριστο αριθμό ανθρώπων καθώς εκείνη τη στιγμή βρισκόντουσαν εντός της οικίας του Θ. Κ. η σύζυγος και το παιδί του, ως και για τους ευρισκόμενους σε διπλανά διαμερίσματα, και για τους διερχόμενους από το δρόμο, που βρίσκεται έμπροσθεν της οικίας του, λόγω των θραυσμάτων, που εκτοξεύτηκαν από την έκρηξη.
Τόσο ο μηνυτής όσο και η σύζυγός του πετάχτηκαν έξω αμέσως μετά την έκρηξη, όμως δεν είδαν κανένα στον γύρω χώρο.
Ο κατηγορούμενος Π. Κ., τον Οκτώβριο του 2005, έξω από το Νοσοκομείο Καλύμνου, σε περιστατικό που έγινε μεταξύ αυτού και του μηνυτή για την τοποθέτηση νεκρού στο ψυγείο του Νοσοκομείου Καλύμνου, τον απείλησε λέγοντάς του «τι περιμένεις από ένα νεκροτόμο και ένα διοικητή του Νοσοκομείου που τα παίρνουν», «θα μου το πληρώσεις αυτό» και «θα σου τινάξω το σπίτι στον αέρα». Το συμβάν αυτό της απειλής καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου και έχει καταγραφεί στο βιβλίο συμβάντων, ενώ ο κατηγορούμενος κληθείς για συστάσεις κατόπιν σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας, αρνήθηκε να παρουσιαστεί.
Εξάλλου σε προηγούμενο χρονικό διάστημα αφού ο Θ. Κ. είχε απειληθεί από τον κατηγορούμενο Π. Κ., σημειώθηκε έκρηξη σε αυτοκίνητο-νεκροφόρα ιδιοκτησίας του Ν.Κ., ο οποίος ενοικίαζε κατάστημα ως γραφείο τελετών σε κτήριο ιδιοκτησίας του Θ. Κ. συνεχόμενο της οικίας του, στην Ενορία Αναστάσεως Καλύμνου. Επίσης το μήνα Οκτώβριο του έτους 2005 ο Π. Κ. έκανε ψευδή δήλωση σε βάρος του μηνυτή στην υπηρεσία του, που είναι το Βουβάλειο Νοσοκομείο Καλύμνου δηλώνοντας ότι ο τελευταίος απαίτησε για την εκσπλάχνωση της νεκρής Κ. Κ. το ποσό των 1000 ευρώ το οποίο και του έδωσε.

Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Γρ. Μοράρης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου