Στην τελική φάση εισήλθαν οι προετοιμασίες από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου για τη διεξαγωγή των εκλογών, αύριο Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου. Τα συνεργεία που έχουν συγκροτηθεί, εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου το εκλογικό υλικό να φθάσει σε όλα τα εκλογικά κέντρα στη Ρόδο και στα υπόλοιπα νησιά του νομού. Την άποψη ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι σε πλήρη ετοιμότητα εξέφρασε σε συνέντευξη τύπου χθες ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Κόκκινος. «Η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι σε πλήρη ετοιμότητα. Έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Ενημερώθηκα πως έχουν παρουσιαστεί στο Πρωτοδικείο Ρόδου όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Θα μεριμνήσουμε και για τη μεταφορά τους στα νησιά. Ζήτησα για αυτό τη βοήθεια του Λιμεναρχείου», δήλωσε ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος. Ο κ. Κόκκινος αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από το αρμόδιο τμήμα της Περιφέρειας. «Γίνονται οι απαραίτητες προετοιμασίες. Μόλις λαμβάνουμε τα αποτελέσματα θα τα κοινοποιούμε στο υπουργείο Εσωτερικών και στα ΜΜΕ», δήλωσε ο κ. Κόκκινος και πρόσθεσε πως ξεπεράστηκαν τα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί με τα ψηφοδέλτια ορισμένων κομμάτων. «Θέλω να ευχαριστήσω την υπηρεσιακή κυβέρνηση γιατί επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για σημαντικά θέματα. Αναφέρομαι στον κ. Χρήστο Ζώη που έκανε σημαντικά βήματα στο θέμα του μεταναστευτικού, στον κ. Ν. Χριστοδουλάκη για τις παρεμβάσεις του σχετικά με το νέο ΕΣΠΑ και στον κ. Κώστα Μουσουρούλη για ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον και την προστασία των δασών», ανέφερε ο κ. Κόκκινος. «Έλαβα δεσμεύσεις από τα μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των περισσότερων ζητημάτων που αφορούν τα Δωδεκάνησα», τόνισε ο κ. Κόκκινος. Ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης με αφορμή τις εκλογές κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν. «Δεν έχει αλλάξει ο αριθμός των εκλογικών τμημάτων. Υπάρχουν και τμήματα για τους ετεροδημότες. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 07.00 και θα κλείσουν στις 19.00. Πιστεύω πως οι πολίτες θα πρέπει να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα να μην αφήσουν να αποφασίσουν άλλοι για το μέλλον τους», τόνισε ο κ. Κόκκινος θέλοντας να πείσει εκείνους που δηλώνουν πως είναι αναποφάσιστοι. Σε ερώτηση σχετικά με τον αριθμό των κομμάτων που συμμετέχουν στις εκλογές ο κ. Κόκκινος δήλωσε πως είναι 16. Στο Δήμο Ρόδου Στην προετοιμασία που γίνεται από τις υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Σάββας Διακοσταματίου. Ο αντιδήμαρχος δήλωσε πως τα εκλογικά τμήματα στη Ρόδο είναι 177 .

Από αυτά τα 64 βρίσκονται στην πόλη της Ρόδου. «Το σύνολο των εκλογικών τμημάτων είναι 177. Εντός της πόλεως έχουμε 64. Υπάρχουν και τέσσερα ειδικά εκλογικά τμήματα για τους ετεροδημότες. Στο Δήμο Ρόδου είναι εγγεγραμμένοι 101.000 ψηφοφόροι. Ψηφίζουν και όλοι οι νέοι που είχαν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους», δήλωσε ο κ. Σάββας Διακοσταματίου. Σε ερώτηση αν θα υπάρχουν υπάλληλοι του Δήμου στα εκλογικά κέντρα για να παρέχουν πληροφορίες στους ψηφοφόρους, ο κ. Διακοσταματίου δήλωσε πως θα γίνει ό,τι προβλέπεται από το νόμο. «Έχει εφαρμοσθεί ήδη ό,τι προβλέπεται από τη νομοθεσία. Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 07.00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 21.00», τόνισε ο κ. Διακοσταματίου και πρόσθεσε πως θα γίνεται και από τις υπηρεσίες του Δήμου μετάδοση των αποτελεσμάτων. Ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών δήλωσε πως είναι ευθύνη των κομμάτων και υποψηφίων η παροχή τροφής στα μέλη των εφορευτικών επιτροπών. «Δεν επιτρέπεται στις δημοτικές αρχές να παρέχουν τροφή στα μέλη των εφορευτικών επιτροπών. Όσοι δήμαρχοι το έπραξαν στο παρελθόν ήρθαν αντιμέτωποι με κυρώσεις και καταλογισμούς», εξήγησε ο κ. Διακοσταματίου. Για την εξυπηρέτηση των ετεροδημοτών θα λειτουργήσουν τέσσερα εκλογικά τμήματα. Αυτά είναι τα ακόλουθα: 1ο Ειδικό εκλ. τμήμα ετεροδημοτών (αμιγές) για τους πολίτες που ανήκουν στην εκλογική περιφέρεια Α΄ Αθηνών (επώνυμο από Α έως Ω) στο 2ο ΕΠΑΛ Ρόδου που βρίσκεται στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων. 2ο Ειδικό εκλ. τμήμα ετεροδημοτών (αμιγές) για τους πολίτες που ανήκουν στην εκλογική περιφέρεια Β’ Αθηνών (επώνυμο από Α εως Ω) στο 2ο ΕΠΑΛ Ρόδου που βρίσκεται στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων . 3ο Ειδικό εκλ. τμήμα ετεροδημοτών (αμιγές) εκλογική περιφέρεια Σερρών (επώνυμο από Α έως Ω) στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου που βρίσκεται στην οδό Μητροπόλεως. 4ο Ειδικό Εκλ. τμήμα ετεροδημοτών (μεικτό) για τους πολίτες που ανήκουν στην εκλογική περιφέρεια Α Θεσσαλονίκης (επώνυμο από Α έως Ω) στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου που βρίσκεται στην οδό Μητροπόλεως. Οι υπηρεσίες του δημοτολογίου θα λειτουργούν σήμερα Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου από τις 08.00 έως τις 20.00 και την Κυριακή από τις 07.00 έως τις 19.00 δηλαδή μέχρι να κλείσουν οι κάλπες. Πληροφορίες μπορούν να λαμβάνουν οι πολίτες καλώντας τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες στα τηλέφωνα 22413-61230, 22413-61232 και 22413-61234.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ