Θα γίνει παρουσίαση του λογότυπου και όλων των σχεδίων

Συνεχίζεται ο αγώνας από το Δήμο Ρόδου για τη διεκδίκηση του τίτλου «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021».
Στα επόμενα βήματα που θα γίνουν αναφέρθηκε σε συνέντευξή τύπου χθες ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τέρης Χατζηιωάννου.
Ο αντιδήμαρχος τόνισε πως η συμμετοχή και στο δεύτερο διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από τη «ΔΕΡΜ ΑΕ» για το λογότυπο, που θα χρησιμοποιηθεί στο διαγωνισμό ήταν πολύ μεγάλη.
«Έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό 27 άτομα από όλη την Ελλάδα. Είχαμε συμμετοχή από ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στη Σύρο, στη Λάρισα και στα Ιωάννινα. Υπήρξε ενδιαφέρον και από εταιρείες που συνεργάζονται με το υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε ο κ. Τέρης Χατζηιωάννου, που ευχαρίστησε τα μέλη της κριτικής επιτροπής κκ. Βαγγέλη Παυλίδη (σκιτσογράφο) Mary Miller (Καλλιτεχνική Διευθύντρια, Stavanger 2008-Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης) και Νάσια Στουραΐτη- (Μαθήτρια, εκπρόσωπος της νέας γενιάς).
Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού ανακοίνωσε πως το πρώτο βραβείο για το καλύτερο λογότυπο θα απονεμηθεί στην κ. Βεατρίκη Ντόβα, το δεύτερο στην κ. Deniz Yurelri-Ριζούλη και το τρίτο στον κ. Φίλιππο Αβραμίδη .
Σε λίγες ημέρες, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χατζηιωάννου θα γίνει παρουσίαση, σε ειδική εκδήλωση, του λογότυπου που έχει επιλεγεί αλλά και όλων των σχεδίων που υποβλήθηκαν στο Δήμο Ρόδου.
«Η παρουσίαση του λογότυπου που ετοίμασε η κ. Ντόβα και όλων των σχεδίων που υποβλήθηκαν στο Δήμο Ρόδου θα γίνει σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον Προμαχώνα που είναι κοντά στο Παλάτι των Ιπποτών. Η προσπάθειά μας συνεχίζεται. Η κατάθεση του φακέλου για την υποψηφιότητα της Ρόδου είναι πολύ δύσκολη υπόθεση», δήλωσε ο κ. Χατζηιώαννου και πρόσθεσε πως η απόσυρση της Σύρου από τον διαγωνισμό μπορεί να δώσει ώθηση στην υποψηφιότητα της Ρόδου .
Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού ευχαρίστησε με την ευκαιρία τους Δήμους Νισύρου, Καρπάθου, Τήλου, Κάσου και Χάλκης, για τη στήριξη της υποψηφιότητας της Ρόδου.
«Θέλω να ευχαριστήσω τα δημοτικά συμβούλια Νισύρου, Καρπάθου, Τήλου, Κάσου και Χάλκης, που έχουν λάβει αποφάσεις για τη στήριξη μας. Έπονται και τα υπόλοιπα νησιά. Πιστεύουμε στην προοπτική που έχουν τα Δωδεκάνησα. Η υπόθεση αυτή αφορά την οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Η Ρόδος έχει πολλά πλεονεκτήματα», δήλωσε ο κ. Χατζηιωάννου και πρόσθεσε πως πόλεις της ΕΕ που μετείχαν στη διαδικασία είχαν μεγάλα οφέλη.
«Όταν μια πόλη διαθέτει τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης γίνεται πόλος έλξης για τη διεξαγωγή συνεδρίων από μεγάλες εταιρείες. Θα στείλουμε και επιστολή στο Δήμο Σύρου για να μας στηρίξει», δήλωσε ο κ. Χατζηιώαννου.
Ο αντιδήμαρχος δήλωσε ακόμα πως θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον νέο υπουργό Πολιτισμού.
«Θα ζητήσουμε να εξασφαλιστούν χρήματα για όποια πόλη κόψει το νήμα και πάρει τον τίτλο», τόνισε ο κ. Χατζηιωάννου που αναφέρθηκε και σε «κάποιους» που προσπάθησαν να οικειοποιηθούν την πρόταση του Δήμου Ρόδου.
Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού αναφέρθηκε και στη διεξαγωγή του συνεδρίου Πόλεων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς που θα πραγματοποιηθεί στο Περού στο διάστημα από τις 3 έως τις 6 Νοεμβρίου.
«Σε αυτό τον οργανισμό μετέχει ο Δήμος. Θα ζητήσουμε από τους εκπροσώπους 254 πόλεων με μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας να στηρίξουν την υποψηφιότητα της Ρόδου», τόνισε ο κ. Χατζηιωάννου.
Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στο διαγωνισμό φωτογραφίας για νέους που έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί στις 23 Οκτωβρίου.
«Οι νικητές θα λάβουν και χρηματικά έπαθλα. Οι νέοι που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό φωτογραφίας θα έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν διαφορετικά τον τόπο που ζουν», εξήγησε ο κ. Χατζηιωάννου.
«Παράλληλα με την διεκδίκηση του τίτλου προσπαθούμε να δώσουμε έμφαση στην εξωστρέφεια για τον τόπο. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε και τον τουρισμό», τόνισε ο κ. Χατζηιωάννου.
Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στο Φεστιβάλ Ρωσικών Ταινιών και στο συνέδριο που θα διοργανώσει στη Ρόδο στις 16 και 17 Οκτωβρίου η πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
«Επιχειρούμε παράλληλα με τον αγώνα για τη διεκδίκηση του τίτλου να προβάλουμε το νησί. Θέλουμε να έχουμε στήριξη και από τις πόλεις που έχουν διδυμοποιηθεί με τη Ρόδο. Δεν θα χρησιμοποιήσουμε πόρους του Δήμου για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Θα αξιοποιήσουμε χρήματα από ευρωπαϊκά προγράμματα», δήλωσε ο κ. Χατζηιωάννου και πρόσθεσε πως η προθεσμία για την κατάθεση του φακέλου για την συμμετοχή στο διαγωνισμό λήγει στις 30 Νοεμβρίου.
«Τώρα είμαστε στη διαδικασία σύνταξης του σχετικού φακέλου. Ουσιαστικά η πρότασή μας περιλαμβάνει στοιχεία για τις προοπτικές της Ρόδου την επόμενη δεκαετία. Υπάρχουν πολλές υποψηφιότητες. Λίγες πόλεις όμως θα φθάσουν ως το τέλος. Η παρουσίαση των προτάσεων θα γίνει το Φεβρουάριο στις Βρυξέλλες», δήλωσε ο κ. Χατζηιωάννου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ