Συνολικά 47 αθλητές από τρία σωματεία του νησιού μας(Άθλος 15, Διαγόρας 17, Ροδήλιος 15) συμμετέχουν στην Ποδηλατική Ημέρα Νεολαίας Ρόδου 2015, στις κατηγορίες Μίνι, Παμπαίδων και Παγκορασίδων, που διοργανώνει ο Ροδήλιος Ποδηλατικός Όμιλος Ρόδου, σήμερα στις 09:30 στο Αθλητικό Κέντρο Ρόδου «Καλλιπάτειρα».
Το τεχνικό συνέδριο της διοργάνωσης έγινε χθες το βράδυ στον χώρο του ξενοδοχείου Πλάζα, παρουσία των εκπροσώπων των σωματείων που θα πάρουν μέρος, ενώ το πρόγραμμα και οι λεπτομέρειες του αγώνα είναι τα εξής:
09:30 Αγώνας ατομικής χρονομέτρησης για όλες τις κατηγορίες – Σειρά εκκίνησης: Παγκορασίδες – Παμπαίδες – ΜΙΝΙ μικρά – ΜΙΝΙ μεγάλα.
Διαδρομή: Αθλητικό κέντρο Κορακόνερο εσωτερικά

13:30 Αγώνας αντοχής για τους παμπαίδες και για τις παγκορασίδες.

14:30 Αγώνας ταχύτητας μορφής 4χ (4 κρος) για ΜΙΝΙ μικρά και ΜΙΝΙ μεγάλα.

Τεχνικοί όροι αγώνων

Αγώνες παμπαίδων και παγκορασίδων:
Πρόκειται για δύο ξεχωριστούς αγώνες (δεν υπάρχει γενική κατάταξη) ως εξής:

 • Ατομική χρονομέτρηση 1100m. με εκκίνηση κάθε 1΄στο αθλητικό κέντρο Κορακόνερο εσωτερικά. Δεν επιτρέπεται η χρήση αεροδυναμικών βοηθημάτων, όπως κράνη σταγόνες, κλειστοί τροχοί ή τροχοί με ακτίνες από ανθρακονήματα, αεροδυναμικές μπάρες κ.τ.λ. ισχύουν οι κανονισμοί της ατομικής χρονομέτρησης.
  • Αγώνας Αντοχής 18 χμ σε σιρκουί (16 στροφές) για τους παμπαίδες και για τις παγκορασίδες.
  ΠΡΟΣΟΧΗ: θα συμμετέχουν οι 8 πρώτοι από τους παμπαίδες και τις παγκορασίδες.
  Στους αγώνες συμμετέχουν μόνο ποδήλατα δρόμου (τύπου κούρσας), με την ανάλογη σχέση πατημάτων (6,10μ. δεκτό και ρυθμιζόμενο σαζμάν).

Αγώνες Μίνι μικρά και Μίνι μεγάλα:

Πρόκειται για δύο ξεχωριστούς αγώνες (δεν υπάρχει γενική κατάταξη) ως εξής:

 • 1ος αγώνας: Ατομική χρονομέτρηση 1.100 μ. με εκκίνηση κάθε 1΄στο αθλητικό κέντρο Κορακόνερο εσωτερικά. Ισχύουν οι κανονισμοί της ατομικής χρονομέτρησης. Δεν επιτρέπεται η χρήση αεροδυναμικών βοηθημάτων, όπως κράνη σταγόνες, κλειστοί τροχοί η τροχοί με ακτίνες από ανθρακονήματα, αεροδυναμικές μπάρες κ.τ.λ.
  • 2ος αγώνας: Αγώνας ταχύτητας σε γύρους πρόκρισης. Αγώνας ταχύτητος 100 μέτρων από στάση, σε τετράδες (σύστημα 4Χ). Οι 8 καλύτεροι χρόνοι του αγώνα της ατομικής χρονομέτρησης (2Χ4) θα προκρίνονται στην επόμενη φάση (ημιτελικά =2Χ4) μέχρι τον Τελικό για 1η ως 4η θέση.
  Οι αθλητές που αποκλείονται από κάθε φάση θα κατατάσσονται σύμφωνα με τον χρόνο στην προκριματική φάση.
  Κατά την διάρκεια του σπριντ απαγορεύονται: Αντικανονικοί ελιγμοί και
  παρέκκλιση από την διαδρομή, το κράτημα από συνοδό στην εκκίνηση, η
  αλλαγή ταχύτητας και οι ορθοπεταλιές καθώς και κάθε επικίνδυνη κίνηση.
  Κάθε παράβαση θα τιμωρείται με υποβιβασμό θέσεως η αποκλεισμό.

Το ποδήλατο, όποιας μορφής και να είναι αυτό, θα πρέπει να τηρεί το μέγιστο ανάπτυγμα της κατηγορίας του συμμετέχοντα. (ΜΙΝΙ Μικρά και ΜΙΝΙ Μεγάλα 5,69μ.)

Οι αθλητές-τριες συμμετέχουν με δική τους ευθύνη, ενώ o ποδηλατικός όμιλος Ρόδου ‘’ΡΟΔΗΛΙΟΣ‘’ δεν φέρει ευθύνη για τυχόν απώλεια ή φθορά αγωνιστικού ή άλλου υλικού.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΑ: Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ: Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του αγώνα και του βασικού κανονισμού της Ε.Ο.Π. αποφασίζει επιτόπου τελεσίδικα η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποιήσεων στους αγώνες.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Ο 1ος νικητής-τρια χρυσό μετάλλιο – δίπλωμα, ο 2ος αργυρό μετάλλιο – δίπλωμα ο 3ος χάλκινο μετάλλιο – δίπλωμα και 4ος – 5ος – 6ος δίπλωμα.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ